Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

Εκεί μιλάνε εδώ?Δημοτικές Αρχές και υπηρεσιακούς παράγοντες καταγγέλλει ο πρόεδρος των κέντρων εστίασης

Για την ασυδοσία και το καθεστώς παρανομίας πολλών καταστηματαρχών

ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ
Λάβρος κατά των προηγούμενων Δημοτικών Αρχών Βόλου και υπηρεσιακών παραγόντων της Διεύθυνσης Πολεοδομίας εμφανίστηκε, μιλώντας στο «Ράδιο Ένα 102,5» ο πρόεδρος του Συλλόγου Ιδιοκτητών καφέ μπαρ και εστίασης Ν. Μαγνησίας Γιάννης Γρηγορίου, που είπε ότι περισσότερα θα αποκαλύψει αύριο , κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής, που συνεδριάζει στις 13.30 με μοναδικό θέμα συζήτησης την κανονιστική απόφαση παραχώρησης χρήσης κοινόχρηστων χώρων εντός του ενιαίου Δήμου Βόλου.

Ο κ. Γρηγορίου, εξέφρασε την άποψη ότι αν και ο κανονισμός γίνεται για να μπει τάξη στην ασυδοσία και τις παρανομίες που υπάρχουν, αυτό είναι πολύ δύσκολο να γίνει και προέβλεψε ότι το επόμενο διάστημα θα υπάρξει μεγάλη συνέχεια.
«Υπάρχουν επαγγελματίες που δουλεύουν υπόγεια σε βάρος άλλων. Έχουμε στοιχεία και το καλύτερο είναι να τα πούμε στο Δημοτικό Συμβούλιο για να ληφθούν αποφάσεις, γιατί δεν μπορώ να βλέπω τους τίμιους, ανήμπορους που δεν έχουν χρήματα για να προσλάβουν δικηγόρο για να υπερασπίσουν τα δικαιώματά τους να κλείνουν και να βρίσκονται σε αδιέξοδα», ήταν η δήλωσή του.
«Έδιναν σημειώματα σε υπαλλήλους»;
Ο πρόεδρος των ιδιοκτητών καφέ μπαρ και εστίασης σημείωσε ότι ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί φέρουν οι προηγούμενες Δημοτικές Αρχές «γιατί δεν λένε αλήθειες και υποχθόνια έδιναν σημειώματα σε υπαλλήλους, οι αντιδήμαρχοι έπαιρναν εντολές άνωθεν και έβαζαν πρόστιμα όπου ήθελαν, ενώ ότι άρχιζε ποτέ δεν τελείωνε και την πλήρωναν πάντα οι καταστηματάρχες».
Ο κ. Γρηγορίου κατηγόρησε τις προηγούμενες Δημοτικές Αρχές ότι οι ίδιες δημιούργησαν την ασυδοσία και το καθεστώς παρανομίας, διότι άφησαν και εξελισσόταν η κατάσταση με τους παράνομους να κάνουν ότι θέλουν, όπως ανέφερε.
Πρόταση για κιόσκια στην Κουμουνδούρου
Ο πρόεδρος του συλλόγου ιδιοκτητών καταστημάτων υγειονομικού ενδιαφέροντος, έκανε επίθεση και κατά υπηρεσιακών παραγόντων της Διεύθυνσης Πολεοδομίας, λέγοντας ότι «επειδή έγιναν λάθη στο παρελθόν, δε βασιζόμαστε σε εισηγήσεις υπαλλήλων της Πολεοδομίας». Έφερε δε ως παράδειγμα την εισήγηση της υπηρεσίας, που προτείνει στην οδό Κουμουνδούρου, που θα γίνει πεζόδρομος, να τοποθετηθούν κιόσκια επί του πεζόδρομου, κάτι που χαρακτήρισε εξωφρενικό και εκτίμησε ότι υπάρχει σκοπιμότητα να δουλέψει μόνο ένας πεζόδρομος. Ο κ. Γρηγορίου κατήγγειλε ότι η υπηρεσία υιοθέτησε πρόταση συγκεκριμένου επαγγελματία και μάλιστα η συγκεκριμένα επέμβαση προβλέπεται μόνο για την οδό Κουμουνδούρου και όχι για άλλο δρόμο του Βόλου.
«Πολεοδόμος με πλαστό πτυχίο»
Ο Γιάννης Γρηγορίου κατήγγειλε ότι έχει πέσει και ο ίδιος θύμα της κατάστασης αυτής που επικρατούσε «όταν πολεοδόμος με πλαστό πτυχίο, που έκανε αυτοψία στο κατάστημά του, επέβαλε πρόστιμο για τέντα που υπήρχε μπροστά στο «Αχίλλειον» και σε κοινόχρηστο χώρο». Ο ίδιος εκτίμησε ότι αυτό έγινε για να μη μιλάει, ενώ ανέφερε ότι του επιβλήθηκε πρόστιμο 130.000 € που έγινε 6.700 € και ο ίδιος πληρώνει 11.000 € με 1.000 € διατήρηση.
«Θα κινήσω το θέμα δημόσια και αύριο θα το θέσω το θέμα στην ΕΠΖ, για παράνομες εισηγήσεις και αυτοψίες υπηρεσιακών παραγόντων», ήταν η δήλωση του κ. Γρηγορίου, που εκτίμησε ότι ο δήμαρχος δεν γνωρίζει τι κάνουν οι υπηρεσιακοί παράγοντες.
«Θα κλείσουν 27 από τους 30»
Αναφερόμενος στην πρόταση της υπηρεσίας για μετακίνηση των τραπεζοκαθισμάτων από το μέσον του πεζόδρομου μπροστά στις προσόψεις, που προτείνεται στη νέα Κανονιστική, ο πρόεδρος των ιδιοκτητών καφέ μπαρ και εστίασης τόνισε ότι πρόταση του Συλλόγου είναι τα τραπεζοκαθίσματα να παραμείνουν στο κέντρο των πεζόδρομων με διέλευση 2,5 μέτρων για τους πεζούς εκατέρωθεν του δρόμου. «Κάναμε αυτοψία και το είδαμε με τους ιδιοκτήτες καταστημάτων και δεν υπάρχει πρόβλημα», ανέφερε.
Ο κ. Γρηγορίου δήλωσε ότι αν περάσει η εισήγηση και τοποθετηθούν στην άκρη τα τραπεζοκαθίσματα, δημιουργούνται τεράστια προβλήματα. «Από τα 30 καταστήματα που υπάρχουν σήμερα, τα 27 θα κλείσουν και τα τρία θα ωφεληθούν», ανέφερε χαρακτηριστικά. Υπογράμμισε δε ότι αν πάνε στα πλάγια τα τραπεζοκαθίσματα, που προτείνει η υπηρεσία «θα έχει ροή νερού και λιμνάζοντα νερά, γιατί υπάρχουν οι υπόνομοι, ενώ υπάρχει πρόβλημα για καταστήματα που είναι απέναντι από άλλα και δεν γίνεται να δημιουργηθεί «ζιγκ ζαγκ»…
Ο πρόεδρος των καταστηματαρχών τόνισε ότι οι συνάδελφοί του μπορούν να συζητήσουν για ομοιομορφία και εξέφρασε την άποψη ότι η παραμονή των τραπεζοκαθισμάτων στο μέσον του πεζόδρομου, είναι η πιο δίκαια λύση. Επίσης ανέφερε ότι οι καταστηματάρχες επί της Ερμού έχουν αίτημα να τοποθετήσουν και τρίτη σειρά καθισμάτων. Ο δρόμος στο σημείο εκείνο έχει 11,5 μέτρα πλάτος και μένουν ελεύθερα πάνω από 5 μέτρα, αίτημα που ο Σύλλογος βρίσκει λογικό, όπως ανέφερε ο Γ. Γρηγορίου. Ο πρόεδρος του Συλλόγου ανέφερε ότι έγιναν προτάσεις «αλλά η υπηρεσία Πολεοδομίας προτίμησε να βασιστεί στην απαρχαιωμένη κανονιστική με συμπληρώσεις, χωρίς ο δήμαρχος Βόλου να το γνωρίζει».
Για στάθμευση
Τέλος, ο κ. Γρηγορίου επανέλαβε την πρόταση στις οδούς Ιάσονος και Δημητριάδος να επιτρέπεται η στάθμευση, αφού κλείσουν τα εμπορικά καταστήματα το βράδυ, στις γιορτές και τις αργίες από το απόγευμα, μέχρι την επόμενη μέρα το πρωί, αναφέροντας ότι υπάρχει πρόβλημα για τα καταστήματα και όλοι διαμαρτύρονται.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger