Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΠΑΝΗΓΥΡΕΩΣ ΤΟΥ ΠΟΛΙΟΥΧΟΥ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΑΓΙΟΥ ΡΗΓΙΝΟΥ

    Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015, θα τελεσθεί η Πανήγυρις του Ιερομάρτυρος ΑΓΙΟΥ ΡΗΓΙΝΟΥ Επισκόπου Σκοπέλου και πολιούχου της πόλεώς μας.
    Την παραμονή, Τρίτη 24 Φεβρουαρίου και ώρα 4 μ.μ. θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών, και περί ώρα 7 μ.μ. θα τελεσθεί Μέγας Εσπερινός στην Ιερά Μονή του Αγίου Ρηγίνου.

     Την Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου, ώρα 7 π.μ. θα σημάνουν χαρμόσυνα οι καμπάνες όλων των εκκλησιών, και αμέσως μετάβαση του Ιερού Κλήρου μετά των Αγίων Λειψάνων του Αγίου εκ του Μητροπολιτικού Ναού της πόλεως δια αυτοκινήτου εις την Ιερά Μονή όπου θα τελεσθεί πανηγυρική  Θεία Λειτουργία.
Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας θα γίνει Λιτάνευση του Αγίου Λειψάνου και της Ιεράς Εικόνος του Θαυματουργού Ιερομάρτυρος Ρηγίνου εκ της Ιεράς Μονής πεζοπορούντες προς την πόλιν, υπό του Ιερού Κλήρου, τους Ιεροψάλτες εκάστου ενοριακού Ναού, από μαθητές και μαθήτριες των Σχολείων Μέσης και Δημοτικής Εκπαίδευσης και από τμήμα του Σώματος Ελλήνων Προσκόπων Σκοπέλου.


Στην πανήγυρη αυτή παρακαλούνται να παραστούν ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σκοπέλου με όλο τον Ιερό Κλήρο, τα μέλη του Δημοτικού Συμβουλίου και τα μέλη των Συμβουλίων Δημοτικών και Τοπικών Κοινοτήτων Σκοπέλου, Γλώσσας και Κλήματος, οι Δικαστικές, Πολιτικές, Αστυνομικές, Πυροσβεστικές, και Λιμενικές Αρχές, τα Σωματεία και οι Σύλλογοι, οι κ.κ. συμπολίτες και οι παρεπιδημούντες ομοεθνείς.
Στη θέση Παλαιό Γεφύρι όπου ο τόπος Μαρτυρίου θα τελεσθεί Δέηση. Η δε Λιτανεία θα καταλήξει στον Μητροπολιτικού Ναό Γεννήσεως του Χριστού, εκεί όπου μετά από μικρή δέηση θα λάβει τέλος η Εορτή.
Σε περίπτωση βροχής η λιτάνευση θα αρχίσει από το Κέντρο Υγείας προς την πόλη.  Τα σπίτια και τα καταστήματα της πόλεως μας καθώς και τα ελλιμενισμένα πλοία πρέπει να έχουν σημαιοστολιστεί από τις πρωινές ώρες της παραμονής (24.02.2015) και μέχρι τις νυχτερινές ώρες (25.02.2015).
Τα της ιεροτελεστίας, θα ρυθμίσει ο Αρχιερατικός Επίτροπος Σκοπέλου, τα της τάξεως ο Διοικητής του Αστυνομικού Τμήματος Σκοπέλου και τα του λιμένος ο Λιμενάρχης Σκοπέλου.


Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΣΚΟΠΕΛΟΥ
 ΧΡΗΣΤΟΣ ΒΑΣΙΛΟΥΔΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger