Τετάρτη 18 Μαρτίου 2015

ΣΚΟΠΕΛΟΣ 4.000 Ρουμάνοι στις Σποράδες


Εντυπωσιακή η συμμετοχή του Δήμου Σκιάθου στην έκθεση της Ρουμανίας
Αρχίζουν στις 30 Μαΐου οι απευθείας πτήσεις, ενώ υπάρχει προοπτική και νέας γραμμής από το Βουκουρέστι
Απευθείας πτήσεις από Ρουμανία θα πραγματοποιηθούν και φέτος στο αεροδρόμιο της Σκιάθου, από τις 30 Μαΐου έως τις 19 Σεπτεμβρίου, με την προοπτική να προστεθεί μια ακόμη πτήση από Βουκουρέστι και να διευρυνθεί το πλάνο αφίξεων.

Σύμφωνα με τα καταγεγραμμένα στατιστικά στοιχεία, επισκέπτονται  περίπου 4.000-4.500 Ρουμάνοι τα νησιά, οι οποίοι ξοδεύουν κατά μέσο όρο 575 ευρώ (άτομο). Το 50% είναι οικογένειες και το 50% ζευγάρια, ηλικίες από 25-55χρ,εκ των οποίων το 54% μένει σε ξενοδοχεία 4* και 5* ενώ το 46% σε ξενοδοχεία 3* και βίλες.
Στο μεταξύ, ο Δήμος Σκιάθου συμμετείχε στη διεθνή τουριστική έκθεση ROMEXPO (Romanian tourism fair), βάσει του προγράμματος τουριστικής ανάπτυξης και προβολής για το 2015, που διεξήχθη στο Βουκουρέστι από τις 12-15 Μαρτίου.
Το περίπτερο του νησιού φιλοξενήθηκε στον χώρο ενός εκ των μεγαλύτερων τουριστικών γραφείων της Ρουμανίας, του AEROTRAVEL, που οι υπεύθυνοι του γραφείου είχαν φροντίσει να προβάλλουν πριν αλλά και κατά την διάρκεια της έκθεσης ραδιοφωνικά και τηλεοπτικά σποτ για την Σκιάθο. Παράλληλα διανεμήθηκαν 2.000 αντίτυπα διαφημιστικού φυλλαδίου με 16σελιδο αφιέρωμα στην Σκιάθο.
Το γραφείο AEROTRAVEL χρησιμοποιεί τον εθνικό αερομεταφορέα TAROM για τις πτήσεις του και φέρνει Ρουμάνους τουρίστες εδώ και 10 χρόνια με 3 πτήσεις την εβδομάδα από Βουκουρέστι, Τιμισοάρα, Κλουζνάποκα.
Μετά από τα πολύ θετικά μηνύματα της έκθεσης υπάρχει η σκέψη από την εταιρεία για την προσθήκη μιας ακόμη πτήσης από Βουκουρέστι καθώς και η επέκταση του προγράμματος κατά μια εβδομάδα το Σεπτέμβριο (αυτά είναι επίσημα στοιχεία του Aerotravel). Βέβαια το νησί επισκέπτονται Ρουμάνοι τουρίστες και οδικώς είτε με τα αυτοκίνητά τους είτε με οργανωμένες εκδρομές λεωφορείων.
Η Ρουμανία λοιπόν με πληθυσμό 22.000.000 μπορεί να αποτελέσει μια πολύ καλή τουριστική αγορά για τη Σκιάθο εάν και εφόσον στοχεύσουμε στο ποιοτικό κομμάτι της.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger