Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Στο νοσοκομείο ο Θεόφιλος Μαυρόπουλος

afisa_apergias_peinas

Στο Γενικό Κρατικό Νοσοκομείο Νίκαιας μεταφέρθηκε χτες το απόγευμα ο απεργός πείνας πολιτικός κρατούμενος Θεόφιλος Μαυρόπουλος (μέλος της ΣΠΦ), μετά από γνωμάτευση γιατρών του ΕΣΥ που τον εξέτασαν. Παραθέτουμε τη γνωμάτευση:

 
ΙΑΤΡΙΚΗ ΓΝΩΜΑΤΕΥΣΗ
 
Εξετάσαμε σήμερα 19/3/2015 τον κ. Μαυρόπουλο Θεόφιλο, που διάγει την 18η ημέρα απεργίας πείνας και έχει απωλέσει το 9% του συνολικού του σωματικού βάρους. Κατά την αντικειμενική εξέταση εμφανίζει έντονη ωχρότητα, αδυναμία, καταβολή και κόπωση στην ελάχιστη προσπάθεια (βάδιση ολίγων μέτρων). Η Α.Π. είναι 90/70 mmHg, σφύξεις 130/min, εμφανίζει ορθοστατική υπόταση, αρρυθμία και αιμοδυναμική αστάθεια.
 
Οι γενόμενες εργαστηριακές εξετάσεις του έδειξαν τις ακόλουθες τιμές (μέτρηση 11/3/2015): Σάκχαρο ορού 54 mgCRP 11,3 και ουρικό οξύ 13,3.
 
Με δεδομένο τη συνέχιση της απεργίας πείνας του κρατούμενου, εκτιμούμε ότι τις προσεχείς ημέρες θα γίνει έκδηλη η απορρύθμιση του οργανισμού του, ως αποτέλεσμα ηλεκτρολυτικών και μεταβολικών διαταραχών, απορρύθμιση που ενδέχεται να οδηγήσει σε καταστάσεις απειλητικές για την οργανική, διανοητική και ψυχική του υγεία, ακόμα και για την ίδια του τη ζωή.
 
Συνιστούμε την ΑΜΕΣΗ και ΕΠΕΙΓΟΥΣΑ διακομιδή του σε Γβάθμιο νοσοκομείο του ΕΣΥ, για περαιτέρω έλεγχο, παρακολούθηση και υποστήριξη των βασικών λειτουργιών του.

 
ΒΕΡΓΟΠΟΥΛΟΥ ΠΑΝΤΕΛΙΑ - Επιμελήτρια Α΄ ΕΣΥ
ΣΑΚΚΑΣ ΣΠΥΡΙΔΩΝ - Διευθυντής ΕΣΥ


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger