Πέμπτη 8 Ιανουαρίου 2015

ΑΕΚ – Ατρόμητος 3-0 (photos)

Μία ΑΕΚ από άλλον… πλανήτη διέλυσε τον Ατρόμητο 3-0 στο ΟΑΚΑ και πήρε πανηγυρικά την πρόκριση στην επόμενη φάση – Τρεις ασίστ ο Μάνταλος.
Μία από τις λέξεις που χαρακτηρίζουν την ΑΕΚ την τελευταία διετία είναι το… ερχόμαστε. Αρκετοί έχουν ειρωνευτεί τους «κιτρινόμαυρους» για το συγκεκριμένο… μότο, ωστόσο αυτοί από την πλευρά τους απέδειξαν πως έχουν ήδη έρθει.

Η ΑΕΚ αντιμετώπισε μια από τις δυνατές ομάδες της Superleague και της έκανε… πλάκα διαλύοντας τον Ατρόμητο 3-0 στο ΟΑΚΑ και παίρνοντας μία σπουδαία πρόκριση στους «16» του Κυπέλλου Ελλάδας.
Οι οπαδοί της, ενθουσιασμένοι ζήτησαν την κατάκτηση του τίτλου και με ανάλογες εμφανίσεις μόνο απίθανο δεν είναι αυτό. Ο Μάνταλος είχε τον ρόλο του οργανωτή και μοιράζοντας τρία τέρματα στους συμπαίκτες του, υπέγραψε τη σπουδαία νίκη του «δικεφάλου».
Χωρίς Γιόχανσον και Μπαρμπόσα
Μπορεί τις τελευταίες ημέρες ο Γιάκομπ Γιόχανσον να είχε δοκιμαστεί από τον Τραϊανό Δέλλα για το αρχικό σχήμα, ωστόσο ο Σουηδός δεν βρέθηκε στην ενδεκάδα της ΑΕΚ με τον Τζανετόπουλο να παίρνει τη θέση του. Κατά τα άλλα, εκτός 11αδας ήταν και ο Έλντερ Μπαρπόσα λόγω του πρόσφατου τραυματισμού του.
Στην άμυνα η τετράδα αποτελούταν από τους Πεταυράκη, Ρόβα, Λαμπρόπουλο και Κολοβέτσιο, έχοντας μπροστά τους, τους Τζανετόπουλο και Ανάκογλου. Σε ρόλο επιτελικού ήταν ο Μάνταλος με τους Πλατέλλα και Αραβίδη στα πλάγια. Στην κορυφή της επίθεσης ήταν ο Μπρέσεβιτς.
Σε ό,τι αφορά την ενδεκάδα του Ατρόμητου, υπήρξαν αρκετές αλλαγές. Η άμυνα αποτελούταν από τους Νάστο, Κατσουράνη, Κοντοέ και Λαζαρίδη. Στα χαφ ήταν οι Γκαρσία και Αγκουαζί με τον Ναπολεόνι στην κορυφή. Πίσω του βρέθηκαν οι Τάτος, Ουμπίδες και Μπρίτο.
Τον… πάτησε
Το ξεκίνημα του αγώνα για την ΑΕΚ ήταν ονειρικό. Στην πρώτη φάση που δημιούργησε ευτύχισε να προηγηθεί και στο σκορ. Ο Μάνταλος έκανε την κάθετη στον Αραβίδη ο οποίος μετά από λάθος του Γκορμπούνοφ άνοιξε το σκορ για να φέρει ξέσπασμα χαράς στο ΟΑΚΑ όπου προκλήθηκε πανικός.
Από εκεί και πέρα, η Ένωση διατήρησε τον έλεγχο και δεν απειλήθηκε καθόλου στο πρώτο μέρος από την ομάδα του Περιστερίου. Υπήρξαν και άλλες ευκαιρίες για γκολ, κάτι που έγινε στο 29’ όταν ο Μάνταλος έκανε το φάουλ και ο Λαμπρόπουλος με κεφαλιά έκανε το 2-0.
1189904
Τα πάντα για τον Ατρόμητο, φαίνεται πως τελείωσαν στο 44’ όταν ο Γκαρσία έκανε φάουλ στον Ανάκογλου και ο Σιδηρόπουλος του έδειξε την απευθείας κόκκινη κάρτα, ίσως και λίγο αυστηρά, καθώς επηρεάστηκε από τον δυνατό ήχο του μαρκαρίσματος.
ΑΕΚ από άλλον… πλανήτη!
Όπως τελείωσε το πρώτο μέρος, έτσι ξεκίνησε το δεύτερο. Η Ένωση είχε τον απόλυτο έλεγχο του αγώνα και στα πρώτα δευτερόλεπτα της επανάληψης ο Μάνταλος έκανε το δυνατό σουτ για να δει την μπάλα να σταματάει στο δοκάρι.
Στη συνέχεια υπήρξαν και άλλες ευκαιρίες για την ΑΕΚ, ωστόσο η αποθέωση του απλού ποδοσφαίρου ηρθε στο 59’. Ο Τζανετόπουλος έκανε την… κούρσα και έπαιξε το 1-2 με τον Μάνταλο για να κάνει με ωραίο πλασέ το 3-0 που έφερε νέο ξέσπασμα στο ΟΑΚΑ.
1189914
Κάπου εκεί, η Ένωση έριξε ρυθμούς δείχνοντας σεβασμό προς τον Ατρόμητο, καθώς θα μπορούσε εύκολα να φτάσει σε αρκετά παραπάνω τέρματα. Κάτι που φάνηκε από το γεγονός πως ο Μπρέσεβιτς αποχώρησε από τον αγωνιστικό χώρο για να πάρει τη θέση του ο Γιόχανσον ο οποίος έκανε το ντεμπούτο του με την κιτρινόμαυρη φανέλα.
ΑΕΚ: Ανέστης, Ροβας, Λαμπρόπουλος, Κολοβέτσιος, Πεταυράκης, Τζανετόπουλος (80’ Μπαρμπόσα), Ανάκογλου, Μάνταλος, Πλατέλλας, Αραβίδης (66’ Ντούνης), Μπρέσεβιτς (73’ Γιόχανσον).
ΑΤΡΟΜΗΤΟΣ: Γκορμπούνοφ, Νάστος, Λαζαρίδης, Κατσουράνης, Κοντοές (79’ Κιβρακίδης), Αγκουαζί, Γκαρσία, Ουμπίδες, Τάτος (46’ Δημούτσος), Μπρίτο (63’ Γεωργίου), Ναπολεόνι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger