Δευτέρα 5 Ιανουαρίου 2015

Μ. Χρυσοβελώνη: «Ας βοηθήσουμε τον Ξενοδοχο-εμπορικό κόσμο του Βόλου, με παράταση οφειλής των οφειλών τους λόγω της κακοκαιρίας»



 Σε άμεση παρέμβαση προς την ηγεσία του Υπουργείου Οικονομικών προέβη με επιστολή της η νυν Βουλευτής Μαγνησίας των Ανεξάρτητων Ελλήνων και εκ νέου υποψήφια, Μαρίνα Χρυσοβελώνη, για την παράταση  πληρωμών διάρκειας ενός (1) μηνός για όλες τις αποπληρωμές των οφειλών και ρυθμίσεων σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δ.Ο.Υ., Τράπεζες και ΔΕΚΟ, οι οποίες δεν πραγματοποιηθήκαν στις 31/12/2014 εξαιτίας της κακοκαιρίας, που δυσχέρανε τη μετάβαση των πολιτών αλλά και της οικονομικής δυσπραγίας των επιχειρήσεων.
Συγκεκριμένα κατόπιν αιτήματος που απεύθυναν προς την κ. Χρυσοβελώνη τόσο ο Εμπορικός Σύλλογος Βόλου και Ν. Ιωνίας όσο και η Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας, η βουλευτής των Ανεξάρτητων Ελλήνων, σε επιστολή της μεταξύ άλλων ανέφερε:  
«Όπως ασφαλώς γνωρίζετε τις τελευταίες ημέρες η πόλη του Βόλου καθώς και πολλές περιοχές της Μαγνησίας επλήγησαν από έντονα καιρικά φαινόμενα. Συγκεκριμένα, το διήμερο 31-12-2014 έως 1-1-2015, λόγω της σφοδρής κακοκαιρίας σημειώθηκαν σοβαρά προβλήματα, τα οποία δυσχέραναν τόσο τη μετακίνηση των πολιτών όσο και τη μετάβαση επισκεπτών προς την περιοχή.


Συνέπεια των παραπάνω ήταν αφενός μεν η ακύρωση των κρατήσεων στον μεγαλύτερο αριθμό των ξενοδοχειακών μονάδων και καταλυμάτων της περιοχής αφετέρου δε η οικονομική δυσπραγία των εμπορικών επιχειρήσεων, καθώς δεν κατέστη δυνατό να εισπράξουν τα προβλεπόμενα λόγω εορτών έσοδα, με τα οποία θα μπορούσαν να αντεπεξέλθουν στις οικονομικές τους υποχρεώσεις.

Για τους ανωτέρω λόγους, παρακαλώ όπως γίνουν αποδεκτά τα δίκαια αιτήματα της Ένωσης Ξενοδόχων Νομού Μαγνησίας και του Εμπορικού Συλλόγου Βόλου, τα οποία σας κοινοποιήθηκαν σήμερα 5-1-2015 με τις υπ’ αριθμ. Χ0001239 και υπ’ αριθμ. 4054 επιστολές τους, προκειμένου να πραγματοποιηθεί παράταση πληρωμών ενός (1) μηνός για όλες τις αποπληρωμές των οφειλών και ρυθμίσεων σε ΙΚΑ, ΟΑΕΕ, Δ.Ο.Υ., Τράπεζες και ΔΕΚΟ, οι οποίες δεν πραγματοποιηθήκαν στις 31/12/2014 εξαιτίας της έντονης κακοκαιρίας. Επιπλέον, κρίνεται απαραίτητο να προβείτε στις απαραίτητες από πλευράς σας ενέργειες, προκειμένου να μην επιβληθούν πρόστιμα και προσαυξήσεις των οφειλών, αν δεν παρέλθει το προαναφερόμενο χρονικό όριο παράτασης.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger