Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΕΚΛΟΓΕΣ ΚΑΙ ΣΚΟΥΠΙΔΙΑ

Ενώ πλησιάζουμε στην κρίσιμη μέρα των εκλογών, ενώ όλοι οι υποψήφιοι τρέχουν και δε φτάνουν γιατί είναι γλυκιά η καρέκλα φίλε μου Νικόλα, ΕΚΤΟΣ των λεκτικών «σκουπιδιών» και της κάθε πολιτικάντικης μπούρδας που ακούμε, έχουμε και τα άλλα τα σκουπίδια, την «χαρτουρα» των υποψηφίων που έχει γεμίσει τον τόπο, και όσο πλησιάζει η μέρα, θα τον ξεχειλίσει.
Ρε «λεβέντες», ΓΙΑΤΙ να είμαστε υποχρεωμένοι να τρώμε στη μάπα τα σκουπίδια σας;
ΠΟΙΟΣ σας είπε ότι θέλουμε να γεμίζετε τις οικοδομές μας με τις μούρες σας, τα βιογραφικά σας που εκείνοι στους οποίους αναθέσατε να τα μοιράσουν τα πετούν είκοσι – είκοσι;
ΠΟΙΟΣ σας έδωσε το δικαίωμα να πειράζετε τα αυτοκίνητα μας και να τα γεμίζετε στα τζάμια κωλόχαρτα;

ΑΕΙ στ’ ανάθεμα πια…..
Κάθε φορά τα ίδια και τα ίδια… Δε φτάνει που οι δήμοι είναι μέσα στη βρώμα, επιβαρύνετε ΚΑΙ ΕΣΕΙΣ την κατάσταση, λες και μόλις δούμε τις μούρες σας, θα ξετρελαθούμε, και θα σάς δώσουμε από δέκα ψήφους ο καθένας.
Από ΔΕΚΑ ΦΑΣΚΕΛΑ θα πάρετε.
Και δε σας κόβει καθόλου. Είναι ΠΡΟΚΛΗΣΗ ρε μάγκες αυτό που κάνετε, αυτή η σπατάλη, τόσο χρήμα που πετάτε στο δρόμο.
Θα μπορούσατε τα χρήματα αυτά που ρίχνετε στη χαρτουρα ΟΛΟΙ σας και καταλήγουν στα σκουπίδια, να τα δίνατε σε οικογένειες που πεινούν, και έχουμε μπόλικες χάρη στους πολιτικούς, δηλαδή στη φάρα σας.
ΙΣΩΣ τότε να σας βλέπαμε λίγο διαφορετικά, ΙΣΩΣ να δίνατε «δείγματα» ανθρωπιάς, αλλά που εσείς.
ΤΑ ίδια και τα ίδια και τα ίδια, λες και βρισκόμαστε στο 1800, στα χρόνια των μπαλκονιών, των αφισών, και όλων των άλλων του προεκλογικού αγώνα.
Δώσε υποσχέσεις στα χαϊβάνια, γέμισε τον τόπο με τη μούρη σου για να κάνεις εντύπωση, και έχεις εξασφαλίσει την εκλογή σου.
Αυτή είναι η τακτική σας, και εμείς είμαστε τα κορόιδα που σας ακούμε και δε σας διαολοστέλνουμε.
«Εκλογικό σώμα» σου λέει ο άλλος…. Τρίχες κατσαρές. ΕΛΑΤΤΩΜΑΤΙΚΟ ΣΩΜΑ είμαστε αφού ΠΑΝΤΑ ψηφίζουμε τους πιο ΑΧΡΗΣΤΟΥΣ, και μάλιστα  το λάθος μας το επαναλαμβάνουμε αμέτρητες φορές.
Ρίχνετε λοιπόν χρήμα στα σκουπίδια ενώ πάρα πολύς κόσμος πεινά, και για «ξεκάρφωμα», βγάζετε «εγκυκλίους» για περιορισμούς στη χρηματοδότηση κομμάτων και υποψηφίων…..
Διαβάστε αδέλφια, και χαρείτε τους……
«Οι περιορισμοί στη χρηματοδότηση κομμάτων και υποψηφίων
Νέες «δεδομένα» σχετικά µε την χρηματοδότηση και τον έλεγχο των οικονομικών των πολιτικών κοµµάτων και των υποψηφίων θέτει το Υπουργείο Εσωτερικών με εγκύκλιο που εξέδωσε. Σε αυτήν προσδιορίζεται η λειτουργία Επιτροπής Ελέγχου που ως στόχο θα έχει τη διασφάλιση της διαφάνειας στις οικονομικές συναλλαγές τους µε ιδιωτικά φυσικά ή νοµικά πρόσωπα.
Πιο αναλυτικά η εγκύκλιος αναφέρει, μεταξύ άλλων, πως:
– Όλα τα έσοδα των πολιτικών κοµµάτων και συνασπισµών κοµµάτων (στα οποία συμπεριλαμβάνονται και τα έσοδα από κουπόνια και εξορµήσεις) καταλήγουν υποχρεωτικά σε έναν έως τρεις τραπεζικούς λογαριασµούς που τηρούνται σε ελληνικά πιστωτικά ιδρύµατα που εδρεύουν και είναι εγκατεστημένα στην Ελλάδα.
– Όλα τα έσοδα και οι δαπάνες των υποψήφιων βουλευτών διακινούνται µόνο µέσω ενός τραπεζικού λογαριασμού
– Απαγορεύεται η χορήγηση εισιτηρίων και η ναύλωση µμεταφορικών µέσων από κόµµατα και υποψηφίους για τη μετακίνηση ετεροδημοτών εκλογέων.
– Η ιδιωτική χρηματοδότηση υποψήφιου βουλευτή από το ίδιο πρόσωπο δεν µπορεί να υπερβαίνει ετησίως το ποσό των 5.000 ευρώ.
Για κάθε ιδιωτική χρηµατοδότηση µέχρι του ποσού των 500 ευρώ σε υποψήφιο βουλευτή, εκδίδεται υποχρεωτικά απλή απόδειξη είσπραξης, ενώ για κάθε ποσό µμεγαλύτερο των 500 ευρώ η χρηματοδότηση διενεργείται υποχρεωτικά µόνο µέσω τραπεζικού λογαριασµού.»
ΠΗΓΗ: ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗ.GR
ΑΥΤΑ, απαγορεύονται, δηλαδή ότι δεν αναφέρεται στην εγκύκλιο, επιτρέπεται.
Καταλάβατε Συνέλληνες;
Δεν καταλάβατε;
Μα ΓΙΑΤΙ; Διαβάστε ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΑ την εγκύκλιο, είναι εύκολο να τη βρείτε, δείτε και το «παιχνίδι» των λέξεων, και με τις υγείες μας.

Βασίλης Τσούγκαρης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger