Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Συνέντευξη του Επικεφαλής του Ποταμιού Σταύρου Θεοδωράκη στο Bloomberg.

«Δεν θα ρισκάρω την έξοδο της Ελλάδας από το ευρώ»

Ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης, έδωσε συνέντευξη στο Bloomberg, ένα από τα πιο έγκριτα οικονομικά site του κόσμου, κάνοντας σαφές ότι η συνέχιση της Ευρωπαϊκής πορείας της χώρας είναι από τις βασικές προτεραιότητες του κινήματος.
Τα κύρια σημεία της συνέντευξης του είναι τα εξής:

-Δεν παίζουμε με την παραμονή της χώρας στην Ευρωζώνη και για το Ποτάμι δεν υπάρχει άλλο νόμισμα από το ευρώ. Θα υποστηρίξουμε, με όλες μας τις δυνάμεις, την πορεία της Ελλάδας εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
-Σε μια κυβέρνηση συνεργασίας θα πρέπει να υπάρχει συνεννόηση μεταξύ των κομμάτων που θα συμμετάσχουν και φυσικά το δικαίωμα του «βέτο», σε ότι αφορά την ανάληψη των υπουργικών θέσεων.
-Είμαστε διατεθειμένοι να συζητήσουμε, πάντα όμως με βάση μια οικονομία Δυτικού τύπου. Δεν συζητάμε για κρατικοποιήσεις ή να διώξουμε τους επενδυτές από τη χώρα.
-Αν το πρώτο κόμμα αποφασίσει να αδιαφορήσει σε ότι αφορά την παρουσία της χώρας στην Ευρωζώνη ή προσπαθήσει να εκβιάσει την Ευρωπαϊκή ένωση, τότε θα υπάρξει μεγάλος κίνδυνος και σύγκρουση με την Ευρωπαϊκή Ένωση.
-Δεν έχω εμπιστοσύνη στη διαπραγματευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, καθώς είναι σαφές ότι έχουν δυο διαφορετικές γραμμές.
Διαβάστε ολόκληρο το άρθρο στην ιστοσελίδα http://www.bloomberg.com/news/2015-01-09/greek-kingmaker-in-waiting-says-he-won-t-gamble-euro-exit.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger