Τρίτη 7 Απριλίου 2015

Ερώτηση 21 βουλευτών της ΝΔ για την παραχώρηση και εκμίσθωση των παραλιών


Μεταξύ των οποίων και ο βουλευτής Μαγνησίας, Χρήστος Μπουκώρος

Ερώτηση κατέθεσε στη Βουλή ο βουλευτής Μαγνησίας Ν.Δ. Χρήστος Μπουκώρος, για το σημαντικό ζήτημα της παραχώρησης των παραλιών και την εκμίσθωσή τους από τους δήμους, εν όψει της θερινής περιόδου. Υπενθυμίζεται ότι ο βουλευτής Χρ. Μπουκώρος είχε φέρει το εν λόγω θέμα στη Βουλή από τις 2/3/2015, κάνοντας εκτενή αναφορά στα προβλήματα που ανακύπτουν από την καθυστέρηση της νομοθετικής ρύθμισης για την εκμίσθωση των παραλιών, τόσο στους Οργανισμούς Τοπικής Αυτοδιοίκησης όσο και στους επιχειρηματίες που ασχολούνται με τον κλάδο. Τη νέα ερώτηση συνυπογράφουν ακόμη 21 βουλευτές της Νέας Δημοκρατίας, γεγονός που αποδεικνύει την βαρύτητα του θέματος.

Στην ερώτηση που καταθέτουν οι 22 βουλευτές αναφέρουν ότι, η πρόσφατη απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας με την οποία κρίνεται παράνομη η ΚΥΑ που παραχωρούσε, όπως κάθε χρόνο, τις παραλίες στους δήμους για την τουριστική περίοδο, έχει δημιουργήσει τεράστια προβλήματα.
Πέρα από την απώλεια εσόδων για την αυτοδιοίκηση και το δημόσιο, υπάρχει ζήτημα και με την παροχή υπηρεσιών και υποδομών προς τους επισκέπτες μας αλλά και τους πολίτες.
Αν οι δήμοι δεν έχουν δικαίωμα εκμετάλλευσης των παραλιών, είναι σαφές ότι δεν θα έχουν την αρμοδιότητα για τον καθαρισμό τους, ενώ δεν θα υπάρξουν υποδομές και υπηρεσίες, όπως η παροχή ύδρευσης, οι ναυαγοσώστες κ.α.
Με δεδομένο ότι η συνεδρίαση του ΣτΕ για να εκδοθεί η τελική απόφαση έχει προσδιοριστεί για τις 3 Ιουνίου, είναι υπαρκτός ο κίνδυνος να χαθεί η τουριστική περίοδος με ανυπολόγιστες επιπτώσεις, όχι μόνο για τα δημόσια έσοδα αλλά και για την εικόνα των παραλιών και του τουρισμού μας.
Κατόπιν των ανωτέρω
Ερωτάται ο Κύριος Υπουργός Οικονομικών
1. Εάν προτίθεται να επιλύσει το πρόβλημα που έχει δημιουργηθεί με την άμεση κατάθεση νομοθετικής ρύθμισης προκειμένου να παραχωρηθούν οι παραλίες στους δήμους, όπως συμβαίνει κάθε χρόνο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger