Πέμπτη 12 Μαρτίου 2015

ΜΑΡΙΝΑ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ: Αναφορά στη Βουλή για τα θέματα που απασχολούν τα Ερασιτεχνικά Αθλητικά Σωματεία της Μαγνησίας



 Ενημέρωση από το αρμόδιο υπουργείο ζητάει  η Εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη σχετικά με τη νομιμότητα της απασχόλησης των γυμναστών των Ερασιτεχνικών Αθλητικών Σωματείων Νομού Μαγνησίας.
Συγκεκριμένα σύμφωνα με το υπόμνημα που κατέθεσε στην κ. Χρυσοβελώνη το Διοικητικό Συμβούλιο των εν λόγω Σωματείων, το τελευταίο διάστημα τα αθλητικά ερασιτεχνικά σωματεία δέχονται αλλεπάλληλους ελέγχους διαφόρων υπηρεσιών  του Υπουργείου Κοινωνικής Ασφάλισης, που επιβάλλουν δυσθεώρητα πρόστιμα για παραβάσεις. Το αντικείμενο των ελέγχων αυτών ήταν η νομιμότητα της απασχόλησης των γυμναστών των ερασιτεχνικών σωματείων, σύμφωνα με την κείμενη νομοθεσία, η οποία είναι ενιαία για όλες τις επιχειρήσεις. Όπως προκύπτει λοιπόν από τα παραπάνω, ο ερασιτεχνικός αθλητισμός δεν αντιμετωπίζεται από την πολιτεία ως κοινωφελή δραστηριότητα μη κερδοσκοπικού χαρακτήρα αλλά ως επιχείρηση που αποκομίζει κέρδη.
Όπως τονίζεται στο υπόμνημα, οι εκπρόσωποι των Σωματείων ζητάνε την άρση όλων των επιβληθέντων προστίμων, την διευκρίνιση εκ μέρους των αρμοδίων αρχών ως προς το καθεστώς απασχόλησης των γυμναστών-μελών των Σωματείων καθώς και την άμεση θέσπιση κανόνων ειδικής νομοθεσίας όπου θα προσδιορίζουν με σαφήνεια τις υποχρεώσεις και τις προϋποθέσεις λειτουργίας των αθλητικών σωματείων.

 Η κ. Χρυσοβελώνη σε συνεργασία με τον Βουλευτή Ευβοίας, κ. Ν. Μαυραγάνη, κατέθεσε αναφορά προς τον υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με την οποία ζητά να εξεταστεί η επιστολή των Ερασιτεχνικών Σωματείων  λαμβάνοντας υπόψη τις επισημάνσεις αυτής και να ενημερωθεί η ίδια σχετικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger