Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015

Μιχάλης Μιτζικός υποψήφιος βουλευτής Μαγνησίας Νέας Δημοκρατίας Ο ΣΥΡΙΖΑ μας πάει σε χρεοκοπία…



Η προσφυγή όχι μόνο των δύο, αλλά και των τεσσάρων συστημικών τραπεζών στον μηχανισμό για την ρευστότητά τους – τον ELA- είναι μία αρκετά σοβαρή υπόθεση για την οικονομία της χώρας. Δεν μπορεί να υποτιμηθεί, όπως φαίνεται να υποτιμάται από βασικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, σαν τον Δραγασάκη, ο οποίος δηλώνει ότι «δεν είναι δραματική εξέλιξη η προσφυγή στον ELA». Όταν μάλιστα το Χρηματιστήριο εμφανίζει σερί πτώση επί τρεις ημέρες και όταν η Ελβετία ανακοινώνει ισοτιμία ελβετικού φράγκου με το ευρώ που οδηγεί σε μεγάλες αυξήσεις του ύψους των δανείων ελλήνων που είχαν πάρει χρήματα σε ελβετικό νόμισμα, η κατάσταση είναι σοβαρή, επισημαίνει ο κ. Μιχάλης Μιτζικός.
Ο υποψήφιος βουλευτής της ΝΔ στη Μαγνησία υπογραμμίζει ότι όλα αυτά που συμβαίνουν ταυτόχρονα ως οικονομικά γεγονότα, έχουν τεράστια σημασία και με σοβαρές συνέπειες που θα δούμε αργότερα.

Οι πρόσφατες δηλώσεις στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ δείχνουν πλέον ξεκάθαρα την εικόνα της ανευθυνότητάς τους, της επικίνδυνης άγνοιάς τους και κυρίως του σχεδίου χρεοκοπίας της χώρας. Τα όσα υποστηρίζουν κορυφαία στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ οδηγούν σε ένα μόνο συμπέρασμα : Παίρνουμε την τελική κατρακύλα για την χρεοκοπία, επισημαίνει.
«Ο επικεφαλής της επιτροπής προγράμματος του ΣΥΡΙΖΑ, ο κ. Γιάννης Δραγασάκης, αποκάλυψε χωρίς περιστροφές ότι ο ΣΥΡΙΖΑ σχεδιάζει να οδηγήσει τη χώρα σε χρεοκοπία. Ο κ. Δραγασάκης δηλώνει ξεκάθαρα ότι μπορεί να μην πληρωθούν τα ομόλογα του Ιουλίου και του Αυγούστου. Η πιο κυνική ομολογία για την καταστροφή της χώρας από τα πλέον αρμόδια χείλη. Τι άλλο περιμένουμε;» τονίζει με έμφαση ο κ. Μιτζικός.
Και καταλήγει: «Η προσφυγή των ελληνικών τραπεζών μπορεί να «χρεωθεί» στον ΣΥΡΙΖΑ, που έσυρε και την χώρα σε πρόωρες εκλογές. Το ερώτημα είναι ποιοί είναι οι λόγοι που δημιούργησαν αυτό το πρόβλημα με την προσφυγή των τραπεζών. Είναι ή δεν είναι μια αλόγιστη επιχειρηματολογία που ακούγεται αχαλίνωτα και χωρίς μέτρο (πχ. δηλώσεις Ραχήλ Μακρή για τύπωμα χρήματος και άλλες) από την αντιπολίτευση; «. Και σημειώνει πως ο κόσμος πρέπει να γνωρίζει ότι η  προσφυγή στον ELA βαρύνεται με αρκετά μεγαλύτερο κόστος, με επιτόκιο 1,55% έναντι επιτοκίου 0,05% με το οποίο δίδεται η βασική χρηματοδότηση της ΕΚΤ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger