Παρασκευή 9 Ιανουαρίου 2015

ΣΥΡΙΖΑ Μαγνησίας - Ο αποκλεισμός έφερε «φουρτούνες» και ακόμη δεν έγινε κυβέρνηση σκέψου μετά για της καρέκλες και αυτή ονομάζονται κομμουνιστές?



Ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου Νίκος Χαυτούρας ισχυρίστηκε ότι υπήρχε ενορχηστρωμένο σχέδιο εναντίον του από τα μέλη της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ.  
Από τις σοβαρές καταγγελίες του Νίκου Χαυτούρα κατά της Νομαρχιακής του ΣΥΡΙΖΑ «συνοδεύτηκε» η ανακοίνωση της πρότασης για το βουλευτικό ψηφοδέλτιο της Μαγνησίας. Ο αποκλεισμός του κ. Χαυτούρα από το ψηφοδέλτιο προκάλεσε την έντονη αντίδρασή του, ο ίδιος κατήγγειλε μεθοδεύσεις και παρασκηνιακές διαβουλεύσεις για να μείνει εκτός και άφησε αιχμές για σκοπιμότητες και κομματικές συντεχνίες που είχαν ως στόχο το πρόσωπό του.
Εντονη δυσφορία επικρατεί και στο «στρατόπεδο» των υποστηρικτών του Μαργαρίτη Πατσιαντά επικεφαλής των Δρόμων Συνεργασίας και της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δήμο Βόλου που επίσης δεν συμπεριλαμβάνεται στο ψηφοδέλτιο και ο οποίος μαζί με δέκα μέλη της Νομαρχιακής αποχώρησε από την προχθεσινή συνεδρίαση, καταγγέλλοντας -σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες- επίσης την πλειοψηφία ότι μεθόδευσε τον αποκλεισμό του, παραβλέποντας την εκλογική του δύναμη ως επικεφαλή της παράταξης.

Η Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ χθες απάντησε στις καταγγελίες του κ. Χαυτούρα κάνοντας λόγο για «λυπηρό φαινόμενο έξαρσης φιλοδοξίας και αδιαφορίας για τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς» ωστόσο κρατά χαμηλούς τόνους για τον κ. Πατσιαντά, που δεν έχει δημοσιοποιήσει τουλάχιστον μέχρι τώρα τη δυσφορία του εάν και οι πληροφορίες αναφέρουν ότι συντάχθηκε κείμενο διαμαρτυρίας το οποίο έχει ήδη αποσταλεί στην Κεντρική Εκλογική Επιτροπή Υποψηφιοτήτων στην Αθήνα.

«Λειτουργούν συντεχνιακά…»
«Θέλουν περιχαρακωμένο το χώρο. Ενα κλειστό μαγαζάκι που θα λειτουργεί ως λόμπυ μακριά από την κοινωνία. Αυτή η Νομαρχιακή διασύρει τον ΣΥΡΙΖΑ» ήταν τα πρώτα λόγια με τα οποία δημοσίως εξέφρασε την αντίδρασή του ο δημοτικός σύμβουλος Βόλου και πρόεδρος των νοσοκομειακών γιατρών Νίκος Χαυτούρας.
 Ο κ. Χαυτούρας υποστήριξε ότι το τελευταίο διάστημα βρίσκονταν σε εξέλιξη στο ΣΥΡΙΖΑ τοπικά η «σύγκρουση» δύο ομάδων, του κ. Παπαϊωάννου και του κ. Πατσιαντά όπως είπε, με φόντο ποια ομάδα θα υπερισχύσει ενόψει των βουλευτικών εκλογών. «Μαλώνουν δύο πτέρυγες ποιος θα υπερισχύσει και διακινούσαν λίστες για να πάρουν τον έλεγχο της Νομαρχιακής και να συντάξουν όπως θέλουν το ψηφοδέλτιο» ήταν η επίκληση του κ. Χαυτούρα που έκανε επίσης λόγο για «ενορχηστρωμένο σχέδιο αποκλεισμού του, ισχυριζόμενος παράλληλα ότι ποτέ στα κομματικά όργανα δεν έγινε αξιολόγηση του βιογραφικού του και της εκλογικής απήχησης που έχει στην τοπική κοινωνία ως πρώτος πλειοψηφών δημοτικός σύμβουλος στο Βόλο.

«Εξαρση φιλοδοξίας και αδιαφορίας»
Σχετικά με τις δηλώσεις του Νίκου Χαυτούρα σε ραδιοφωνικούς σταθμούς και τηλεοπτικά κανάλια εναντίον της Ν.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ και συγκεκριμένων στελεχών της, από το Γραφείο Τύπου της Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ σε ανακοίνωση υπογραμμίζεται:
«Η διαδικασία επιλογής υποψηφίων βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μας έγινε σύμφωνα με τις οδηγίες που μας είχαν σταλεί από τα κεντρικά όργανα, οι οποίες στηρίζονταν σε σχετικές διατάξεις του καταστατικού του κόμματος.
Κάθε σύντροφος ή φίλος του κόμματος που αποδέχτηκε τη συμμετοχή του σε αυτή τη διαδικασία. διαβούλευσης με τις τοπικές οργανώσεις, προεπιλογής 16 ονομάτων, επιλογής από αρμόδιο κλιμάκιο της Πολιτικής Γραμματείας του κόμματος των τελικών υποψηφίων και επικύρωσης αυτής της επιλογής από την ΝΕ, είναι αυτονόητο πως με τη στάση του δηλώνει από την πλευρά του την συμφωνία του με αυτή την διαδικασία και δεσμεύεται πως αποδέχεται τα αποτελέσματα της. Ο Νίκος Χαυτούρας δεν διατύπωσε ενστάσεις για αυτή την διαδικασία ούτε στη σχετική συνέλευση της οργάνωσης που ανήκει, ούτε στις συνεδριάσεις της ΝΕ. Ούτε καν μετά το τέλος αυτής της διαδικασίας υπέβαλε κάποια ένσταση απευθυνόμενη προς την ΝΕ ή τα κεντρικά όργανα του ΣΥΡΙΖΑ.
Δυστυχώς, βρισκόμαστε μπροστά σε ένα λυπηρό φαινόμενο έξαρσης φιλοδοξίας και αδιαφορίας για τις αρχές και τις αξίες της Αριστεράς, βασικός πυλώνας των οποίων αποτελεί η υπεροχή της συλλογικότητας έναντι των ανθρώπινων προσωπικών εγωισμών.
Καταλαβαίνουμε την ανθρώπινη διάσταση της πικρίας του κ. Χαυτούρα και τον καλούμε να ανακτήσει την ψυχραιμία του και να παραδειγματιστεί από την στάση των υπόλοιπων 25 συντρόφων και συντροφισσών που ενώ προτάθηκαν για υποψήφιοι, δεν συμμετέχουν στο ψηφοδέλτιο, αλλά ήδη έχουν ξεκινήσει τη μάχη για την επερχόμενη συγκλονιστική ανατροπή».
Τέλος αναφέρεται ότι «οι προσωπικές πικρίες και αντιπαραθέσεις αποτελούν μια μικρή λεπτομέρεια στο περιθώριο της εποποιίας που ξεκινούν στις 25 Γενάρη ο ΣΥΡΙΖΑ και ο λαός».
ΒΑΣΩ ΚΥΡΙΑΖΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger