Δευτέρα 23 Μαρτίου 2015

Τυποποιητήριο ελαιολάδου από τον συνεταιρισμό Σκοπέλου

Πουλά ακίνητο για να φτιάξει τυποποιητήριο ελαιολάδου ο συνεταιρισμός Σκοπέλου.
Στην πώληση ακινήτου που βρίσκεται σε κεντρικό σημείο του νησιού προχωρά ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σκοπέλου, προκειμένου να βρει πόρους, για την κατασκευή του τυποποιητηρίου ελαιολάδου.
Η ετήσια απόδοση από τα ενοίκια αγγίζει τα 10.000 ευρώ, πόροι οι οποίοι θα διατεθούν προκειμένου να υλοποιηθεί ο μεγάλος στόχος της παραγωγής και τυποποίησης του ντόπιου ελαιολάδου.
Μέσω της τυποποίησης του λαδιού, θα επιδιωχθεί η προώθηση του συγκεκριμένου προϊόντος στην εγχώρια και την ξένη αγορά, προκειμένου να ενισχυθεί η τοπική οικονομία και οι προσπάθειες των καλλιεργητών.

Στο μεταξύ, προχωρούν με ταχείς ρυθμούς οι εργασίες αποπεράτωσης του νέου υπερσύγχρονου εργοστασίου στην περιοχή Δρακοντόσχισμα, προκειμένου να έχει υλοποιηθεί έως τις 9 Ιουνίου ο συγκεκριμένος φιλόδοξος στόχος.
Τη δεδομένη χρονική στιγμή ολοκληρώνονται τα εσωτερικά επιχρίσματα του κτιρίου, και ακολουθούν υδραυλικές και ηλεκτρολογικές εργασίες, προκειμένου να εισέλθει στην τελική ευθεία ο κύκλος εργασιών που υπολείπονται.
Παρακάμπτοντας την οικονομική κρίση και τους «σκοπέλους» που παρουσιάζονται σε σχέση με την χρηματοδότηση του έργου, ο Αγροτικός Συνεταιρισμός Σκοπέλου έχει θέσει στο επίκεντρο των προσπαθειών του την ενίσχυση του πρωτογενούς τομέα και την παράλληλη αξιοποίηση τμήματος του κτιριακού συγκροτήματος όπου στεγάζεται σήμερα, προκειμένου να αποτελέσει εκθετήριο τοπικών προϊόντων.
Στον εκθεσιακό χώρο, που φιλοδοξούν να δημιουργήσουν τα μέλη του Συνεταιρισμού, θα συνυπάρχουν όλες οι τοπικές καλλιέργειες, όπως λάδι, ελιές, δαμάσκηνα και ό,τι ακόμη παράγει η Σκοπελίτικη γη.
«Ο πρωτογενής τομέας συνδέεται άμεσα με την ανάπτυξη του τουρισμού, διότι αν τα καταστήματα του νησιού αξιοποιούν τα τοπικά προϊόντα και το ντόπιο ελαιόλαδο ως βάση για τα γεύματα που παρασκευάζουν, αναμφίβολα θα ενισχυθεί η τοπική οικονομία» όπως αναφέρει στο σημείο αυτό, ο πρόεδρος του Συνεταιρισμού Γιάννης Τραχανάς. Ουσιαστικός στόχος είναι να προωθηθούν τα τοπικά προϊόντα στο καταναλωτικό κοινό και συγκεκριμένα στους τουρίστες, έλληνες και ξένους, που επισκέπτονται το νησί, προκειμένου να ανοίξει ένα καινούργιο  πεδίο δράσης, με θετικές προοπτικές για όλους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger