Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΕ ΦΟΡΕΙΣ ΚΑΙ ΠΕΡΙΟΧΕΣ ΤΗΣ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ


 Συνεχίζονται οι επαφές της  βουλευτή Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και εκ νέου υποψήφιας  Μαρίνας Χρυσοβελώνη σε περιοχές και  υπηρεσίες του Βόλου και της Περιφέρειας  από όπου εισπράττει  την έντονη δυσφορία του κόσμου για το υφιστάμενο πολιτικοοικονομικό καθεστώς της χώρας.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη επισκέφτηκε το ΙΚΑ, το ΚΤΕΛ, τις Τεχνικές Υπηρεσίες του Δήμου Βόλου, το Δημοτικό Κέντρο Ιστορίας και το Σύλλογο Εργαζομένων ΟΣΕ Βόλου. Ειδικότερα όπως τονίστηκε σε συζήτηση με τον Πρόεδρο του Συλλόγου Εργαζομένων του ΟΣΕ, κ. Δ. Νικολάου αλλά και με τα υπόλοιπα μέλη της Διοίκησης, άμεσης προτεραιότητας θεωρείται – σε τοπικό επίπεδο – η ολοκλήρωση του έργου της ηλεκτροκίνησης Βόλου – Λάρισας όπως επίσης και η δημοπράτηση για το τρενάκι του Πηλίου, έργα μεγάλης σημασίας για την περιοχή. Επίσης κρίνεται αναγκαίο να γίνουν άμεσες προσλήψεις προσωπικού ώστε να μπορέσει ο οργανισμός να λειτουργήσει σωστά και κατά προέκταση να εξυπηρετείται άμεσα το επιβατικό κοινό. Η συζήτηση ολοκληρώθηκε με την κ. Χρυσοβελώνη να δηλώνει και η ίδια την αντίρρησή της για την ιδιωτικοποίηση των σιδηροδρόμων και να καταθέτει την αμέριστη στήριξή της για τα παραπάνω δίκαια αιτήματα του Συλλόγου.
Το βράδυ της ίδιας ημέρας επισκέφτηκε τις Γλαφυρές, την Κερασιά , τα Κανάλια και το Κεραμίδι. Η κ. Χρυσοβελώνη σε επαφές που είχε με τους  πολίτες, συζήτησε αρκετά θέματα που τους απασχολούν, με έμφαση στο θέμα των επιδοτήσεων και τα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι στη συνολική απορρόφηση των χρηματικών ενισχύσεων. Συζητήθηκαν, επίσης, θέματα υποδομών της περιοχής και η ανάγκη άμεσης ολοκλήρωσης παρεμβάσεων αγροτικής οδοποιίας στην ευρύτερη περιοχή.
Την Παρασκευή η υποψήφια Βουλευτής επισκέφτηκε το Βελεστίνο όπου συνομίλησε με τους κατοίκους αλλά και υπάλληλους των υπηρεσιών του Δήμου. Επίσης δέχτηκε το θερμό καλωσόρισμα του Δημάρχου Ρήγα Φεραίου, κ. Δ. Νασίκα όπου αντάλλαξα απόψεις για την κατάσταση της χώρας μας και άκουσε με προσοχή τα προβλήματα που απασχολούν το Δήμο. 
Στη συνέχεια επισκέφτηκε την  ΑΓΕΤ όπου έκανε μια ενδιαφέρουσα συζήτηση με το Σύλλογο Εργαζομένων της Εταιρείας σχετικά με τα σοβαρά θέματα που τους απασχολούν. Ειδικότερα ο κυριότερος προβληματισμός που κυριαρχεί στον κλάδο είναι η φημολογούμενη συγχώνευση της Lafarge με την Holcim όπου μια τέτοια προοπτική θα έχει δυσάρεστες συνέπειες για τους χιλιάδες εργαζομένους της σημερινής ΑΓΕΤ. «Αυτό που αποκόμισα» τόνισε η κ. Χρυσοβελώνη,  «είναι το πέπλο της ανασφάλειας και της αβεβαιότητας που καλύπτει τους εργαζόμενους. Η απώλεια θέσεων εργασίας, η υπονόμευση των συνδικαλιστικών οργανώσεων και των συλλογικών συμβάσεων εργασίας, πρέπει να διαφυλαχτούν με κάθε τρόπο».
Το απόγευμα περιόδευσε στην Αγριά όπου συνομίλησε με τους κατοίκους και δέχτηκε τις θερμές ευχές τους για καλή επιτυχία στις προσεχείς εκλογές. Λίγες μέρες πριν από την κρίσιμη εκλογική αναμέτρηση της 25ης Ιανουαρίου, η βουλευτής έθεσε στους πολίτες τα διλλήματα αυτών των εκλογών, περιγράφοντας την εκλογική αναμέτρηση ως σύγκρουση  διαφορετικών πολιτικών κόσμων και αντιλήψεων, τονίζοντας, πως όλοι όσοι ασχολούνται με τα κοινά οφείλουν να πούνε την αλήθεια και να σταθούνε υπεύθυνα μπροστά στην πολιτική κατάσταση της χώρας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger