Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

Από το Πολιτικό Γραφείο της υποψήφιας Βουλευτού Μαγνησίας της Ν.Δ κας Ζέττας Μακρή ανακοινώθηκαν τα εξής :



Βόλος,  9 -1-2015
  Η υποψήφια Βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ κα Ζέττα Μακρή επισκέφτηκε μαζί με τον Δήμαρχο Βόλου, κ. Αχ. Μπέο την Παρασκευή 9-1-2015 τα ΚΑΠΗ Αγίου Βασιλείου και Ν. Ιωνίας, όπου είχε την ευκαιρία να συνομιλήσει με τους ηλικιωμένους και να ακούσει τις θέσεις τους για τα διάφορα θέματα της επικαιρότητας. Επίσης, η κα Μακρή συνομίλησε με το προσωπικό των  δύο ΚΑΠΗ , το οποίο συγχάρηκε για την προσφορά του στους ηλικιωμένους.
Η κα  Μακρή εξήρε την κοινωνική πολιτική του Δήμου Βόλου και το έργο, που επιτελείται στον χώρο των ΚΑΠΗ. Όπως επεσήμανε,  ο ρόλος των ΚΑΠΗ είναι σημαντικός για τους ανθρώπους της Τρίτης ηλικίας και η εύρυθμη λειτουργία και οι ενέργειες βελτίωσής τους θα πρέπει να αποτελούν ιδιαίτερο μέλημα για την Πολιτεία. Συνεχίζοντας, η κα Μακρή  τόνισε ότι η Τρίτη ηλικία είναι μια περίοδος εξίσου δημιουργική, παραγωγική και δυναμική στη ζωή των ανθρώπων  και για τον λόγο αυτό είναι απαραίτητο να ενισχυθούν οι δομές για την στήριξη της Τρίτης ηλικίας, όπως τα ΚΑΠΗ, τα Κέντρα Ημερήσιας Φροντίδας Ηλικιωμένων, τα προγράμματα “Βοήθεια στο Σπίτι” και Κοινωνικής Μέριμνας. Με τον τρόπο αυτό, όπως ανέφερε η υποψήφια Βουλευτής  θα προωθηθεί η υποστήριξη, η ενδυνάμωση και η τόνωση της αυτοπεποίθησης καθώς και η ενίσχυση του αισθήματος ανεξαρτησίας, της αυτάρκειας, της προσφοράς και της κοινωνικής συμμετοχής των ατόμων της Τρίτης ηλικίας.

Η κα Μακρή δεν παρέλειψε να τονίσει ότι  η  κοινωνική πολιτική της Ν. Δ έχει ως στόχο της την εξασφάλιση στους ηλικιωμένους αξιοπρεπών συνθηκών διαβίωσης, την ρύθμιση των προβλημάτων υγείας τους και την διατήρηση τους στο κοινωνικό σύνολο  ως ενεργά κοινωνικά μέλη. Επανέλαβε, επίσης, τη δέσμευση του πρωθυπουργού κ. Α. Σαμαρά  ότι δεν θα περικοπούν οι συντάξεις, και εξήγησε ότι η Ν.Δ είναι η μόνη παράταξη, που μπορεί να εγγυηθεί την σταθερότητα στην χώρα μας. Τέλος, τα άτομα της Τρίτης ηλικίας, που βρίσκονταν στον χώρο των ΚΑΠΗ  εξέφρασαν στην κα Μακρή την ικανοποίηση τους για το συνεχές ενδιαφέρον της για τα προβλήματα τους και της ευχήθηκαν καλή επιτυχία στην προεκλογική της εκστρατεία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger