Πέμπτη 23 Απριλίου 2015

Δάφνη Γιέγκι-Χλιβερου: «Πολλοί ανακαλύπτουν τη Σκόπελο μέσω του «Μάμμα μία».


Δάφνη Γιέγκι-Χλιβερου: «Πολλοί ανακαλύπτουν τη Σκόπελο μέσω του «Μάμμα μία». Βλέποντας την ταινία, επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά τη Σκόπελο και αρκετές φορές, προχωρούν στην αγορά ακινήτου»
Περισσότερα από 250 ακίνητα προς πώληση ~ Αλλοδαποί από την Ευρώπη αλλά και τη μακρινή Αυστραλία επενδύουν στη Σκόπελο

Στον απόηχο της ταινίας «Μάμα μία» πάλλεται η καθημερινότητα της Σκοπέλου, συμπεριλαμβανομένου του χώρου του real estate, που μεταφράζεται αριθμητικά σε περισσότερα από 250 διαθέσιμα, προς πώληση, ακίνητα και κτήματα.
Σε εποχές κρίσης, δεκάδες ιδιοκτήτες ακινήτων διαθέτουν προς πώληση περιουσιακά τους στοιχεία, για την εξασφάλιση ρευστού, σύμφωνα με την τάση των πέντε τελευταίων ετών, που είναι ευδιάκριτη παντού, σε κάθε γωνιά της Ελλάδας, συμπεριλαμβανομένων των τουριστικών περιοχών.
Ενδιαφερόμενοι από την Αγγλία, Γαλλία, Σουηδία, Νορβηγία, Γαλλία αλλά και τη μακρινή Αμερική, στρέφουν το βλέμμα προς το συγκεκριμένο νησί των Βορείων Σποράδων. Τοπικοί κτηματομεσίτες αναφέρουν χαρακτηριστικά ότι η συγκεκριμένη ταινία γίνεται η αφορμή προκειμένου να γνωρίσουν αρκετοί τις ομορφιές της Σκοπέλου και να προχωρήσουν, στη συνέχεια, στην αγορά του ακινήτου της επιλογής τους.
Οι ξένοι επενδυτές είναι κατά βάση οικογένειες, οι οποίες δαπανούν περί τις 150.000-200.000 ευρώ περίπου, προκειμένου να αγοράσουν το ακίνητο της επιλογής τους στη Σκόπελο. Σημαντικό είναι παράλληλα το γεγονός ότι οι επισκευές που πραγματοποιούνται σε παλιές κυρίως οικίες, πραγματοποιούνται με τη συνδρομή ντόπιων τεχνητών, οι οποίοι εξασφαλίζουν με αυτό τον τρόπο το πολυπόθητο μεροκάματο για τους ίδιους και τις οικογένειές τους.
Μιλώντας στον ΤΑΧΥΔΡΟΜΟ η Δάφνη Χλιβερού-Γιέγκι, εργαζόμενη σε επιχείρηση real estate της Σκοπέλου, υπογραμμίζει ότι «υπάρχει ενδιαφέρον από ξένους επενδυτές για τη Σκόπελο. Την προηγούμενη εβδομάδα είχαμε επισκέπτες από την Αγγλία, ενώ παράλληλα υπάρχει έκδηλο ενδιαφέρον από διάφορες χώρες της Ευρώπης. Υπάρχουν καθορισμένα ραντεβού για την αγορά ακινήτων σε διάφορα σημεία της Σκοπέλου και στη διάρκεια του καλοκαιριού».
Η διεθνής διαδικτυακή παρουσία του νησιού, σε συνάρτηση με την πολύ μεγάλη απήχηση της ταινίας «Μάμα μία» που κάνει το γύρο του κόσμου, είναι οι βασικοί παράγοντες που καθιστούν τη Σκόπελο γνωστή και στη μακρινή Αυστραλία. Στο πλαίσιο αυτό, ζευγάρι που προέρχεται από το Σίδνεϋ, προχώρησε πρόσφατα στην αγορά ακινήτου στη χώρα της Σκοπέλου, ενώ έπεται προκαθορισμένη επίσκεψη και δεύτερου ζευγαριού από την Αυστραλία στη διάρκεια του καλοκαιριού, για τον ίδιο λόγο.
«Πολλοί ανακαλύπτουν τη Σκόπελο μέσω του «Μάμα μία» και το φαινόμενο αυτό το βλέπουμε διαρκώς» όπως υπογραμμίζει η κ. Χλιβερού, η οποία προσθέτει ότι «βλέποντας την ταινία, επιθυμούν να γνωρίσουν από κοντά τη Σκόπελο και αρκετές φορές, προχωρούν στην αγορά κάποιου ακινήτου.
Στη συντριπτική τους πλειοψηφία, οι αλλοδαποί τουρίστες αγοράζουν ακίνητα, οικίες, και σε πολύ μικρότερο βαθμό κτήματα ή οικόπεδα, προφανώς για να αποφύγουν το κόστος ανέγερσης της εξοχικής τους οικίας.
Οι Αμερικανοί που επιλέγουν, αντίστοιχα, τη Σκόπελο, είναι κυρίως ομογενείς, δεύτερης ή τρίτης γενιάς, οι οποίοι αξιοποιούν ακίνητα τα οποία έχουν κληρονομήσει από τους παππούδες, τους γονείς, ή συγγενείς αντίστοιχα. Σε κάθε περίπτωση, πάντως, είναι έκδηλο το αγοραστικό ενδιαφέρον των ξένων επενδυτών, ενώ οι Ελληνες αντίστοιχα, αδυνατούν, λόγω οικονομικής ύφεσης, να προχωρήσουν στην αγορά ακινήτου, όπως συνέβαινε στην περίοδο πριν από την κρίση.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger