Σάββατο 10 Ιανουαρίου 2015

Προεκλογικά (και όχι μόνο...) τερτίπια!

Νέες μορφές και νέα ήθη συνεργασίας εισάγονται στην αριστερά του τόπου μας!
Έχουμε και λέμε:
Εν αρχή είναι το αντικαπιταλιστικό συνεργατικό - μετωπικό σχήμα ονόματι ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Μέσα σε αυτό εντάχθηκαν 9 οργανώσεις.
Από αυτές η μια, ή ότι έχει απομείνει από αυτή, η Κομμουνιστική Ανανέωση, πλέον δεν είναι μέσα μιας και επιβιβάστηκε σε άλλο καράβι που οδεύει προς τα κυβερνητικά νερά, προτιμώντας τον σίγουρο κυβερνητισμό μέσω μιας Πρωτοβουλίας των 1000. Εν τω μεταξύ όμως διασπάστηκε μια άλλη (η ΑΡΑΣ), εντός της ΑΝΤΑΡΣΥΑ, οπότε εξακολουθούν να παραμένουν 9.
Δύο οργανώσεις, η ΑΡΑΝ και η ΑΡΑΣ, οι οποίες πριν κάμποσα χρόνια ήταν μια και ακόμη δεν έχει ξεκαθαριστεί γιατί διασπάστηκαν, ή μάλλον μέλη και στελέχη τους, συμμετείχαν δια της υπογραφής τους στη Πρωτοβουλία των 1000, όπου καλούσαν σε συνεννόηση με τον μεγάλο αδελφό ΣΥΡΙΖΑ για να πάνε τα πράγματα αριστερά και κυβερνητικά και όχι δεξιά και κυβερνητικά. Εξ όσων γνωρίζουμε ακόμη οι υπογραφές ισχύουν, αφού δεν ανακλήθηκαν δημοσίως, όπως δημοσίως ανακοινώθηκαν. Εξ όσων γνωρίζουμε και πάλι, αυτά τα μέλη εξακολουθούν να βρίσκονται εντός των οργανώσεων άρα και της ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Αν δεν γνωρίζουμε καλά ας μας διαψεύσουν. Αυτή η Πρωτοβουλία λοιπόν επιβιβάστηκε στο καράβι του ΣΥΡΙΖΑ που πλέει προς τα κυβερνητικά νερά! Έχουμε δηλαδή μέλη και στελέχη της ΑΝΤΑΡΣΥΑ που ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ;
Αυτές οι ίδιες οργανώσεις, ολόκληρες πλέον, συμμετέχουν και σε άλλο ένα μετωπικό σχήμα! Το ΠΑΜΕΣ! Στο οποίο κάποιες άλλες οργανώσεις και σχήματα έχουν εντελώς διαφορετικές απόψεις για ορισμένα ζητήματα όπως π.χ. την Ε.Ε. και το Ευρώ. Αφήστε που είναι ύποπτες για εθνικοπατριωτικές αντιλήψεις. Το οποίο σχήμα κάποιες άλλες οργανώσεις, τουλάχιστον μία, το θεωρούν αντιπαραθετικό της ΑΝΤΑΡΣΥΑ.
Παρ' όλα αυτά έγινε το θαύμα! ΑΝΤΑΡΣΥΑ και ΠΑΜΕΣ κατάφεραν μέσα από το καμίνι της ταξικής πάλης που φούντωσε κατά τη διάρκεια των προσπαθειών εκλογής προέδρου της δημοκρατίας, και κυρίως εν όψη της ανώτερης μορφής της ταξικής πάλης να συνεννοηθούν και να συνεργαστούν (των εκλογών δηλαδή που κατά ...κάποιους μπορεί μέχρι και στην επανάσταση να οδηγήσουν!). Βρέθηκαν οι δύο αντιπροσωπείες, όπου και στις δύο συμμετείχαν η ΑΡΑΝ και η ΑΡΑΣ, βάλανε κάτω που τα βρίσκουν και που όχι και τελικά συμφώνησαν ότι συμφωνούν σε αρκετά ώστε να κατέβουν μαζί στις εκλογές. Σύμφωνα με πληροφορίες ιδιαίτερη δυσκολία υπήρξε στο να πείσουν οι ΑΡΑΝίτες και οι ΑΡΑΣίτες της ΑΝΤΑΡΣΥΑ τους ΑΡΑΝίτες και τους ΑΡΑΣίτες του ΠΑΜΕΣ. Αλλά τα κατάφεραν! Να πείσουν τους εαυτούς τους!!!
Αυτό όμως στο πρώτο και μεγάλο (γενικώς) συνεργατικό - μετωπικό σχήμα προκάλεσε κάποιες παρενέργειες!
ΣΕΚ και ΟΚΔΕ (Σπάρτακος) διαφώνησαν με τη συνεργασία με το ΠΑΜΕΣ, κατήγγειλαν τη πλειοψηφία του συνεργατικού - μετωπικού σχήματος, για ανίερες συνεργασίες εντός και εκτός σχήματος πάντα, και τελικά διαφοροποιήθηκαν.
Πως;
Το μεν ΣΕΚ, αυτό που κάποτε καλούσε σε υπερψήφιση του ΠΑΣΟΚ, όντας ντούρο αντικαπιταλιστικό πλέον σε ανακοίνωσή του δεν καλεί σε υπερψήφιση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΕΤΩΠΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΗΣ ΣΥΜΠΟΡΕΥΣΗΣ, όπως ονόμαστηκε το νέο συνεργατικό των μετώπων σχήμα, αλλά της ΑΝΤΑΡΣΥΑ σκέτο!
Η δε ΟΚΔΕ (Σπάρτακος) ακόμη πιο προωθημένη δεν στηρίζει το νέο σχήμα, δεν θα χρησιμοποιήσει το υλικό του, όπου βρεθεί και σταθεί θα του αντιπαρατεθεί, θα συνεργαστεί μόνο με τις δυνάμεις και τους αγωνιστές που συμφωνούν μαζί της, θα φτιάξει νέα συσπείρωση μέσα στο μέτωπο, και θα συμμετάσχει στα ψηφοδέλτια της ΑΝΤΑΡΣΥΑ (πάλι σκέτο!) καλώντας να υπερψηφιστούν μόνο οι αντικαπιταλιστές εντός αυτών!
Και βεβαίως το ΝΑΡ για την Κομμουνιστική Απελευθέρωση (ΝΑΡ - ΚΑ) έπαιξε σημαντικό και πρωταγωνιστικό ρόλο σε όλες αυτές τις πλούσιες, ενωτικές και απελευθερωτικές διεργασίες που θα φέρουν νέα κοσμογονία στα της αριστεράς (όπως στις αρχές του 2009 που συγκροτήθηκε η ΑΝΤΑΡΣΥΑ) και πολύ περισσότερο στο λαϊκό κίνημα το οποίο πλέον απαλλαγμένο από κοινοβουλετικές αυταπάτες θα οδηγήσει την ΑΝΤΑΡΣΥΑ - ΜΑΡΣ στη Βουλή για να αποκτήσει δύναμη! Ο λαός! Αλλιώς δεν τον σώζει ούτε το ...Red Bull!
Ψήφους - δύναμη λοιπόν διότι, όπως συμφωνούν όλοι τους, με την ΑΝΤΑΡΣΥΑ στη Βουλή, είτε με ΜΑΡΣ είτε χωρίς, στη περίπτωση που παραμείνει μνημονιακή η κυβέρνηση η αντικαπιταλιστική αριστερά θα παίξει το ρόλο της κινηματικής πρωτοπορείας. Όπως τον έπαιξε για παράδειγμα στους εκπαιδευτικούς, όπου πιστοί στις απόψεις τους για το νέο εργατικό κίνημα ψήφισαν στη συνέλευση των προέδρων άλλα από αυτά που ψήφισαν οι συνελέυσεις των σωματείων τους, στους υγειονομικούς ή ακόμη και στο ΜΕΤΡΟ υιοθετώντας τους πασόκους εργατοπατέρες ως δικούς της! Ενώ στη περίπτωση ανάδειξης αριστερής κυβέρνησης θα παίξει το ρόλο της αριστερής εργατικής αντιπολίτευσης αφού μάλλον το κίνημα τότε δεν θα είναι χρειαζούμενο!
Θα αναγκάσει τον ΣΥΡΙΖΑ να εφαρμόσει έστω κι αυτά τα λίγα διαχειριστικά που υπόσχεται, θα αναγκάσει το λαό να αναλάβει τις ευθύνες του μιας και θα παίξει ρόλο ανορθωτικό στη καναπεδάτη ψυχοσύνθεσή του, θα γίνει καταλύτης για περαιτέρω μεταβατικές διαδικασίες που και αυτές με τη σειρά τους θα γίνουν καταλύτες για την μετάβαση προς την εργατική εξουσία δια της εφαρμογής του μεταβατικού προγράμματος εκτός Ε.Ε. και ευρώ αλλά εντός του καπιταλισμού! Μετά βλέπουμε.
Το ΕΚΚΕ, οι Οικολόγοι Εναλλακτικοί, νΚΑ,  και η Αριστερή Συσπείρωση (η διάσπαση της ΑΡΑΣ που λέγαμε) που επίσης συμμετέχουν στην ΑΝΤΑΡΣΥΑ ας μας συγχωρήσουν αλλά δεν έχουμε πληροφόρηση για τις απόψεις τους και τη στάση τους στα πλαίσια αυτών των ιλιγγιωδών εξελίξεων. Αν και υποψιαζόμαστε ότι η νΚΑ ως νεολαία του ΝΑΡ μάλλον συντάσεται με τον πρωταγωνιστικό του ρόλο.
Μας μαλώνουν δε όλοι μαζί, όλους εμάς που δεν καταλαβαίνουμε από αυτές τις σύγχρονες και μοδάτες διεργασίες που θα μας οδηγήσουν στη δημιουργία της αριστεράς και του επαναστατικού υποκειμένου του 21ου αιώνα, και επιμένουμε παλιομοδίτικα να θέλουμε πρωταγωνιστή των εξελίξεων την εργατική τάξη και το λαό. Που είτε με μνημονιακές κυβερνήσεις είτε με "αριστερές", με την αντίστασή τους, τις διεκδικήσεις τους, με την οργανωμένη πάλη τους με πραγματικά δικά τους όργανα πάλης, με τη σύγκρουση και την ανατροπή πολιτικών ντόπιου κεφαλαίου και ιμπεριαλιστών, θα δημιουργήσουν το επαναστατικό υποκείμενο και θα καταστέψουν μια και καλή, (και όχι με εκλογικό μεταταβατικό λάου λάου!), τον καπιταλισμό για να στήσουν το δικό τους σύστημα. Το σοσιαλισμό.
Αλλά τι ξέρουμε εμείς από τέτοια κοινοβουλευτικού κρετινισμού παιχνίδια; Οι άσχετοι;
Προεκλογικά τερτίπια λοιπόν; Μπα μάλλον μόνιμη κατάσταση!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger