Κυριακή 12 Απριλίου 2015

Στην Αθήνα οι μετανάστες της Γαύδου – Τί γίνεται με τους 6 δουλέμπορους

Στην Αθήνα οι μετανάστες της Γαύδου – Τί γίνεται με τους 6 δουλέμπορους
Μετά από τόσες ημέρες ταλαιπωρίας οι μετανάστες που «ξεβράστηκαν» στην Γαύδο αναμένεται να φύγουν από την Κρήτη και να πάνε στην Αθήνα.

Χθες οι μετανάστες φιλοξενήθηκαν στο Κολυμβητήριο των Χανίων (δείτε εδώ) και σήμερα το πρωί ετοιμάστηκαν από τις αρμόδιες αρχές τα έγγραφά τους και πλέον μπορούν ν’ αναχωρήσουν για την Αθήνα.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ανάμεσα στους μετανάστες – που κατάγονται από το Σουδάν, την Σομαλία, την Αίγυπτο, την Συρία, το Ιράκ και την Ερυθραία – είναι και 40 ασυνόδευτα παιδιά ηλικίως έως 15 χρόνων.
Οι μετανάστες θα φύγουν σήμερα το βράδυ με το πλοίο της ΑΝΕΚ από την Σούδα με προορισμό τον Πειραιά και στη συνέχεια θα μεταβούν στην Αθήνα απ’ όπου μπορούν να φύγουν για όπου εκείνοι θέλουν.
Την Τρίτη απολογούνται οι δουλέμποροι
Στην Κρήτη όμως και συγκεκριμένα στο αστυνομικό τμήμα των Χανίων παραμένουν οι έξι δουλέμποροι που κατάγονται από την Αίγυπτο.
Οι έξι άνδρες πέρασαν σήμερα το πρωί το κατώβλι του εισαγγλέα ο οποίος τους άσκησε διώξεις για παράνομη μεταφορά μεταναστών ενώ στη συνέχεια βρέθηκαν ενώπιον του ανακριτή για να απολογηθούν.
Και οι έξι ζήτησαν και πήραν αναβολή και αναμένεται τελικά να απολογηθούν την Τρίτη στις 11 το πρωί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger