Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

Mήνυμα αλληλεγγύης από την ΚΕΔΕ και το ιατρείο κοινωνικής αποστολής του ιατρικού συλλόγου Αθηνών στους κάτοικους των Σποράδων

Το Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών και της Ιεράς Αρχιεπισκοπής... υπό την αιγίδα της Κεντρικής Ένωσης Δήμων Ελλάδος βρέθηκε στο όμορφο νησί της Σκύρου, στα πλαίσια παροχής ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε όλα τα μέρη της χώρας μας που στερούνται ιατρών και φαρμάκων και ιδίως στα απομακρυσμένα νησιά και ορεινούς όγκους. 
Στην αποστολή συμμετείχαν εθελοντές ιατροί, ορθοπαιδικός, ΩΡΛ, γενικός ιατρός , βιοπαθολόγος, καρδιολόγος και παιδίατρος, οι οποίοι αντιμετώπισαν επείγοντα περιστατικά, προσέφεραν τις ιατρικές τους υπηρεσίες σε 200 ασθενείς και διενεργήθηκαν αιματολογικές εξετάσεις. 
Τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών Γιώργο Πατούλη, πέραν των εθελοντών ιατρών, συνόδευσαν οΓενικός Γραμματέας κ. Αλέξιος Βασιλείου και το μέλος του ΔΣ του ΙΣΑ κ. Γιώργος Μαρίνος.

Οι εκπρόσωποι του Ιατρείου Κοινωνικής Αποστολής προσέφεραν φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό για τους κατοίκους του νησιού, καταγράφοντας παράλληλα και τις ανάγκες και ελλείψεις σε υγειονομικό υλικό αλλά και σε ιατρικό προσωπικό.











Ο Πρόεδρος του ΙΣΑ Γ. Πατούλης ανέφερε οτι «Ο Ιατρικός Σύλλογος Αθηνών έχοντας ολοκληρώσει με επιτυχία μια σειρά κοινωνικών δράσεων σε όλη την Ελλάδα παρέχοντας ιατροφαρμακευτικό υλικό, θα συνεχίσει να παρέχει τις υπηρεσίες του στους συμπολίτες μας που το έχουν ανάγκη. Η δράση μας αυτή πλέον έχει διερευνηθεί υπό την αιγίδα της ΚΕΔΕ, η οποία θα είναι ο κύριος αρωγός στη παροχή πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας και στα πιο απομακρυσμένα μέρη της χώρας μας , με εξειδικευμένους γιατρούς, ανάλογα με τις ανάγκες του εκάστοτε δήμου. Έως ότου η Πολιτεία αναλάβει τις ευθύνες της, εμείς θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε με όλη μας τη ψυχή».























Την ευγνωμοσύνη των κατοίκων του νησιού εξέφρασε ο δήμαρχος Σκύρου κ. Χατζηγιαννάκης. « Το νησί μας στερείται γιατρών και τα περιφερειακά ιατρεία του είναι άδεια, η Ελληνική Πολιτεία πρέπει να κάνει κάτι για μας. Ευχαριστούμε την ΚΕΔΕ και τον Ιατρείο Κοινωνικής Αποστολής για την σημαντική αυτή συνεισφορά, είμαστε ευγνώμονες ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger