Τρίτη 27 Ιανουαρίου 2015

Λαφαζάνης: Δεν καίγομαι για υπουργεία - Η Ελλάδα δεν είναι πλέον σε πρόγραμμα

Λαφαζάνης: Δεν καίγομαι για υπουργεία - Η Ελλάδα δεν είναι πλέον σε πρόγραμμα

Για τη νεα κυβέρνηση και σε ποιό πόστο θα τοποθετηθεί, για την συνεργασία με τους ΑΝΕΛ, για το Μνημόνιο το οποίο ξεκαθάρισε ότι δεν ισχύει πια αλλά και για την ονοματολογία για Πρόεδρο της Δημοκρατίας, μίλησε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης στο Νίκο Ευαγγελάτο και στα Παραπολιτικά 90,1.

Για το αν θα συμμετάσχει στην κυβέρνηση, ο κ. Λαφαζάνης είπε: «Δεν καίγομαι για υποιυργεία. Ο πρωθυπουργός αποφασίζει και οτιδήποτε αποφασισθεί θα το υπηρετήσω».

Για την συνεργασία με τους ΑΝΕΛ:

«Εδώ που φτάσαμε έπρεπε να γίνει μια συνεργασία. Δεν είναι εύκολο και δεν ήταν σωστό ο τόπος να πήγαινε άμεσα σε νέες εκλογές. Θα θελαμε να στηριχθούμε πάρα πολύ στο ΚΚΕ αλλα δυστυχώς αρνήθηκε πεισματικά να προσφέρει έστω και ψήφο ανοχής στην κυβέρνηση της Αριστεράς. Θα κριθουν γι αυτό». Και συνέχισε: «Δεν μπορούσαμε να συνεργαστούμε με το ΠΑΣΟΚ αλλά ούτε και με το Ποτάμι γιατί είναι ένα μνημονιακο κόμμα. Εξ ανάγκης αυτό που ήταν ως ύστατη επιλογή ήταν να συνεργαστουμε με τους ΑΝΕΛ και τον κ. Καμμένο. Είχαμε άλλες προτεραιότητες για συνεργασίες αλλά αυτές δεν ευδοκίμησαν».

Για τις κόκκινες γραμμές Καμμένου:

«Δεν έχουμε πει ότι αποδεχόμαστε τίποτα ούτε και απορρίπτουμε κάτι. Αυτά που εκφράζονται από τους ΑΝΕΛ είναι σεβαστά αλλά δε νομίζω ότι αυτά είναι εμπόδια για μια συνεργασία. Θα κριθεί η κυβέρνηση στην πορεία».

Για την διαπραγμάτευση και αν η Ελλάδα θα είναι σε πρόγραμμα:

«Πολύ περισσότερα πράγματα θα αποσαφηνιστουν με τις προγραμματικές δηλώσεις. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι είναι παρελθόν η τρόικα. Οι μνημονιακές δεσμεύσεις και τα προαπαιτούμενα. Εμείς δεν θα εφαρμοσουμε νεοαποικιακές συμφωνίες και σκληρή λιτότητα. Η Ελλάδα σήμερα δεν τηρεί καμμία συμφωνία δεν είναι σε πρόγραμμα. Εμείς εκλεγήκαμε με ένα πρόγραμμα και αυτό είμαστε δεσμευμένοι να υπηρετήσουμε μέχρι τέλους. Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ δεν θα εφαρμόσει το μνημονιακό πρόγραμμα».

Για τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και την ονοματολογία:

«Αυτή την στιγμή δεν έχει ανοίξει από την πλευρά μας το όνομα του προσώπου, θα το συζητήσουμε και θα καταθέσουμε την δική μας θέση για το πρόσωπο. Η ονοματολογία είναι πρόωρη».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger