Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

Σποράδες Ιατρική αποστολή διά θαλάσσης Ομάδα επιστημόνων θα επισκεφθούν το νησί της Αλοννήσου με σκάφη για να εξετάσουν τους κατοίκους


Από την άφιξη των μελών της αποστολής στο νησί
Ομάδα επιστημόνων θα επισκεφθούν το νησί της Αλοννήσου με σκάφη για να εξετάσουν τους κατοίκους
Περισσότερα από σαράντα σκάφη και δεκάδες επιστήμονες συμμετέχουν στην ιατρική και εκπαιδευτική αποστολή που θα πραγματοποιηθεί στην Αλόννησο, στο διάστημα από 29/5 έως 1/6, (Αγίου Πνεύματος), προς όφελος των κατοίκων του νησιού. Οι επιστήμονες θα μεταβούν στο νησί, κατόπιν συνεργασίας του Μακεδονικού Ομίλου Σκαφών ΜΟΦΣ και του Δήμου Αλοννήσου.
Ενόψει της παραπάνω πρωτοβουλίας, 6 σκάφη του ΜΟΦΣ με 28 μέλη του, μεταξύ των οποίων σχεδόν όλα τα μέλη του Δ.Σ. και της ΕΕ, έφθασαν με τα σκάφη του ΜΟΦΣ στην Αλόννησο το τριήμερο 20-22 Μαρτίου, παρά τις δυσμενείς καιρικές συνθήκες.

Ο Πρόεδρος του Μακεδονικού ομίλου σκαφών ΜΟΦΣ Θόδωρος Καρτσιώτης και ο Δήμαρχος Αλοννήσου Πέτρος Βαφίνης, παρουσίασαν με πολυμεσικά εργαλεία στην αίθουσα τελετών του Δημαρχείου Αλοννήσου τη δράση: «Αλόννησος 2015» ιατρική και εκπαιδευτική αποστολή, αγάπης και αλληλεγγύης. Αναλύοντας τη φιλοσοφία του συγκεκριμένου εγχειρήματος, οι διοργανωτές υπογράμμισαν ότι οι κύριοι στόχοι της αποστολής είναι ιατρικοί, εκπαιδευτικοί, προβολής του νησιού, αλλά και υποστήριξης γεωργών και κτηνοτρόφων.
Συγκεκριμένα, θα εξετασθούν οι κάτοικοι του νησιού από γιατρούς υψηλού επιπέδου όλων των ειδικοτήτων, καθώς έχουν προγραμματισθεί ιατρικές εξετάσεις από 26 γιατρούς 18 ειδικοτήτων. Θα είναι επίσης διαθέσιμοι κοινωνικός ψυχολόγος και λογοθεραπευτής - λογοπεδικός. Η ιατρική ομάδα αποτελείται από καθηγητές Πανεπιστημίου, διευθυντές κλινικών κ.ά.
Σημειώνεται ότι μεταξύ του άλλου ειδικού ιατρικού εξοπλισμού που θα μεταφερθεί, θα υπάρχουν: φορητό μικροβιολογικό εργαστήριο, ειδικά όργανα για πνευμονική σπειρομέτρηση και οφθαλμολογικές εξετάσεις, έγχρωμος υπερηχογράφος κατάλληλος για εξετάσεις καρδιάς - αορτής - προστάτη - νεφρών, pap test, κ.ά.
Παράλληλα θα πραγματοποιηθούν εννέα εκπαιδευτικές και ιατρικές διαλέξεις για τους κατοίκους του νησιού και για τους μαθητές. Η εκπαιδευτική ομάδα - αποτελείται από γνωστούς εκπαιδευτικούς, σχολικούς συμβούλους και πρ. Περιφερειάρχες Εκπαίδευσης.
Μέσω της παραπάνω πρωτοβουλίας θα προβληθεί τουριστικά το νησί στις αρχές της τουριστικής περιόδου, με την προσέλευση περισσότερων από 40 σκαφών και δεκάδων πληρωμάτων και επισκεπτών και με τη διοργάνωση πολιτιστικών εκδηλώσεων. Τέλος, προβλέπεται η υποστήριξη γεωργών και κτηνοτρόφων με εδαφολογικές μελέτες και κτηνιατρικές δράσεις.
Ο Πρόεδρος του ΜΟΦΣ Θόδωρος Καρτσιώτης, ο Πρόεδρος της ΕΕ Σωτήρης Καζαντίδης και το μέλος της ιατρικής ομάδας Μανώλης Χοροζόπουλος συνοδευόμενοι από τους Αντιδημάρχους Αργυρίου Αγγελο και Καλογιάννη Κων/νο, μέλη του δημοτικού Συμβουλίου, τον Πρόεδρο του Ναυτικού Ομίλου Αλοννήσου Χρήστου Δημήτριο, τον Πρόεδρο του λιμενικού ταμείου Καλογιάννη Μιχαήλ, τον ιδρυτή και διευθυντή του μουσείου Αλοννήσου Κώστα Μαυρίκη και τις διευθύντριες των σχολείων, επισκέφθηκαν της κτιριακές και λιμενικές υποδομές του νησιού και επέλεξαν του χώρους του Ιατρείου, του Δήμου, των σχολείων και του Μουσείου Αλοννήσου, όπου θα διεξαχθούν οι ιατρικές εξετάσεις και οι διαλέξεις. Διευθέτησαν επίσης τους χώρους ελλιμενισμού των σκαφών και της παροχής ρεύματος και νερού στα σκάφη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger