Παρασκευή 16 Ιανουαρίου 2015

Απάτη της ΝΔ με τις τράπεζες. Ο καπιταλισμός ψόφησε. Ας τον θάψουμε να μη βρωμάει.

Γράφει ο mitsos175.

Η ΝΔ παίζει βρώμικα παιχνίδια με τις τράπεζες. Κάνει το άσπρο μαύρο και προσπαθεί μάταια να μεταθέσει τις βαρύτατες ευθύνες της στην αντιπολίτευση. Όπως ο Σημίτης εξαπατούσε με το χρηματιστήριο έτσι και η ΝΔ προσπαθεί να εξαπατήσει. Τα παπαγαλάκια της διασπείρουν ψεύδη.
Δυο ελληνικές τράπεζες ζητούν τη συνδρομή του έκτακτου μηχανισμού ρευστότητας μέσω της Τράπεζας της Ελλάδος. Κατ΄ αρχήν αυτό είναι κάτι που έχει ξαναγίνει τόσο το 2012 όσο και το 2011.

Ήταν επίσης προγραμματισμένο να γίνει και φέτος. Τα προβλήματα ρευστότητας οφείλονται καθαρά στην πολιτική της ΝΔ που κυριολεκτικά έχει στεγνώσει τις καταθέσεις των μικροεπενδυτών τόσο με τα απανωτά χαράτσια όσο και με την μείωση μισθών και συντάξεων, που δεν αφήνει κανένα περιθώριο αποταμίευσης. Αλλά και τις διευκολύνσεις σε κάθε πλούσιο κηφήνα που δεν πληρώνει φόρο ή παίρνει κι από πάνω επιδοτήσεις, όπως δανεικά κι αγύριστα σαν τους ιδιοκτήτες των καναλιών. Μην ξεχνάμε ότι πληρώνουμε τα χρέη των τραπεζών.

Η επιλογή της Ελβετίας να μειώσει τα επιτόκια και να ανατιμήσει το ελβετικό φράγκο καταργώντας την ελάχιστη ισοτιμία με το ευρώ (1,2:1) δείχνει το οξύτατο πρόβλημα του τραπεζικού συστήματος και του καπιταλισμού εν γένη. Ήδη ξένες εταιρίες και 60.000 ντόπιοι δανειολήπτες μετράνε απώλειες, ενώ οι Ελβετοί πλουτοκράτες τα κέρδη τους.

Αν και το πετρέλαιο έχει πέσει στο μισό λόγω της απόφασης των Αμερικάνων για να πληγούν ορισμένες χώρες, μια νέα παγκόσμια κρίση βρίσκεται προ των πυλών αποδεικνύοντας ότι οι κρίσεις είναι αναπόσπαστο κομμάτι του οικονομικού συστήματος κι εντελώς φτιαχτές, ανεξάρτητα από δευτερεύουσες συγκυρίες.

Η έλλειψη ρευστότητας, η πτώση του ευρώ, οφείλονται σε εγγενείς αδυναμίες της Ευρωζώνης, που εκμεταλλεύτηκαν οι Ελβετοί Τραπεζίτες για να γίνουν ακόμα πλουσιότεροι.
Αντί λοιπόν η κυβέρνηση να πάρει τα απαραίτητα μέτρα ώστε να προστατεύσει τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους, προσπαθεί να ενισχύσει διαρκώς τις τράπεζες, πράγμα που απορροφά ολοένα και περισσότερα χρήματα των φορολογουμένων. Το σκάνδαλο είναι τεράστιο και απόλυτα συνδεμένο με την ακολουθούμενη πολιτική.

Η ΝΔ όπως το ΠΑΣΟΚ με το χρηματιστήριο ετοιμάζεται να ανακατανείμει ξανά ανισομερώς τον πλούτο, να βουτήξει δηλαδή τα λιγοστά χρήματα που απόμειναν στους μικροκαταθέτες, να ρημάξει τα σπίτια όσων έχουν πάρει δάνειο, αφήνοντας πίσω της καμένη γη.

Είναι δε απολύτως βέβαιο, ότι μοναδική λύση είναι η έξοδος από την αγχόνη του καπιταλιστικού συστήματος κι όχι απλά η διαχείριση της καταστροφής αντιλαϊκών νεοφιλελεύθερων πολιτικών και των μνημονίων που οδηγούν σε αδιέξοδο όχι μόνο τη χώρα μας αλλά κι ολόκληρο τον πλανήτη.

Όπως επίσης βέβαιο είναι πως μετά τις εκλογές οι άρπαγες της δεξιάς θα λογοδοτήσουν για την κλοπή του μόχθου των εργαζομένων, για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας, για τα άδικα χαράτσια, για τα σκανδαλώδη ρουσφέτια σε τράπεζες και πλούσιους κηφήνες.

Ο καπιταλισμός ψόφησε. Ας τον θάψουμε να μη βρωμάει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger