Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Από το Πολιτικό Γραφείο της υποψήφιας Βουλευτού Μαγνησίας της Ν.Δ κας Ζέττας Μακρή ανακοινώθηκαν τα εξής :


 
Το Ειδικό Κατάστημα Κράτησης  Νέων Βόλου επισκέφτηκε η υποψήφια Βουλευτής της Ν. Δ κα Ζέττα Μακρή, για να ενημερωθεί από τον Διευθυντή του Σωφρονιστικού Καταστήματος  κ. Β. Αποστολάκη και τους σωφρονιστικούς υπαλλήλους για τα προβλήματα τους και για τις συνθήκες διαβίωσης των κρατουμένων. Με ιδιαίτερη προσοχή άκουσε τις θέσεις τους και επεσήμανε ότι βούληση  της Ν.Δ είναι να επιτευχθεί η εύρυθμη λειτουργία των σωφρονιστικών καταστημάτων και η ασφαλής φύλαξη των κρατουμένων σε αυτά. Επεσήμανε, εκτός των άλλων, και την ανάγκη ορθολογικής κατανομής προσωπικού και εκπαίδευσης των σωφρονιστικών  υπαλλήλων , έτσι ώστε να βελτιωθούν οι σχέσεις τους με τους κρατουμένους, να αποτραπούν κρούσματα κακομεταχείρισης και να ενισχυθεί ο έλεγχος και η ασφάλεια  στα σωφρονιστικά καταστήματα. 

           Επιπροσθέτως, η κα Μακρή ανέφερε ότι, στην περίπτωση των νέων κρατουμένων, εκτός του σωφρονισμού τους, μεγαλύτερη είναι η ανάγκη ομαλής  κοινωνικής επανένταξης τους. Για αυτόν τον λόγο η υποψήφια Βουλευτής Μαγνησίας  εκθείασε το έργο, που επιτελούν τόσο οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι όσο και οι εκπαιδευτικοί στο Ειδικό Κατάστημα Κράτησης Νέων Βόλου, καθώς τα προγράμματα που εφαρμόζουν είναι πρωτοποριακά και προωθούν  με αποτελεσματικό τρόπο την επανένταξη των   νεαρών κρατουμένων  στο κοινωνικό σύνολο.
          Η κα Μακρή υπενθύμισε, επίσης, ότι η ίδια, και ως Υφυπουργός Υγείας, είχε εκδηλώσει το  ενδιαφέρον της για τα σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας μας. Για τον λόγο αυτό στις 14-4-2014 είχε ανακοινώσει, σε συνεργασία με το ΚΕΕΛΠΝΟ και την Γενική Διεύθυνση Σωφρονιστικής Πολιτικής του Υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων μέτρα για την αναβάθμιση των παρεχομένων ιατρικών και νοσηλευτικών υπηρεσιών στα καταστήματα κράτησης, όπως η υλοποίηση ενημερωτικού προγράμματος προσωπικού και κρατουμένων για θέματα συνθηκών υγιεινής στα καταστήματα κράτησης, η κατά το δυνατόν στελέχωση τους με ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό από τις υπηρεσίες του υπουργείου Υγείας και η επεξεργασία και η προώθηση από το υπουργείο Υγείας Εθνικού Σχεδίου Δράσης κατά της φυματίωσης.
         Τέλος, ο κ. Β. Αποστολάκης και οι σωφρονιστικοί υπάλληλοι ευχαρίστησαν την κα Μακρή για το ενδιαφέρον  της για τα προβλήματά τους, το οποίο εκδηλώνεται με αποτελεσματικό και έμπρακτο τρόπο, διαρκώς,  και όχι μόνο προεκλογικά.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger