Κυριακή 11 Ιανουαρίου 2015

ΑΕΚ - Καλλιθέα 5-1

Χωρίς να χρειαστεί να ανεβάσει στροφές, η ΑΕΚ διέλυσε με 5-1 την Καλλιθέα. Χατ-τρικ ο Μπρέσεβιτς, καλή εμφάνιση ο Ντούνης, γήπεδο στη Νέα Φιλαδέλφεια απαίτησαν οι 12.000 Ενωσίτες!
ΑΕΚ - Καλλιθέα 5-1

Ο αγώνας με την Καλλιθέα αναμενόταν εύκολος για την ΑΕΚ, η οποία τον έκανε... πανεύκολο. Με δύο γκολ στα πρώτα 11 λεπτά, η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα εξασφάλισε ακόμη μία νίκη και συνεχίζει την δουλειά της, επιβεβαιώνοντας σε κάθε ματς ότι βαδίζει σωστά. Με το θέμα του γηπέδου στη Νέα Φιλαδέλφεια ασχολήθηκε ο κόσμος, που αποθέωσε τον Μπρέσεβιτς για το χατ-τρικ αλλά και τον Γιόχανσον, ο οποίος ήταν καλός αν και δεν είχε πολλή δουλειά να κάνει.

Το όποιο ενδιαφέρον είχε το ματς, τουλάχιστον σε ό,τι αφορά τον νικητή, χάθηκε από νωρίς. Οχι ότι δεν αναμενόταν αηυτό βέβαια... Η ΑΕΚ μπήκε όπως έπρεπε στον αγώνα και με τον Μάνταλο να μοιράζει γκολ με κάθε τρόπο πλέον, ο αγώνας τελείωσε πολύ νωρίς. Στο 6' ο διεθνής επιθετικός μέσος με κόρνερ πάσαρε στον Αραβίδη κι αυτός άνοιξε το σκορ με σουτ εντός περιοχής (1-0), για να γίνει το 2-0 στο 11' με κεφαλιά του Μπρέσεβιτς μετά από νέο κόρνερ του Μάνταλου! Το ματς είχε κριθεί και οι περισσότεροι από 12.000 Ενωσίτες στις εξέδρες ασχολήθηκαν με το θέμα του γηπέδου, φωνάζοντας συνθήματα για τη Νέα Φιλαδέλφεια αλλά και για τον... δήμαρχο Αρη Βασιλόπουλο.
Η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα είχε τον απόλυτο έλεγχο αλλά δεν ανέβαζε στροφές και αυτό είχε ως συνέπεια να γίνονται εύκολα λάθη. Η ΑΕΚ δεν έκανε ευκαιρίες λόγω των δικών της λαθών αλλά δεν χρειάζεται κιόλας να φορτσάρει για να σκοράρει και αυτό αποδείχθηκε και στο 39', όταν ο Μπρέσεβιτς με δυνατό σουτ εκτός περιοχής πέτυχε το δεύτερο του γκολ για το 3-0.
Με γκολ έκλεισε το πρώτο μέρος, με (δύο) γκολ άνοιξε το δεύτερο. Η Καλλιθέα μείωσε (3-1) στο 47' με το πλασέ του Νταρμισάι (σ.σ. είχε μπει αλλαγή στο 46') αλλά αυτό μάλλον δεν άρεσε στους Κιτρινόμαυρους, που έφτασαν στο 4-1 στο 49': Κάθετη του Ντούνη για τον Μπρέσεβιτς, πλασέ του Κροάτη και χατ-τρικ! Ο αγώνας ήταν πολύ εύκολος για την Ένωση και έγινε ακόμη περισσότερο με την σωστή αποβολή, με δεύτερη κίτρινη, του Πίκολο στο 54'. Με 10 παίκτες, πλέον, η Καλλιθέα το μόνο που ήθελε ήταν να μην φάει (πάρα) πολλά και ο Δέλλας άρχισε σιγά-σιγά τις αλλαγές, με τους οπαδούς να χειροκροτούν τον Γιόχανσον όταν βγήκε. Ο Σουηδός ήταν καλός, αν και δεν μπορεί να κριθεί από ένα ματς και ειδικά από ένα τόσο εύκολο ματς.
Στο 66' το ΟΑΚΑ πανηγύρισε ξανά καθώς ο Ντούνης, που έκανε καλό ματς, πίεσε ψηλά, έκλεψε την μπάλα και πλάσαρε όπως έπρεπε στο τετ α τετ για το 5-1, με τον Δέλλα να ρίχνει στον αγώνα και τον Φαγέ. Οι Κιτρινόμαυροι είχαν συνεχώς την μπάλα και θα μπορούσαν να βάλουν κι άλλα γκολ αν δεν ήταν επιπόλαιοι στην τελική προσπάθεια, με τον κόσμο πάντως να χειροκροτεί συνεχώς την ομάδα και να φεύγει από το ΟΑΚΑ -ακόμη μία φορά- ικανοποιημένος από όσα είδε.
Man of the match: Ο Μπρέσεβιτς εκμεταλλεύεται κάθε ευκαιρία που παίρνει και κερδίζει συνεχώς πόντους στην εκτίμηση όλων. Ο Κροάτης φορ ήταν αρκετά ορεξάτος και έχανε χατ-τρικ, γνωρίζοντας δικαιολογημένα την αποθέωση όταν έγινε αλλαγή.
Αδύναμος κρίκος: Η άμυνα της Καλλιθέας. Τα λέει όλα το γεγονός ότι στα πρώτα δύο κόρνερ του αγώνα δέχθηκαν δύο γκολ. Με δύο διαφορετικούς τρόπους μάλιστα...
Στο ύψος του: Πολύ καλό παιχνίδι από τον Ντούνη. Ο εξτρέμ της ΑΕΚ άρπαξε την ευκαιρία, έδωσε δύο ασίστ (Αραβίδη-Μπρέσεβιτς) και έβαλε και ένα γκολ, το οποίο έφτιαξε μόνος του με την πίεση ψηλά και το κλέψιμο.
Η γκάφα: Την έκανε ο Πίκολο, ο οποίος με το σκορ στο 4-1 κατάφερε να δεχθεί δεύτερη κίτρινη κάρτα και να αποβληθεί...
Το στραγάλι: Δεν είχε δύσκολες φάσεις ο αγώνας και δεν υπήρξε και κάποιο σοβαρό λάθος από τον διαιτητή Πουλημά και τους βοηθούς του.
Το ταμείο του Gazzetta: Η ζωή συνεχίζεται όπως πρέπει για την ΑΕΚ. Με φόρα από την 3άρα του κυπέλλου στον Ατρόμητο, η ομάδα του Τραϊανού Δέλλα καθάρισε από νωρίς την Καλλιθέα, στην οποία έβαλε 5 γκολ χωρίς να ανεβάσει στροφές. Αυτό τα λέει όλα και για την διαφορά δυναμικότητας. Η Ένωση, πάντως, για ακόμη μία φορά έπαιξε σωστό ποδόσφαιρο και επιβεβαιώνει συνεχώς ότι είναι στον σωστό δρόμο.
ΑΕΚ: Ανέστης, Ρόβας, Λαμπρόπουλος, Σαρρής, Γροντής, Ανάκογλου, Γιόχανσον (60' Ζόριτς), Αραβίδης (77' Τσεβάς), Μάνταλος, Ντούνης, Μπρέσεβιτς (68' Φαγέ).
Καλλιθέα: Κατσούλης, Λεβέντης, Παγώνης, Τσώνης, Πίκολο, Ρουσάκης, Κατσικογιάννης (46' Ντουρμπισάι), Ματσάντο, Μιχαλόπουλος (59' Μπριλάκης), Αρναρέλλης, Αριανούτσος (64' Σταμόπουλος).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger