Πέμπτη, 11 Σεπτεμβρίου 2014

Συναγερμός στη Χαλκίδα- Άντρας έπεσε από τη γέφυρα

ΒΟΛΟΣ-Β.ΣΠΟΡΑΔΕΣ: ΑΙΣΧΡΟΚΕΡΔΕΙΑ ΣΤΑ ΠΛΟΙΑ ΓΡΑΜΜΗΣ (OLYMPUS PLAZA CATERING)


ΑΠΟ: ΑΝΑΓΝΩΣΤΗ
ΚΑΤΑΓΓΕΛΙΑ
Εχω να καταγγείλω την αυθαιρεσία-αισχροκέρδεια της OLYMPUS PLAZA CATERING, στο πλοίο της γραμμής Βόλου-Σκιάθου.

Σποράδες Στους Αγιασμούς της Αλοννήσου η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, Βασιλική Ζιάκα


Στους Αγιασμούς της Αλοννήσου η Περιφερειακή Διευθύντρια Εκπαίδευσης, Βασιλική ΖιάκαΠαρουσία της Περιφερειακής Διευθύντριας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας, πραγματοποιήθηκε ο καθιερωμένος Αγιασμός για την έναρξη της σχολικής χρονιάς, στο νηπιαγωγείο, δημοτικό σχολείο, Γυμνάσιο και Λυκειακές τάξεις Αλοννήσου.
Την  κ. Ζιάκα, συνόδευε η Προϊσταμένη Επιστημονικής και Παιδαγωγικής Καθοδήγησης Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Θεσσαλίας κ. Παρασκευή Αγαπητού.
Στους αγιασμούς παραβρέθηκαν ο Δήμαρχος Αλοννήσου κ. Πέτρος Βαφίνης, η Διευθύντρια του Δημοτικού Σχολείου κα Αλεξάνδρα Ντίνου, η Προϊσταμένη του Νηπιαγωγείου κ. Χρυσάνθη Δολγερά και η Διευθύντρια του Γυμνασίου και Λυκειακών Τάξεων κ. Μερόπη Μαχαιρίδου, εκπαιδευτικοί των σχολικών μονάδων και γονείς  των μαθητών.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΣΥΝΑΓΕΡΜΟΣ: Φόβοι για μεγάλο σεισμό εως και 7 ρίχτερ...Tο ρήγμα καταλήγει στο Αιγαίο! [photo]


Μια μελέτη έρχεται να σπείρει τον πανικό στους κατοίκους της...
Κωνσταντινούπολης, αφού ερευνητές από την Τουρκία και το ΜΙΤ κατέγραψαν τις μετατοπίσεις του εδάφους κατά την τελευταία 20ετία, καταλήγοντας στο συμπέρασμα ότι ο επόμενος μεγάλος σεισμός θα έχει το επίκεντρό του στην πόλη και αφορά στο Βόρειο Ρήγμα της Ανατολίας.

Το συγκεκριμένο Ρήγμα περνάει από τη βόρεια Τουρκία και καταλήγει στο Αιγαίο, ενώ το πιθανότερο σημείο εκδήλωσης του σεισμού είναι η Θάλασσα του Μαρμαρά. Η έρευνα δημοσιεύτηκε στο «Geophysical Research Letters» και ουσιαστικά επιβεβαιώνει επιστημονικούς φόβους, οι οποίοι είχαν εκφραστεί και στο παρελθόν.

ΑΥΤΟΣ ήταν ο ΠΟΥΤΣΟΣ και… “Τον Πούτσο κλαίγανε”. Πέθανε το…347 Π.Χ!

arxaios-724222

Για την τάξη της ιστορίας και το αστείο της υπόθεσης…Ο Πούτσος, έζησε στην Αθήνα από το 427 ως το 347 π.Χ. Ήταν ένας πασίγνωστος ανθοπώλης ο οποίος έμεινε στην ιστορία για την ομορφιά του, τη γοητεία του και τον ευγενικό του χαρακτήρα.
Ήταν περιζήτητος και οι γυναίκες στο δρόμο τον αγκάλιαζαν, τον φιλούσαν και μύριζαν τα ρούχα του. Πολλές θέλησαν να γίνουν γυναίκες του και τα προξενιά έδιναν και έπαιρναν προς τιμήν του Πούτσου. Εξού και η φράση: “Αυτή είναι για τον Πούτσο”.
Ήταν πραγματικά αδύνατο να βγάλει κανείς απ’ το μυαλό μιας γυναίκας τον Πούτσο. Έμεινε σε όλη του τη ζωή ανύπαντρος και όταν πέθανε το 347 π.Χ. στην κηδεία του, οι γυναίκες έκλαιγαν με λυγμούς για μέρες.
Εξού και η δεύτερη φράση: “Τον Πούτσο κλαίγανε”.
Από φίλο αναγνώστη

Απο την Ψαροταβέρνα Εστιατόριο Σπιτάλια Σκόπελος fish tavern Restaurant Spitalia Skopelos

Οστρακα: γευστικοί θησαυροί στο τραπέζι


Γλυπτά της φύσης, που κρύβουν μέσα τους λαχταριστή σάρκα και την ακαταμάχητη ιωδιούχα γεύση της θάλασσας…Τα τρώτε; Τι συμβαίνει άραγε και αυτοί οι γευστικοί θησαυροί παραμένουν σχεδόν άγνωστοι και παραμελημένοι σε μια κατ' εξοχήν θαλασσινή χώρα; Δύσκολο να απαντήσει κανείς σ' αυτή την ερώτηση χωρίς κοινωνιολογική μελέτη. Πιο εύκολο να προσπαθήσουμε να εξοικειωθούμε μαζί τους.
Οι ελληνικές θάλασσες κρύβουν μια ποικιλία από πανέμορφα και πεντανόστιμα όστρακα που κάνουν τους βυθούς μας art gallery… Το ελληνικό τραπέζι, πάλι, τους σνομπάρει. Αναρωτηθήκατε ποτέ γιατί τόνοι ελληνικών οστράκων κατευθύνονται προς άλλες χώρες ενώ στην ελληνική αγορά άντε να βρεις το πολύ κανένα μύδι σε "ψαγμένο" ιχθυοπώλη;  Γιατί όλες οι χώρες που διαθέτουν παράλια -και όχι μόνον- εκτιμούν βαθύτατα τη γεύση τους κι εμείς -οι περισσότεροι- τα βάζουμε μετά βίας στο τραπέζι μας την Καθαρή Δευτέρα; Δεν θα σας δώσουμε σ' αυτό σαφή απάντηση, αλλά θα προσπαθήσουμε να σας μυήσουμε στον γευστικό τους κόσμο…
Γιατί δεν τα φοβόμαστε

Από το Πολιτικό γραφείο της βουλευτού Μαγνησίας της Ν.Δ κας Ζέττας Μακρή ανακοινώθηκαν τα εξής : Η βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ κα Ζέττα Μακρή είχε συνάντηση την Πέμπτη, 11 – 9 -2014 με τον υπουργό Πολιτισμού κ. Κ. Τασούλα  για το θέμα  της μετακίνησης του αρχαίου συμπαγούς πέτρινου στοιχείου (πεσσού) του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου  από την θέση «Δόντια» των Ν. Παγασών Βόλου, λόγω της επικινδυνότητας του για την οδική ασφάλεια. Η συνάντηση αυτή πραγματοποιήθηκε, όπως είχε προγραμματισθεί και ανακοινωθεί κατά την διάρκεια της προηγούμενης συνάντησης τους στο υπουργείο Πολιτισμού,  την Τετάρτη 3-9-2014.
Ο κ. Τασούλας είχε ήδη ζητήσει ενημέρωση  από την αρμόδια Διεύθυνση Τροχαίας Μαγνησίας για το  ζήτημα αυτό τόσο τηλεφωνικά όσο και με έγγραφα που έλαβε και στα οποία η Διεύθυνση Τροχαίας Μαγνησίας εισηγείται την απομάκρυνση, τουλάχιστον,  του ενός πεσσού του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου στις Ν. Παγασές. Κατόπιν τούτου ο υπουργός Πολιτισμού έδωσε εντολή στον αρμόδιο Διευθυντή Αναστήλωσης Αρχαίων  Μνημείων κ. Δ. Σβολόπουλο να μεταβεί επιτοπίως  την επόμενη Πέμπτη (18-9-2014) και να υποβάλλει αμέσως την δική του εισήγηση.
Όπως αποδεικνύεται,  η συνεργασία του κ Τασούλα με την κα Μακρή δεν παραπέμπει το  σημαντικό αυτό θέμα στις καλένδες ούτε περιορίζεται σε συναντήσεις και αλληλοενημέρωση ,  αλλά δρομολογείται με υπευθυνότητα, προσοχή και σεβασμό προς την τοπική κοινωνία. 

H άνοδος και πρώτη του ΠΑΣΟΚ και η αριστερά, τότε και τώρα

Δημήτρης Γρηγορόπουλος
Το ΠΑΣΟΚ γιόρτασε τα τεσσαρακοστά γενέθλια του όχι σε κατάσταση, πολιτικής ωριμότητας αλλά μάλλον γεροντικής άνοιας και παραλυσίας -εν μέσω παρακμιακών και αδιάφορων για την κοινωνία αντεγκλήσεων των αντιμαχόμενων μερίδων.
Η μία επαίρεται και δοξολογεί τον θλιβερό αχθοφόρο της παπανδρεϊκής πολιτικής παράδοσης, γιατί απελευθέρωσε το τζίνι των πιο καταστροφικών δυνάμεων του μνημονιακού νεοφιλελεύθερου Αρμαγεδώνα.

Σκόπελος δείτε της νέες τιμές της μέγα πίτσας μαργαρίτα 5,50 ευρώ 9 κομμάτια πλούσια σε τυριά όχι τσόφλι .....

Τηλέφωνο παραγγελιών 2424023434

GYROS.GR KAI TO SKOPELOS DELIVERYΟι ρωσόφωνοι κάνουν πλάκα στη Βρετανία για το δημοψήφισμα της Σκωτίας [εικόνες]

Οι ρωσόφωνοι ήταν δεδομένο ότι θα τάσσονταν υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας, ωστόσο, έχουν στήσει και ένα ξέφρενο «πάρτι» στα social media από το οποίο δεν...
Διαβάστε περισσότερα

ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ΤΟΥ ΠΕΛΕΚΥΦΟΡΟΥ: " ΤΑ ΠΕΡΙ ΥΓΕΙΑΣ, ΘΑΝΑΤΟΣ!"

Θανατοπολιτική Η κατάσταση, έτσι όπως εξελίσσεται στο χώρο της Υγείας, προδιαγράφεται ζοφερή. Τα ακροδεξιά νεοφιλελεύθερα κοράκια, οι τέως τσεκουροφόροι περιθωριακοί...
Διαβάστε περισσότερα

10 ΧΡΟΝΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΤΩΣΗ ΤΟΥ ΣΙΝΟΥΚ...

11 ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΥ 2004.  Ο ΠΟΥΤΙΝ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΡΟΔΟΣΙΑ Του Νίκου Χειλαδάκη Η εντεκάτη Σεπτεμβρίου έχει μείνει στην παγκόσμια ιστορία σαν μαύρη κηλίδα...
Διαβάστε περισσότερα

Έξι «καυτές» ερωτήσεις για τον ΕΝΦΙΑ

Σε... «αναμμένα κάρβουνα» κάθονται περισσότεροι από 6 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων που περιμένουν να δουν στο Taxis τα νέα εκκαθαριστικά σημειώματα του ΕΝΦΙΑ....

Πρόγραμμα διενέργειας ψεκασμού σε περιοχές των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων


Η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Π.Ε. Μαγνησίας και Σποράδων ενημερώνει τους ελαιοκαλλιεργητές, τους κτηνοτρόφους και μελισσοκόμους των παρακάτω περιοχών ότι θα διενεργηθεί δολωματικός ψεκασμός στα πλαίσια του προγράμματος καταπολέμησης του δάκου της ελιάς, σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα του αναδόχου εργολάβου ψεκασμών για τις περιοχές αυτές.
Συγκεκριμένα:

Σοφία Αντουανέτα: «Και που έχετε ακίνητο; Πουλήστε το για να μην σας το φορολογούμε..»

Βούλτεψη: Οι Ελληνες πέταξαν τα χρήματά τους σε ακίνητα 
   
Με αφορμή την τροπολογία για τον ΕΝΦΙΑ που κατατέθηκε στη Βουλή, η κυβερνητική εκπρόσωπος Σοφία Βούλτεψη επισήμανε πως στην παρούσα φάση δεν μπορούσε να γίνει κάτι καλύτερο.
Μιλώντας στα Παραπολιτικά 90,1, ωστόσο, προχώρησε ακόμα περισσότερο το θέμα των ακινήτων λέγοντας πως η ίδια δεν έχει στην κατοχή της κανένα ακίνητο, ενώ εκτίμησε πως ότι η αγορά σπιτιών και οι επενδύσεις που έκαναν οι Έλληνες σε ακίνητα ήταν... χαμένα χρήματα.
Όσον αφορά στα χθεσινά γεγονότα στη...

Σποράδες Κυνήγησε με μαχαίρι τη σύζυγό του και τα παιδιά του


Κυνήγησε με μαχαίρι τη σύζυγό του και τα παιδιά τουΣε σοβαρό επεισόδιο ενδοοικογενειακής βίας εξελίχθηκε καυγάς σε οικογένεια της Αλοννήσου, προχθές το βράδυ.
Η λογομαχία του ζευγαριού και η χειροδικία του 55χρονου εναντίον της συζύγου του, είχε ως αποτέλεσμα να επέμβουν τα δύο παιδιά τους, ηλικίας 16 και 22 ετών, προσπαθώντας να λήξουν τον καυγά.
Τότε, όμως, ο 55χρονος άρπαξε ένα μαχαίρι και κυνήγησε απειλώντας τη σύζυγό του και τα παιδιά του. Ευτυχώς το επεισόδιο έληξε χωρίς να τραυματιστεί κανείς.
Το περιστατικό καταγγέλθηκε στην Αστυνομία και ο 55χρονος συνελήφθη στο πλαίσιο του αυτοφώρου.

Στην Κωνσταντινούπολη ο επόμενος μεγάλος σεισμός στο Ρήγμα της Ανατολίας, λένε οι γεωλόγοι

Στην Κωνσταντινούπολη ο επόμενος μεγάλος σεισμός στο Ρήγμα της Ανατολίας, λένε οι γεωλόγοιΜετρήσεις των μετατοπίσεων του εδάφους την τελευταία 20ετία δείχνουν ότι ο επόμενος μεγάλος σεισμός στο Βόρειο Ρήγμα της Ανατολίας, το οποίο διατρέχει τη βόρεια Τουρκία και καταλήγει στο Αιγαίο, είναι πιθανό να συμβεί στη Θάλασσα του Μαρμαρά, περίπου οκτώ χιλιόμετρα δυτικά της Κωνσταντινούπολης, εκτιμούν ερευνητές στην Τουρκία και το MIT.
H μελέτη, η οποία δημοσιεύεται στην έγκριτη επιθεώρηση Geophysical Research Letters, ουσιαστικά επιβεβαιώνει τις υποψίες πολλών επιστημόνων ότι η Κωνσταντινούπολη θα είναι το επίκεντρο του επόμενου μεγάλου σεισμού στην περιοχή, αναφέρουν οι ερευνητές σε ανακοίνωσή τους.

Νέες διαγραφές χρεών 1.527.00,00 € με τη συνδρομή της Ένωσης Καταναλωτών ΒόλουΣύμφωνα με τις νεότερες αποφάσεις των Ειρηνοδικείων της Μαγνησίας για υποθέσεις που χειρίστηκαν οι Νομικοί σύμβουλοι της  Ένωσης Καταναλωτών Βόλου, τον τελευταίο χρόνο διεγράφησαν χρέη ύψους 1.527.000,00 από υπερχρεωμένους, ενώ συγχρόνως διασώθηκε η πρώτη και κύρια κατοικία τους.
Επιπλέον 1.200 υπερχρεωμένοι πολίτες ωφελήθηκαν
 360.000 από τη διαδικασία του εξωδικαστικού συμβιβασμού του Ν.3869/2010 που παρείχε δωρεάν η Ένωση Καταναλωτών.

«ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ»: Αίτημα παλλαϊκό που …κρεμάει το Σαμαρά…

Aλήθεια υπάρχουν ακόμα «κολλημένοι» που να πιστεύουν ότι υπάρχει Αριστερά, ΚΚΕ και συνδικαλισμός στην Ελλάδα;

Είναι δυνατόν, να βιώνουμε μια τέτοια λυσσασμένη κυβερνητική συμμορία που δολοφονεί ανελέητα και κτηνωδώς τον ελληνικό λαό, να μετατρέπει τη χώρα σε καπνίζοντα ερείπια, βορά των μαφιών του χρήματος, ΚΑΙ να μην κουνιέται φύλλο από τα λεγόμενα «αριστερά» κόμματα και από τα εργατικά συνδικάτα;

Είναι δυνατόν να ζούμε μια τέτοια ΦΡΙΚΗ δίχως ΤΕΛΟΣ,
δίχως ιστορικό προηγούμενο, ΚΑΙ να μην ΣΥΓΚΡΟΤΟΥΝ οι πολιτικοί και συνδικαλιστικοί «εκφραστές» και «υπερασπιστές» των εργαζομένων και του λαού, Εργατικές και Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα ΕΝΑΝΤΙΑ στη ΦΡΙΚΗ και στην ολοκληρωτική εξόντωσής μας;

Όταν υπάρχει τέτοια φρενοβλάβεια κακουργίας και αποτρόπαιων ΦΟΡΟ-Επιδρομών, Όταν οι κυβερνητικοί συμμορίτες του 4ου Ράιχ ρίχνουν στον καιάδα τον ελληνικό λαό, και με τέτοια δολοφονική μανία, τέτοιες Εργατικές και Λαϊκές Επιτροπές Αγώνα αποτελούν τα ΜΟΝΑ μέσα ΑΜΥΝΑΣ...

Χαλάει ο καιρός
Επιδείνωση του καιρού εντός των επομένων ωρών προβλέπει η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία με έκτακτο δελτίο που εξέδωσε το πρωί της Πέμπτης.

Η 11η Σεπτεμβρίου και η πολιτική "ανατροφής" των τρομοκρατών-τζιχαντιστών από την Ουάσιγκτον

Δεκατρία χρόνια μετά το «χτύπημα» της 11ης Σεπτεμβρίου στους Δίδυμους Πύργους της Νέας Υόρκης οι Αμερικανοί αισθάνονται πώς αντιμετωπίζουν ακόμη μεγαλύτερους κινδύνους για την ασφάλεια τους, αλλά η Ουάσιγκτον συνεχίζει να ενισχύσει με όπλα αυτούς που προκάλεσαν την επίθεση στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και βρήκαν τραγικό θάνατο 2.983 άνθρωποι.

Στάση εργασίας στον Δήμο Σκοπέλου σήμερα Από τις 11:30 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου

Στάση εργασίας στους ΔήμουςΑπό τις 11:30 το πρωί μέχρι τη λήξη του ωραρίου
Σε στάση εργασίας από τις 11:30 το πρωί έως το τέλος του ωραρίου, προχωρούν αύριο οι εργαζόμενοι στους Δήμους της Μαγνησίας.
Με ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων ΟΤΑ Μαγνησίας, καλεί τους δημοτικούς υπαλλήλους, να συμμετέχουν μαζικά στην κινητοποίηση ενάντια στον επανέλεγχο της μετατροπής των συμβάσεων, στη συγκριτική αξιολόγηση, στις απολύσεις και στη διάλυση των υπηρεσιών.
Παράλληλα, ζητά εκ νέου από τους εργαζόμενους που έχουν καταθέσει έντυπα αξιολογήσεων να τα ζητήσουν πίσω και από τους Προϊσταμένους να μη συναινέσουν «στο έγκλημα της συγκριτικής αξιολόγησης».

ανακοίνωση της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για την απεργία στον ΙΜΑΝΤΑΟΛΟΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΤΟΥ ΙΜΑΝΤΑ
Η ΝΙΚΗ ΤΟΥΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ

Μετά τη Χαλυβουργία και την πλειοψηφία των εργοστασίων στη βιομηχανική περιοχή του Βόλου, ήρθε και η σειρά για τα αφεντικά της  ΙΜΑΣ Α.Ε. να «πειραματιστούν» με τις νέες ευεργετικές για τους ίδιους, σχέσεις εργασίας που θεμελιώθηκαν ελέω κρίσης. Έχοντας προετοιμάσει το έδαφος με «εθελούσιες εξόδους», ο πολυεθνικός γίγαντας της Continental (της οποίας θυγατρική αποτελεί η ΙΜΑΣ Α.Ε.) αποφάσισε να προχωρήσει από την 1η Σεπτέμβρη, σε εκ περιτροπής εργασία, καταπατώντας την επιχειρησιακή σύμβαση, επιβάλλοντας εργασία 3ων εβδομάδων κάθε μήνα, που πρακτικά αντιστοιχεί σε μείωση 25% των απολαβών των εργαζομένων. Μια ενέργεια, που όταν αναφερόμαστε σε ένα πολυεθνικό κολοσσό που απασχολεί μόνο στην Ευρώπη περίπου 30.000 εργαζόμενους, και έχει στο ενεργητικό του εξαιρετικά κερδοφόρες συμβάσεις, όπως εκείνη για τους ταινιόδρομους των λιγνιτωρυχείων της ΔΕΗ, δεν μπορεί να αιτιολογηθεί βάση της πτώσης των κερδών της εταιρίας, αλλά από την άσβεστη δίψα για αύξηση της κερδοφορίας, μέσω της έντασης της εκμετάλλευσης της ανθρώπινης εργασίας.

Εμετική επίθεση Πάγκαλου στους Αγιορείτες! Τους χαρακτήρισε "κοιλαράδες"!

Εμετική επίθεση Πάγκαλου στους Αγιορείτες! Τους χαρακτήρισε "κοιλαράδες"!
Πυρά κατά του Αλέξη Τσίπρα και του Γιώργου Παπανδρέου εξαπέλυσε ο Θεόδωρος Πάγκαλος κατά τη διάρκεια συνέντευξης του στο ραδιόφωνο του "Βήμα FM", ενώ δεν δίστασε να χαρακτηρίσει τον ΕΝΦΙΑ ως "δίκαιο φόρο". Ο κ. Πάγκαλος με το γνωστό πληθωρικό του ύφος έστρεψε τα βέλη του αρχικά στον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα και την επίσκεψη του στο Άγιον Όρος.

Εκτόξευση SLBM RSM-56 Bulava με δέκα πυρηνικές κεφαλές και του Β.Πούτιν με 84% δημοτικότητα!

Επίδειξη δύναμης πραγματοποίησε σήμερα σε πολιτικό και στρατιωτικό επίπεδο η Ρωσία με επιτυχή εκτόξευση του διηπειρωτικού πυραύλου RSM-56 Bulava από το νέο πυρηνικό υποβρύχιο κλάσης Borey, K-551 Vladimir Monomakh.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου