Πέμπτη 15 Ιανουαρίου 2015

Σύριζα: "Ενας νέος Λαλιώτης" για το ΝΑΤΟ, απέναντι στο αντιπολεμικό κίνημα, την νεολαία και τον κόσμο της εργασίας

ΣΥΡΙΖΑ: «ΕΝΑΣ ΝΕΟΣ ΛΑΛΙΩΤΗΣ» ΓΙΑ ΤΟ ΝΑΤΟ, ΣΤΑΘΕΡΟΣ ΣΥΜΜΑΧΟΣ ΚΑΙ ΠΛΕΟΝ ΑΠΕΝΑΝΤΙ ΣΤΟ ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΟ ΚΙΝΗΜΑ, ΤΗΝ ΝΕΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΤΗΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ

Η συζήτηση του Αλέξη Τσίπρα με τους χρήστες του Twitter ξύπνησε μνήμες και προκάλεσε μεγάλη ανησυχία στους αγωνιστές του αντιπολεμικού και αντιμιλιταριστικού κινήματος.

Θυμηθήκαμε λοιπόν την τρομερή εντύπωση που είχε δημιουργήσει τα χρόνια της πολιτικής κυριαρχίας του ΠΑΣΟΚ η διγλωσσία του κόμματος «που έκλεινε τις βάσεις» για να παράσχει νέες διευκολύνσεις στις ΗΠΑ και να αναβαθμίσει την παρουσία τους με την ενίσχυση της βάσης της Σούδας, την σημαντικότερη βάση εφόρμησης πλέον των ιμπεριαλιστικών δυνάμεων σε όλη την περιοχή.  Θυμηθήκαμε το «ιερό μωρό», τον Λαλιώτη, που κατάφερνε την περίοδο της εμπλοκής των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ, με πρωθυπουργό τον Κ.Σημίτη και ΥΠΕΞ τον Γ.Παπανδρέου, στις βάρβαρες επεμβάσεις των ΗΠΑ-Ε.Ε.-ΝΑΤΟ σε Βαλκάνια-Αφγανιστάν-Ιράκ, να παρεμβαίνει ταυτόχρονα στο αντιπολεμικό κίνημα της εποχής και μάλιστα να θέλει να το ποδηγετήσει με τη ΓΣΕΕ και τα Εργατικά Κέντρα που έλεγχε, προβάλλοντας την λογική της ενότητας…

Περί ΝΑΤΟ και αμυντικών δαπανών
Στην ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ θα μειώσει τις αμυντικές δαπάνες, ο Αλέξης Τσίπρας απαντάει ευθέως ότι ‘’οι αμυντικές δαπάνες έχουν ήδη μειωθεί δραματικά (!), δεν υπάρχει θέμα περαιτέρω μείωσης και ότι το άμεσο ζητούμενο είναι να βελτιωθεί το αξιόμαχο (!)’’.

Θυμηθήκαμε λοιπόν ότι αυτό το «Αξιόμαχο» το πληρώσαμε πρόσφατα με τρεις κομματιασμένους Πεζοναύτες στο Βόλο, τον νεκρό 20χρονο Κρόκο, επίσης Πεζοναύτη, με τους ατελείωτους τραυματισμούς, τις συνεχόμενες αυτοκτονίες φαντάρων.  Ποτέ φυσικά δεν αποδόθηκαν ευθύνες, αλλά πάντα η ανθρώπινη ζωή θεωρήθηκε ευτελές μέγεθος μπροστά στην Πολεμική Προετοιμασία….

Στις απαντήσεις του αρχηγού του ΣΥΡΙΖΑ αφήνει να εννοηθεί ότι θα προχωρήσει σε νέους εξοπλισμούς και θα συνεχίσει το δρόμο αποδοχής των προσφερόμενων από τις ΗΠΑ μεταχειρισμένων οπλικών συστημάτων, τόσο απαραίτητων στον αμερικάνικο στρατό που γλυτώνει το κόστος συντήρησης και στην αμερικανική πολεμική βιομηχανία που εξασφαλίζει συμβόλαια συντήρησης και ανταλλακτικών. Όπλα που εμπεριέχουν την υπεργολαβία των ελληνικών πολεμικών βιομηχανιών και θεωρούνται απαραίτητα για την ελληνική συμμετοχή στις  ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις, τον πόλεμο κατά των μεταναστών και τον ελληνοτουρκικό ιμπεριαλιστικό ανταγωνισμό. Τέλος, απαντάται αρνητικά το διαχρονικό αίτημα της Αριστεράς για κλείσιμο της πολεμικής βιομηχανίας και αναπροσανατολισμό της σε ειρηνικούς σκοπούς!

Αίσθηση επιπλέον προκαλεί η έλλειψη απαντήσεων στην νεολαία που αντιμετωπίζει το βραχνά της στρατιωτικής θητείας: τι θα γίνει με το κόστος της θητείας που της έχει φορτωθεί και την αμοιβή των φαντάρων, τι θα γίνει με τις άθλιες συνθήκες  και την απαίτηση συνδικαλισμού των φαντάρων που διαμονοποιείται από τα αστικά κόμματα εξουσίας και τους αντιδραστικούς στρατιωτικούς,  όταν οι ίδιοι οι στρατιωτικοί λαμβάνουν άδεια για να συμμετέχουν στις συνελεύσεις των Ενώσεων τους.  Τι θα γίνει με το εξοντωτικό και τρομοκρατικό μέτρο του προστίμου ανυποταξίας των 6000 ευρώ. Τι θα γίνει συνολικά με τα δικαιώματα του Στρατευμένου Πολίτη με Στολή;

Η ανησυχία όμως των αγωνιστών απογειώθηκε από τις απαντήσεις που δόθηκαν σχετικά με το ΝΑΤΟ.
Πριν ακόμη τεθεί ερώτηση για το ΝΑΤΟ, σπεύδει να ξεκαθαρίσει ότι ‘’σχετικά με το ΝΑΤΟ, μας συνδέουν διεθνές πλαίσιο συμφωνιών και δεσμεύσεων, που αν δεν το τηρήσουμε θα τεθεί θέμα συνέχειας της παρουσίας μας’’.

Δηλαδή θα πρέπει ο εργαζόμενος λαός μας να καταβάλλει το 2% του ΑΕΠ στα νατοϊκά ταμεία (τα χρόνια της κρίσης 2009-2011 η ελληνική κυβέρνηση πλήρωσε 16 δις ευρώ!!!), να αποδεχτεί τα δόγματα Άμυνας-Ασφάλειας που τον θεωρούν ασύμμετρη απειλή και εσωτερικό εχθρό,  να συμμετάσχει στις βάρβαρες εκστρατείες σε όλο τον κόσμο, να ετοιμάζεται για πολεμική σύγκρουση με την Ρωσία και να στηρίζει το κράτος της Ουκρανίας που καθοριστικό ρόλο παίζουν οι ΝΑΖΙ και οι μαφιόζοι μεγαλοεπιχειρηματίες;

Όταν στη συνέχεια γίνεται η ερώτηση αν ο ΣΥΡΙΖΑ αντιμετωπίζει ακόμη θετικά το πάγιο αίτημα της αριστεράς για έξοδο από το ΝΑΤΟ, ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ αφού φροντίζει πρώτα να αμφισβητήσει έμμεσα το αριστερό χρώμα του στόχου (‘’Ο Καραμανλής μας έβγαλε από το ΝΑΤΟ, όχι η αριστερά’’), ξεκαθαρίζει πως ‘’έχουμε ήδη αρκετούς εχθρούς, για να ανοίξουμε τώρα τέτοια θέματα’’ και πως στόχος μιας κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ είναι ‘’ ο ενεργητικός ρόλος στη συμμετοχή μας’’.
Αλήθεια, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ ενσωματώνει την ακροδεξιά ατζέντα που αναφέρεται στην περικύκλωση της Ελλάδας από εχθρικά κράτη;

Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ,  με το να τάσσεται στο πλευρό των ΗΠΑ, της Ε.Ε., του ΝΑΤΟ και του ΕΥΡΩΣΤΡΑΤΟΥ, του κράτους Τρομοκράτη Ισραήλ, αντικειμενικά αντιμετωπίζει ως εχθρό τα κοινωνικά κινήματα που παλεύουν ενάντια στην Νέα καπιταλιστική ιμπεριαλιστική Τάξη Πραγμάτων με την οποία πλέον ταυτίζεται, είτε στην Αθήνα και τις υπόλοιπες καπιταλιστικές μητροπόλεις, είτε στην ιμπεριαλιστική περιφέρεια και βρίσκεται απέναντι στον Παλαιστινιακό λαό και κάθε λαό που αγωνίζεται για Λευτεριά.

Είναι μια εκδοχή διαχείρισης της κρατικής πολιτικής που επιβάλλει η εξυπηρέτηση των αστικών συμφερόντων και βρίσκεται απέναντι στο αντιπολεμικό κίνημα, στον κόσμο της εργασίας και την απαίτηση ικανοποίησης των σύγχρονων εργατικών δικαιωμάτων-ελευθεριών, στην αναγκαιότητα κοινωνικής απελευθέρωσης.

ΑΝΤΙΠΟΛΕΜΙΚΗ ΔΙΕΘΝΙΣΤΙΚΗ ΚΙΝΗΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger