Παρασκευή 20 Μαρτίου 2015

Σκόπελος Μοσχαράκι “τας κεμπάπ” προσφορά από την ταβέρνα Σπιτάλια


Συνοδεύστε το με ένα ωραίο πιλάφι και απολαύστε το.

Υλικά

• 1 κιλό κρέας μοσχαρίσιο [νουά, κιλότο ή ελιά] κομμένο σε κομματάκια
• 2 κρεμμύδια ξερά σε φέτες
• 3 καρότα σε κύβους
• 1 ντοματοχυμό ή 5-6 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
• 1 κ.σ. ντοματοπελτέ
• 1 κοφτή κ.γ. ζάχαρη
• 1 ποτηράκι κρασιού κόκκινο κρασί
• 1/2 φλ. τσαγιού ελαιόλαδο
• αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

1. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε 3-4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι για 1′-2′. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το κρέας και τα καρότα και ανακατεύουμε μέχρι να μαραθεί το κρεμμύδι και να θωρακιστούν τα υγρά του κρέατος, δηλαδή ώσπου να πάρει χρώμα.

2. Σβήνουμε με το κόκκινο κρασί, προσθέτουμε στη κατσαρόλα το υπόλοιπο λάδι, τις ντομάτες, το πελτέ, τη ζάχαρη, αλατοπιπερώνουμε ρίχνουμε νερό να σκεπάσει το κρέας και το αφήνουμε σε μέτρια θερμοκρασία να σιγοβράζει μέχρι να μαλακώσει και δέσει η σάλτσα του. [Προαιρετικά προσθέτουμε 2 κ.σ. αλεύρι διαλυμένο σε νερό για να πήξει καλύτερα η σάλτσα]. Σερβίρουμε με ρυζάκι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger