Δευτέρα 2 Μαρτίου 2015

Εποχικό προσωπικό στη Σκόπελο


Την πρόσληψη πέντε εποχικών υπαλλήλων αποφάσισε το δημοτικό συμβούλιο Σκοπέλου
Εγκρίθηκε από το Δ.Σ. η απασχόληση πέντε διμηνιτών
Στην πρόσληψη προσωπικού με σχέση εργασίας ιδιωτικού δικαίου ορισμένου χρόνου δίμηνης διάρκειας για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών - εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών του προχωρά ο Δήμος Σκοπέλου.

Την απόφαση έλαβε το δημοτικό συμβούλιο προκειμένου να αντιμετωπιστούν ανάγκες και κενά που έχει δημιουργήσει ο περιορισμός των προσλήψεων αλλά και οι αποχωρήσεις προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων και αφορά στην πρόσληψη τριών υπαλλήλων στην Καθαριότητα, ενός οδηγού απορριμματοφόρου και ενός υπαλλήλου για το δημοτικό κοιμητήριο της Σκοπέλου.
Η απόφαση αφορά στην πρόσληψη προσωπικού με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου για την αντιμετώπιση κατεπειγουσών εποχικών και πρόσκαιρων αναγκών, με σύμβαση εργασίας ορισμένου χρόνου της οποίας η διάρκεια δεν θα υπερβαίνει τους δύο μήνες.
Οι προσλήψεις θα γίνουν μέσω ΑΣΕΠ που είναι ο αρμόδιος θεσμός που διενεργεί έλεγχο για τη συνδρομή των όρων πρόσληψης.
Σύμφωνα με την εισήγηση της υπηρεσίας προσωπικού του Δήμου Σκοπέλου τα πρόσφατα ακραία καιρικά φαινόμενα που έπληξαν το τελευταίο χρονικό διάστημα το νησί δημιούργησαν σοβαρά προβλήματα (κατολισθήσεις, ξερίζωμα δένδρων, κλείσιμο φρεατίων από φερτά υλικά κλπ.) τα οποία πρέπει επειγόντως να αντιμετωπιστούν από την Υπηρεσία Καθαριότητας & Περιβάλλοντος. Η έλλειψη όμως προσωπικού δυσχεραίνει το έργο της, διότι το προσωπικό καθαριότητας που υπηρετεί στο Δήμο, έχει μειωθεί σημαντικά κατά τα τελευταία έτη (αποχωρήσεις προσωπικού λόγω συνταξιοδοτήσεων, μη πρόσληψη τακτικού προσωπικού κλπ) με αποτέλεσμα το ήδη υπάρχον να μην επαρκεί για την αντιμετώπιση των εκτάκτων αναγκών πού προέκυψαν και να ελλοχεύουν και κίνδυνοι για τη Δημόσια Υγεία.
Παράλληλα γίνεται λόγος για την έλλειψη τακτικού ή εποχικού προσωπικού ανάλογης ειδικότητας για τη λειτουργία του Δημοτικού Κοιμητηρίου αλλά και στο γεγονός ότι, για τον ετήσιο προγραμματισμό πρόσληψης εκτάκτου προσωπικού για το έτος 2015 το αρμόδιο υπουργείο δεν έχει προβεί στην έκδοση της σχετικής εγκυκλίου, προκειμένου οι ΟΤΑ να υποβάλουν τα σχετικά αιτήματα πρόσληψης προσωπικού οκτάμηνης απασχόλησης για την οποία απαιτείται η έγκριση της ΠΥΣ, διαδικασία η οποία είναι χρονοβόρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger