Δευτέρα 16 Μαρτίου 2015

Αρνείται να συναντηθεί με φορείς της Δυτικής Αθήνας ο υπουργός Υγείας

Την άρνηση του υπουργού Υγείας να συναντηθεί μαζί τους καταγγέλλουν Λαϊκές Επιτροπές, Σωματεία και μαζικοί φορείς Δυτικής Αθήνας - Μενιδίου και Φυλής και καλούν στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Υγεία το Σάββατο 21 Μάρτη 11 π.μ. στο Περιστέρι έξω από το Δημαρχείο.
Συγκεκριμένα αναφέρουν:

«Ο υπουργός Υγείας αρνείται να συναντηθεί με τα σωματεία, τους συλλόγους και τους μαζικούς φορείς της Δυτικής Αθήνας, ενώ συναντιέται συνεχώς με εκπροσώπους των φαρμακοβιομήχανων Ελλήνων και ξένων.
Η Δυτική Αθήνα με πάνω από 1,5 εκατομμύριο κατοίκους είναι η πιο φτωχή περιοχή της Αττικής. Ταυτόχρονα τα τελευταία χρόνια υποβαθμίζεται σε υπηρεσίες Υγείας. Ήταν στραβό το κλήμα το 'φαγε και ...η επιχειρηματικότητα!
Έκλεισαν μια σειρά ιατρεία του ΙΚΑ στην περιοχή. Αυτά που λειτουργούν -τα λεγόμενα ΠΕΔΥ- έχουν τεράστιες ελλείψεις. Τρία νοσοκομεία που κάλυπταν ανάγκες της περιοχής από το Μενίδι έως το Αιγάλεω έκλεισαν και αυτά. Το Λοιμωδών στην Αγία Βαρβάρα, το 7ο Θεραπευτήριο του ΙΚΑ στα Πατήσια και το Γενικό Πατησίων.
Το "Αττικό", το μοναδικό νοσοκομείο μέσα στην περιοχή της Δυτικής Αθήνας, στενάζει από τις τεράστιες ελλείψεις προσωπικού και τον τεράστιο όγκο περιστατικών που κυριολεκτικά το βουλιάζουν καθημερινά. 1.500 περιστατικά στην εφημερία, ράντζα ακόμα και στις τουαλέτες! Αυτά φαίνεται δεν νοιάζουν τον υπουργό της κυβέρνησης της "εθνικής σωτηρίας". Έχει άλλες αγωνίες και γι’ αυτές πασχίζει …τα ποσοστά του κέρδους των φαρμακοβιομηχάνων και των κλινικαρχών της Υγείας και ας καεί ο κόσμος όλος…
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι αυτοαπασχολούμενοι, οι ανάπηροι και χρόνιοι πάσχοντες των δυτικών συνοικιών και δήμων της Αθήνας θα διατρανώσουν ότι δεν πάει άλλο στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας για την Υγεία το Σάββατο 21 Μάρτη στις 11 π.μ. στο Περιστέρι έξω από το Δημαρχείο. Θα απαιτήσουν να ανοίξουν τα νοσοκομεία που χάθηκαν από την περιοχή, μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού σε όλες τις υπηρεσίες Υγείας - Πρόνοιας (νοσοκομεία, ιατρεία ΠΕΔΥ, ΕΙΑΑ), γενναία χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό στο ύψος των αναγκών, αποκλειστικά δημόσια και Δωρεάν Υγεία - Πρόνοια - Φάρμακο για όλους. Να σταματήσουν οι ασθενείς ασφαλισμένοι ή ανασφάλιστοι, εργαζόμενοι ή άνεργοι να πληρώνουν με οποιονδήποτε τρόπο για τις υπηρεσίες Υγείας. Έχουμε πληρώσει και ξαναπληρώσει, νισάφι πια.
Η οργή και η απαίτηση των κατοίκων της Δυτικής Αθήνας να είναι σίγουρη η κυβέρνηση ότι θα ακουστεί δυνατά, είτε το θέλει, είτε όχι».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger