Τρίτη 24 Μαρτίου 2015

ΕΝΑ ΛΙΜΑΝΙ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ

 ΧΑΩΔΗΣ είναι η κατάσταση που επικρατεί στο λιμάνι των Νέων Μουδανιών, το οποίο κατά γενική ομολογία είναι ένα από τα ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ της χώρας.
Δεν είναι υπερβολή αυτό και δεν είναι δικά μου λόγια.
Οι φωτογραφίες παρακάτω, απεικονίζουν ένα μικρό μέρος από το ΧΑΛΙ που επικρατεί, ΧΑΛΙ που το κάνουν μεγαλύτερο και οι πολλές σκοπιανές νταλίκες που σταθμεύουν εκεί κάθε φορά που είναι να έρθει βαπόρι φορτωμένο με πυρήνα.
Όσο αφορά τις συγκεκριμένες νταλίκες, δημιουργούν ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΠΡΟΒΛΗΜΑ και στη λειτουργία του αλιευτικού καταφυγίου και της ιχθυόσκαλας, αφού γεμίζουν το χώρο, κάνουν ΚΑΤΑΧΡΗΣΗ μπορούμε να πούμε, δυσκολεύοντας τα αλιευτικά να βγάλουν τα ψάρια τους, να πάρουν πετρέλαιο, φελιζολ και πάγο, αλλά και την ιχθυόσκαλα να την προσεγγίσουν τόσο τα ψυγεία που μεταφέρουν ψάρια, όσο και τα μαναβάκια που πάνε να ψωνίσουν ψάρια από τα ξημερώματα.
Πρέπει να πω, πως τα συγκεκριμένα φορτία και φορτηγά που αρχικά πήγαιναν στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης, διώχθηκαν κακήν κακώς από εκεί και κατάληξαν να έρχονται στο λιμάνι των Μουδανιών.

Οι πρώτες φωτογραφίες είναι τραβηγμένες στις 04:30 το πρωί και βλέπετε τι γίνεται.
Να σημειώσω, πως δεν ήρθαν ακόμα ΟΛΕΣ οι νταλίκες που έρχονται κάθε φορά, και ΦΡΑΚΑΡΟΥΝ ΟΛΟ ΤΟ ΛΙΜΑΝΙ.
Επίσης να σημειώσω πως οι οδηγοί τους ΔΕΝ είναι συνεργάσιμοι, και αναφέρω ΕΝΑ από τα πολλά παραδείγματα.
Πριν μέρες, το λιμάνι ήταν πάλι γεμάτο από αυτά τα φορτηγά, ακόμα και ο μόλος, και ενώ ήρθαν αλιευτικά για να πάρουν πετρέλαιο, τα βυτία δεν μπορούσαν να περάσουν από ΠΟΥΘΕΝΑ γιατί ΔΕΝ υπήρχε δίοδος.
Όταν βρήκαν τους οδηγούς και τους είπαν να κάνουν μέρος για να περάσει το βυτίο, μόνο ξύλο που δεν έφαγαν οι άνθρωποι από τα καΐκια, γιατί οι εν λόγο οδηγοί δεν ήθελαν να χαλάσουν την ησυχία τους.
Η ουσία είναι πως το λιμάνι είναι μικρό για τέτοιο όγκο αυτοκίνητων, και θα μπορούσε να αποσυμφοριθει, αν ΟΛΑ αυτά τα φορτηγά, πάρκαραν σε μια αλάνα που είναι στα 500 μέτρα από το λιμάνι, και έμπαιναν μέσα σε αυτό ανά δεκάδες.
ΚΑΝΕΙΣ δεν ενδιαφέρθηκε να δώσει λύση στο πρόβλημα αυτό, και τη «νύφη» την πληρώνουν τα αλιευτικά, στην κυριολεξία ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ για να έχουν λιμάνι το οποίο ΔΕΝ έχουν αυτή τη στιγμή.
ΔΕΝ έχουν καθαριότητα, γιατί τα απορριμματοφόρα του δήμου ΔΕΝ μπαίνουν  στο λιμάνι να αδειάσουν τους κάδους (όπως βλέπετε και στις φωτογραφίες) και να μαζέψουν τα σκουπίδια  που τα σκορπίζει ο αέρας.
ΔΕΝ έχουν ρεύμα για να εξυπηρετηθούν, και άλλα πολλά για τα οποία ΠΛΗΡΩΣΑΝ και ΠΛΗΡΩΝΟΥΝ.
Θα βρεθεί κάποιος να δώσει λύση σε αυτό το ΧΑΟΣ, η θα συνεχιστεί το χάλι;
Θα επανέλθω…


Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger