Τετάρτη 25 Φεβρουαρίου 2015

ΜΕ ΑΠΟΦΑΣΗ ΚΟΝΤΟΝΗ «Λουκέτο» επ' αόριστον στο πρωτάθλημα

Την επ΄ αόριστον αναβολή των ποδοσφαιρικών πρωταθλημάτων ανακοίνωσε ο υφυπουργός Αθλητισμού, Σταύρος Κοντονής, κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχε με τους προέδρους της Σούπερ Λίγκας, της Φούτμπολ Λιγκ και με εκπρόσωπο της ΕΠΟ.

«Λουκέτο» επ' αόριστον στο πρωτάθλημα
Τα πρωταθλήματα θα επαναρχίσουν μόλις ξεκινήσουν οι εργασίες για την καθιέρωση του ηλεκτρονικού εισιτηρίου και την τοποθέτηση καμερών σε όλα τα γήπεδα, καθώς και για τη μετατροπή των συνδέσμων οπαδών σε λέσχες.
Στο μεταξύ, το ραντεβού του με τον Αλέξη Τσίπρα, που ήταν αρχικά να γίνει το πρωί και μετά μετατέθηκε για το μεσημέρι, έγινε στο περιθώριο της συνεδρίασης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ. Άλλωστε οι δύο άνδρες τα είπαν χθες βράδυ και ο υφυπουργός φέρεται να έχει το «πράσινο φως» από τον πρωθυπουργό για να προχωρήσει σε όποια απόφαση κρίνει καλύτερη.
Ιδιαίτερα προβληματισμένος μετά τα θλιβερά επεισόδια μεταξύ παραγόντων στη συνεδρίαση της Σούπερ Λίγκας εμφανίστηκε ο Σταύρος Κοντονής στην πρωινή εκπομπή του Σκάι και δήλωσε αποφασισμένος να δώσει τέλος στα φαινόμενα βίας και χουλιγκανισμού στα ελληνικά γήπεδα.

Όταν ρωτήθηκε για το ενδεχόμενο να υπάρξει πρόωρη διακοπή των πρωταθλημάτων, δήλωσε πως «όλα τα εξετάζουμε και θα μιλήσουμε αργότερα αναλυτικά για αυτό».

Παράλληλα, τόνισε ότι αν δεν υλοποιηθεί μέχρι την έναρξη της επόμενης σεζόν το πρόγραμμα του ηλεκτρονικού εισιτήριου, του ελέγχου των οπαδών στα γήπεδα και την παρακολούθησή τους, τότε δεν πρόκειται να ξεκινήσει κανένα πρωτάθλημα στην Ελλάδα.

Για τα όσα έγιναν στο χθεσινό ΔΣ της Super League: «Μπορεί να πούμε ότι στο γήπεδο αυτά συμβαίνουν, αλλά όταν βλέπουμε να συμβαίνουν τέτοιες καταστάσεις από αυτούς που διοργανώνουν το πρωτάθλημα... Η κατάσταση έχει εκτροχιασθεί».

Για τις σημερινές του συναντήσεις: «Χθες είχα μια πρώτη συνάντηση με τον πρωθυπουργό και έχουμε κάποιες κατευθύνσεις. Σήμερα υπάρχουν δύο συναντήσεις. Στη 13:00 με ΕΠΟ, Super League και Football League και στις 17:00 με τον ΠΣΑΠ, γιατί δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι πάνω από όλα και οι ποδοσφαιριστές είναι εργαζόμενοι. Το σίγουρο είναι ότι δεν θα μείνουμε με σταυρωμένα τα χέρια».

Για την Αστυνομία στα γήπεδα: «Κατά τη γνώμη μου δεν πρέπει να υπάρχει στα γήπεδα. Ξέρετε ότι έχουμε πληρώσει 13 εκατ. ευρώ για το ηλεκτρονικό εισιτήριο και δεν χρησιμοποιείται; Κανένα πρωτάθλημα δεν πρόκειται να ξεκινήσει τη νέα χρονιά αν δεν λειτουργήσει το μέτρο του ηλεκτρονικού εισιτηρίου. Αν δεν λειτουργήσει όλο το πλαίσιο για την παρακολούθηση των φιλάθλων που περιλαμβάνει και τις κάμερες εντός των γηπέδων, τότε κανένα πρωτάθλημα δεν έχει ξεκινήσει». Παράλληλα, ο υφυπουργός έκανε γνωστό ότι προσπάθησε να συναντηθεί με τη FIFA και την UEFA, αλλά τα τελευταία γεγονότα τον πρόλαβαν και πρόσθεσε: «Η συνάντηση αυτή θα γίνει, αλλά σήμερα θα εξαγγελθούν όσα πρέπει να κάνουμε. Όλα τα εξετάζουμε και θα μιλήσουμε αργότερα αναλυτικά γι' αυτό».

Όσο για τη διακοπή των πρωταθλημάτων ανέφερε: «Εξετάζουμε όλα τα ενδεχόμενα».

Για τους οργανωμένους οπαδούς: «Το πρόβλημα είναι ότι δεν τηρούνται οι νόμοι. Η νομοθεσία προβλέπει δημιουργία λεσχών που συνδέεται με τις ομάδες και μάλιστα απαιτείται η έγκριση από τις ΠΑΕ για αυτές τις λέσχες. Ζούμε σε ένα σαθρό σύστημα που δεν τηρούνται οι νόμοι και γίνεται μια συνεχής ανακύκλωση της βίας»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger