Τρίτη, 15 Απριλίου 2014

Θα... βουλιάξουν τα λιμάνια καθώς καταγράφεται αύξηση 20% στις κρατήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων

Θα... βουλιάξουν τα λιμάνια

Θα... βουλιάξουν όπως όλα δείχνουν τα λιμάνια, καθώς καταγράφεται αύξηση 20% στις κρατήσεις των ακτοπλοϊκών εισιτηρίων που έγιναν από την 1η έως τις 12 Απριλίου 2014, για τις διακοπές του Πάσχα (από 12 έως 21 Απριλίου), σε σχέση με τις αντίστοιχες αργίες πέρυσι, σύμφωνα με τα στοιχεία της Travelplanet24.

ΒΟΛΟΣ ΔΡΟΜΟΙ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΝΙΟΥΣ
«Στις 18 Μαΐου μας δίνεται η δυνατότητα να γράψουμε Ιστορία. Να πετύχουμε τη δημοκρατική ανατροπή στο Δήμο Βόλου. Να βγάλουμε τον ευλογημένο αυτό τόπο από το τέλμα, την αδράνεια, το βάλτωμα. Να ανατάξουμε το δήμο χωρίς τη σφραγίδα της λιτότητας και των μνημονίων αλλά με τη σφραγίδα της παράταξης «Δρόμοι Συνεργασίας, Ανατροπής και Αλληλεγγύης».
Η απερχόμενη Δημοτική Αρχή υπήρξε παντελώς απούσα από τα προβλήματα της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου με αποτέλεσμα αυτά να οξύνονται. Να είστε σίγουροι πως αυτό θα αλλάξει. Η Νέα Αγχίαλος αποτελεί νευραλγικό κομμάτι του Δήμου Βόλου  με μεγάλο τουριστικό και αρχαιολογικό ενδιαφέρον και με συγκεκριμένες προτάσεις στα προβλήματα της περιοχής θα προβούμε στην άμβλυνση και  επίλυση τους και θα ενισχύσουμε με κάθε τρόπο την οικονομική και τουριστική ανάπτυξη της»  δήλωσε ο επικεφαλής των «ΔΡΟΜΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑΣ, ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ ΚΑΙ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ», υποψήφιος Δήμαρχος Βόλου κ. Μαργαρίτης Πατσιαντάς κατά την περιοδεία που πραγματοποίησε, συνοδευόμενος από  κλιμάκιο στελεχών της δημοτικής παράταξης , στην λαϊκή αγορά, σε καταστήματα, σε Δημόσιες υπηρεσίες και στον Αρχαιολογικό χώρο  της Δημοτικής Ενότητας Νέας Αγχιάλου ενώ στην συνέχεια  εξέθεσε προτάσεις της δημοτικής παράταξης για την περιοχή.

Δελτίο τύπου για τις συναντήσεις του υποψήφιου αντιπεριφερειάρχη Μαγνησίας Γ. Σταμπουλή, με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και την Ένωση Ξενοδόχων ΜαγνησίαςΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΝΙΟΥΣ
Συναντήσεις με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου και την Ένωση Ξενοδόχων Μαγνησίας.

Τη Δευτέρα, 14-4-2014, ο υποψήφιος Αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας Γιώργος  Σταμπουλής με την περιφερειακή παράταξη «Δρόμος Ανατροπής για την Θεσσαλία»  συναντήθηκε με το Διευθύνοντα Σύμβουλο του Οργανισμού Λιμένος Βόλου στο πλαίσιο της ενημέρωσής και ανταλλαγής απόψεων με φορείς και υπηρεσιακούς παράγοντες. Στην συνάντηση έγινε ενημέρωση για τις εξελίξεις σχετικά με τα θέματα που χρονίζουν για το Λιμάνι του Βόλου και τις ελλείψεις σε προσωπικό. Από την πλευρά του Γιώργου Σταμπουλή επισημάνθηκε ότι η εμμονή στο ιδεολόγημα της ιδιωτικοποίησης και της «βιωσιμότητας» έχει οδηγήσει σε στασιμότητα, θεσμικές αγκυλώσεις και έλλειψη ευελιξίας, με αποτέλεσμα την κακή εξυπηρέτηση των Σποράδων,  την καθυστέρηση στην υλοποίηση απαραίτητων επενδύσεων σε υποδομές και ανθρώπινο δυναμικό. Ο υποψήφιος αντιπεριφερειάρχης Μαγνησίας διαπίστωσε επίσης την έλλειψη σχεδιασμού με αποτέλεσμα σήμερα να χωροθετούνται άναρχα λιμενικές εγκαταστάσεις στον Παγασητικό και να μην υπάρχει σχεδιασμός για την εξυπηρέτηση των πολιτών, της παραγωγής και του τουρισμού. «Είναι στρατηγικής σημασίας τα λιμάνια να είναι σε δημόσιο έλεγχο με αποφασιστικό ρόλο των Δήμων και της Περιφέρειας», τόνισε.

ΗΠΑ - ΕΕ ΚΑΙ Η ΑΚΡΟΔΕΞΙΑ ΤΟΥ ΚΙΕΒΟΥ ΠΡΟΚΑΛΟΥΝ ΠΟΛΕΜΟ ΣΤΗΝ ΟΥΚΡΑΝΙΑ


Η ΕΛΛΑΔΑ ΟΥΡΑΓΟΣ ΚΑΙ ΔΟΡΥΦΟΡΟΣ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΤΥΧΟΔΙΩΚΤΙΣΜΟΥΣ ΗΠΑ- ΓΕΡΜΑΝΙΚΗΣ ΕΕ
Η στρατιωτική επίθεση που εξαπόλυσε η δοτή - πραξικοπηματική κυβέρνηση του Κιέβου, με την καθοδήγηση των ΗΠΑ αλλά και ισχυρών κυρίαρχων κύκλων της ΕΕ και υπό τα τύμπανα της φασιστικής Ουκρανικής δεξιάς, εναντίον των εξεγερμένων πολιτών της Ανατ. Ουκρανίας, ανοίγει τον ασκό του Αιόλου και κατά πάσαν πιθανότητα οδηγεί σε πόλεμο στο Ουκρανικό έδαφος.
Όλα δείχνουν ότι οι ΗΠΑ και οι δεσπόζοντες κύκλοι της ΕΕ ενθαρρύνουν την έκρηξη πολεμικών τυχοδιωκτισμών από το καθεστώς του Κιέβου στην Ανατ. Ουκρανία, παίζοντας κυριολεκτικά με τη φωτιά.
Αν οι στρατιωτικοί τυχοδιωκτισμοί του Κιέβου συνεχισθούν, ήδη έχουν προκαλέσει νεκρούς σε πόλεις της Ανατ. Ουκρανίας, τότε είναι βέβαιον ότι ο αναπότρεπτος πόλεμος στο έδαφος της Ουκρανίας, μπορεί να προσλάβει απρόβλεπτες και γενικευμένες διαστάσεις, με την ανοικτή συμμετοχή της Ρωσίας και του ΝΑΤΟ.

Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία

Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία
Οδηγίες από την Πολιτική Προστασία για την κακοκαιρία
Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης του Καιρού που εκδόθηκε σήμερα το απόγευμα από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ), σημαντική επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός από αύριο Μεγάλη Τετάρτη 16 Απριλίου 2014 και από τα βορειοδυτικά.
Πιο αναλυτικά:

ΣΕΙΣΜΟΣ

Σε μια σεισμοπληκτη περιοχη μετα απο σεισμο την επισκεπτετε ο δημαρχος...
Παει στο πρωτο σπιτι και ρωταει τον πρωτο σεισμοπλικτο.τι θα θελατε για αποζιμιωση?Απανταει μια Φερραρι.
Παει στο δευτερο τον ρωταει εσεις τι θελετε?Απανταει μια Λαμποργκινι και το καταγραφει στη λιστα.
Παει σε εναν αλλο και τον ρωταει εσεις τι θελετε?Απανταει αυτος.
-Να ξερετε επεσε αυτο το ταβανι και μου εκοψε το ενα μου αρχιδι.Θα ηθελα να μου δωσετε ενα καινουριο.

Παμε στοιχημα;

Ένας τύπος πηγαίνει κάθε Παρασκευή στην Εθνική Τράπεζα και κάνει κατάθεση 1 έως 2 εκατομμύρια! Μια Παρασκευή τον φωνάζει ο διευθυντής και τον ρωτάει
- Συγνώμη κύριε μου, χωρίς να θέλω να γίνω αδιάκριτος, τι δουλειά κάνετε και έχετε τόσες καταθέσεις;
- A, κύριε διευθυντά μου, να σας πω ευχαρίστως. Βάζω στοιχήματα, χοντρά στοιχήματα και συνήθως τα κερδίζω! Θέλετε να βάλουμε μαζί ένα;
- Τι στοίχημα; ρωτάει ο διευθυντής περίεργος.
- 100,000 ότι θα έρθω τη Δευτέρα το πρωί εδώ και θα χω κόψει τα αρχ***ια μου!
- Πάει! του λέει ο διευθυντής, που δεν πίστευε να φτάσει σε τέτοια ακρότητα. Τη Δευτέρα το πρωί μπαίνει ο τύπος στην τράπεζα και πηγαίνει χαμογελαστός στον διευθυντή.

Περιορισμένη προμήθεια αμνοεριφίων από τους κρεοπώλες λόγω κρίσης

Στα 9 € η τιμή ανά κιλό η τιμή του Πασχαλινού οβελία

αρνιά
Περιορισμένη προμήθεια αμνοεριφίων έκαναν φέτος, λόγω της κρίσης, οι κρεοπώλες της Μαγνησίας, με ορατό ενδεχόμενο, αν η ζήτηση κυμανθεί στα περυσινά επίπεδα, να υπάρξουν ελλείψεις σε αρνιά και κατσίκια σούβλας, αν δεν γίνουν έγκαιρα παραγγελίες. Η τιμή των εγχώριων αμνοεριφίων κυμαίνεται στα 9 € ανά μέσο όρο, όσο και της συκωταριάς, ενώ τα έντερα για το κοκορέτσι θα πωλούνται προς 6 €/κιλό περίπου.

ΕΚΤΑΚΤΟ: Ο Πούτιν απαιτεί διεθνή καταδίκη των θηριωδιών της ουκρανικής χούντας.

Αναρτήθηκε από τον/την olympiada

Στα άκρα η κατάσταση.

Ο Πουτιν πριν από λίγο έκανε σκληρή δήλωση απαιτώντας από την διεθνή κοινότητα να καταδικάσει τις θηριωδίες των ναζιστών.

Ο ΓΓ του ΟΗΕ μέσω εκπροσώπου “ζήτησε από όλες τις πλευρές να επιδείξουν ψυχραιμία”. Προφανώς οι φασίστες να…

βομβαρδίζουν ψύχραιμα και οι διαδηλωτές να πεθαίνουν ακόμα πιο ψύχραιμα.

Άλλοι δύο τραυματίες από σφαίρες πριν από λίγο στο αεροδρόμιο του Κράματορσκ

Η βουλευτής κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη με ερώτησή της στον αρμόδιο Υπουργό Ζητά δημοσιοποίηση δαπανών Φορέων του Δημοσίου Συμπεριλαμβανομένης της Περιφέρειας Θεσσαλίας Τον έλεγχο και τη δημοσιοποίηση διαφημιστικών δαπανών δημόσιων φορέων ζητά από τον κ. Κεδίκογλου με ερώτησή της στη Βουλή η βουλευτής Μαγνησίας κ. Μαρίνα Χρυσοβελώνη. Η δημοσιοποίηση ζητείται για να ξεκαθαριστεί το τοπίο και στην Περιφέρεια Θεσσαλίας.
Στην ερώτησή της αναφέρει: «Σύμφωνα με το ισχύον νομικό πλαίσιο, οι δημόσιες υπηρεσίες αλλά και τα νομικά πρόσωπα του ευρύτερου δημόσιου τομέα οφείλουν να παρέχουν τακτικά στην αρμόδια γενική γραμματεία οικονομικά στοιχεία σχετικά με την διαφήμισή τους -μεταξύ άλλων ΜΜΕ- και σε έντυπα (εφημερίδες ή περιοδικά). Όμως μια απλή σύγκριση για το 2013 των δηλωθέντων π.χ. από την Περιφέρεια Θεσσαλίας απολογιστικών στοιχείων με τις καταχωρήσεις που όντως έγιναν για λογαριασμό της, αποκαλύπτει πως διαφημιστικές δαπάνες του εν λόγω ΟΤΑ (όπως και πολλών άλλων νομικών προσώπων) γίνονται σε προεπιλεγμένα ΜΜΕ, χωρίς να δηλώνονται ή να ελέγχεται η νομιμότητα τους από τις υπηρεσίες σας.

ΠΟΛΕΜΟΣ: Κτύπησαν με χιλιάδες στρατιώτες οι Ουκρανοί - Kαταρρίφθηκε ουκρανικό Su-27 (upd)

Μεγάλης έκτασης στρατιωτική επιχείρηση ξεκίνησε ο Στρατός του Κίέβου στις ανατολικές ρωσόφωνες περιοχές με τις μάχες να μαίνονται αυτή την στιγμή στα αεροδρόμια του Σλοβάνσκ και του Κράματορσκ.
 
Οι ρωσόφωνοι με ελαφρό οπλισμό αμύνονται του πατρίου εδάφους τους ενώ το Κίεβο κατηγορεί την Μόσχα ότι έχει στείλει το επίλεκτο 45ο Σύνταγμα Spetznaz που εδρεύει έξω από την Κουμπίνκα στην Μόσχα και υπερσπίζουν τα αεροδρόμια κάτι που η Μόσχα δεν έχει δεχθεί.
 
Αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι οι Spetznaz ξεκίνησαν την επιχείρηση με αερομεταφορά. Πριν λίγα λεπτά το ουκρανικό ιστοσελίδα Euromaidan ανέφερε ότι "οι Spetznaz έλαβαν εντολή να αποχωρήσουν από την Ουκρανία"

Αλόννησος: Η ζωή στο άλσος που ταξιδεύει

Αλόννησος: Η ζωή στο άλσος που ταξιδεύει
  Το ταξίδι δεν είναι ένα διάλειμμα στην καθημερινότητα, αλλά ένας τρόπος να βλέπεις τη ζωή, μια ιδεολογία για την καθημερινότητα. Το αισθάνεσαι εντονότερα από οπουδήποτε αλλού στο Βόρειο Αιγαίο, στις Βόρειες Σποράδες, όπου δεν χάνεσαι καθόλου σε μεγάλα διαστήματα πελαγίσιας μοναξιάς.
 
Ηδη από τον όρμο του Αγίου Κωνσταντίνου που ξεκινά το καράβι, δύο δελφίνια δημιουργούν με τις μαύρες ράχες τους ρυτίδες στο αστραφτερό νερό. Τα κοινωνικά δελφίνια και οι ακριβοθώρητες φώκιες γύρω από το πολύνησο της Αλοννήσου είναι τα σημάδια μιας φυσικής, αυθεντικής ζωής. Η κίνηση των δελφινιών μέσα και έξω από το νερό του θαλασσίου πάρκου είναι από τις πλέον

Ερώτηση του Αλέξανδρου Μεϊκόπουλου για το στεγαστικό πρόβλημα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ την ανακοίνωση,όπως έφτασε στο ΣΚΟΠΕΛΟΣ ΝΙΟΥΣ


Προς τους κ. κ. Υπουργούς:
- Παιδείας και Θρησκευμάτων
-Οικονομικών
ΕΡΩΤΗΣΗ
Θέμα: Να δοθεί άμεσα λύση στο στεγαστικό πρόβλημα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας
Το έντονο στεγαστικό πρόβλημα της Πολυτεχνικής Σχολής του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας ναρκοθετεί την ποιότητα σπουδών της παρεχόμενης Εκπαίδευσης, αφού οι λιγοστοί υποστελεχωμένοι εργαστηριακοί χώροι που εξυπηρετούν σήμερα οριακά τα πέντε Τμήματά του (Τμήμα Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, Τμήμα Μηχανολόγων Μηχανικών, Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας, Πολεοδομίας και Περιφερειακής Ανάπτυξης, Τμήμα των Πολιτικών Μηχανικών,  Τμήμα Αρχιτεκτόνων Μηχανικών)  δεν είναι δυνατόν να ικανοποιούν επαρκώς τις απαιτήσεις ενός προγράμματος σπουδών, που έχει την ιδιαιτερότητα να στηρίζεται εκ φύσεως στα εργαστηριακά μαθήματα, και μάλιστα σήμερα με την αύξηση των εισακτέων έχει πολύ περισσότερο ανάγκη από χώρους διδασκαλίας και στούντιο.

Το πλοιο Κυκνος στην Χαλκιδα

Το πλοιο Κυκνος στην Χαλκιδα το βλεπουμε και σε μερικες σκηνες του κινηματογραφικου εργου Λατερνα, φτωχεια και γαρυφαλλο του 1957 που ηταν η συνεχεια του Λατερνα, φτωχεια και φιλοτιμο του 1955. Εδω η Τζενη Καρεζη και ο Αλεκος Αλεξανδρακης με μια μικρη και "την κορη τους" μπροστα απο το Κυκνος. http://www.youtube.com/watch?v=nWFxPOLaeis

ΠΑΣΧΑ 2014 - ΜΕΓΑΛΗ ΤΡΙΤΗ

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Έκτακτο: Έντονα καιρικά φαινόμενα με καταιγίδες, χιόνια, και χαλάζι

Ραγδαία επιδείνωση αναμένεται να παρουσιάσει ο καιρός από τη Μεγάλη Τετάρτη με κύρια χαρκτηριστικά τις ισχυρές βροχές, τις καταιγίδες αλλά και χιόνια στη Βόρεια Ελλάδα.
 
Σύμφωνα με έκτακτο δελτίο της ΕΜΥ, τη Μεγάλη Τετάρτη ισχυρές βροχές και καταιγίδες που είναι πιθανό να συνοδεύονται από χαλάζι και πολύ ισχυρούς άνεμους προβλέπονται στο βόρειο Ιόνιο, την Ήπειρο και τη δυτική Μακεδονία.

Πάσχα στο ΨΗΤΟΠΩΛΕΙΟ Ο ΗΛΙΑΣ ΣΤΗΝ ΣΚΟΠΕΛΟ ΣΤΕΛΝΟΥΜΕ ΚΑΙ DELIVERYΞεκινά αύριο δρομολόγια το «Πρωτεύς» στη γραμμή Βόλος – νησιά Βορείων Σποράδων

ΠΡΩΤΕΥΣ
Ξεκινά αύριο Μ. Τετάρτη, τα δρομολόγιά του στη γραμμή Βόλος – νησιά Βορείων Σποράδων, το επιβατηγό – οχηματαγωγό πλοίο «Πρωτεύς», για την καλοκαιρινή περίοδο.
Αύριο, το «Πρωτεύς» θα αποπλεύσει στις 3 το μεσημέρι για τη Σκιάθο και τη Γλώσσα, τη Μ. Πέμπτη, οι αναχωρήσεις από Βόλο θα είναι στις 8:15 π.μ με προορισμό τη Σκιάθο και στις 4 μ.μ. με

ΚΑΙ Ο ΑΓΙΟΣ ΦΟΒΕΡΑ ΘΕΛΗ ΤΗΣ ΕΔΩΣΑΝ ΑΔΕΙΑ ΓΙΑ ΤΡΑΠΕΖΑΚΙΑ ΣΤΗΝ ΓΛΩΣΣΑ ΣΚΟΠΕΛΟΥ ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ

Διάσημη «πρέσβειρα» των νησιών Σκιάθο και τη Σκόπελο στο πλαίσιο αφιερώματος στα νησιά

Διάσημη «πρέσβειρα» των νησιώνΗ Βανέσα Χέσλερ φωτογραφήθηκε στη Σκιάθο και τη Σκόπελο στο πλαίσιο αφιερώματος στα νησιά
Σημαντικές προοπτικές ανοίγει για τα νησιά των Βορείων Σποράδων, τη Σκιάθο και τη Σκόπελο, η πρόσφατη επίσκεψη της διάσημης ηθοποιού και μοντέλου Βανέσα Χέσλερ, η οποία φωτογραφήθηκε με φόντο τις νησιώτικες ομορφιές, στο πλαίσιο πολυσέλιδου αφιερώματος που θα δημοσιευθεί προσεχώς, στο ευρείας κυκλοφορίας Ιταλικό περιοδικό Marcopolotravelmagazine. Η διάσημη ηθοποιός και μοντέλο συμμετείχε στην ομάδα των Ιταλών που επισκέφτηκαν τις προηγούμενες μέρες τη Σκιάθο και τη Σκόπελο, επιστρέφοντας χθες με τις καλύτερες εντυπώσεις στη Ρώμη.
Η πενταμελής ομάδα αποτελούνταν από τη VanessaHessler, την ατζέντη της GioiaMariotti, τη δημοσιογράφο Ελένη Σαρικώστα, καμεραμάν, φωτογράφο και μακιγιέρ.

Με το «ντουφέκι» κυνηγούν του υποψηφίους σύμβουλους οι συνδυασμοί για το Δήμο Σκοπέλου

ΣΚΟΠΕΛΟΣ οι υποψήφιοι δήμαρχοι δεν μπορούν να βρουν υποψηφίους συμβούλους

Τα προεκλογικά μαγειρέματα τελειωμό δεν έχουν στο Δήμο Σκοπέλου και οι πληροφορίες τις τελευταίες μέρες έρχονται βροχή στο skopelos news. Πληροφορίες που πιθανών κάποιοι θέλουν να διαδώσουμε για να κάνουν τις μετρήσεις τους ώστε να πάρουν μετά τις αποφάσεις τους, αλλά και πληροφορίες που στέκουν και είναι αληθής.
Η δουλειά μας όμως είναι να διασταυρώνουμε και να δίνουμε τις αληθείς πληροφορίες κάτι που είναι από πολύ δύσκολο, έως ακατόρθωτο ορισμένες φορές.
Το πρόβλημα που έχει προκύψει στους επικεφαλείς, είναι η δυσκολία να βρουν υποψηφίους συμβούλους, αφού υπάρχει γενική απροθυμία
Κάτω από αυτά τα δεδομένα, υπάρχει και το ενδεχόμενο να μην μπορέσει τελικά κάποιος συνδυασμός να συγκεντρώσεις τους υποψηφίους συμβούλους, και την ύστατη ώρα να αποσυρθεί, είδομεν...

Έφαγε ξύλο ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός στον Βόλο?


Ένα απίστευτο, γεγονός, πρωτοφανές για τα πολιτικά πράγματα της Θεσσαλίας, συνέβη χθες το απόγευμα, στο στούντιο της TRT, στον Βόλο.
Πρωταγωνιστές, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός και ο ιδιοκτήτης της TRT, Άγγελος Αντωνίου.
Ενώ η εκπομπή του δημοσιογράφου Σωτήρη Πολύζου ήταν στον «αέρα, και μιλούσε η υποψήφια αντιπεριφερειάρχης των «Θεσσαλών Συμπολιτεία» κ. Λίτσα Λιακούλη από το στούντιο της Λάρισας, ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας, βρέθηκε στο στούντιο του Βόλου και ζήτησε να μιλήσει και να δώσει απάντηση για τα κονδύλια δημοσιότητας του ΕΣΠΑ, τα οποία διεκδικεί ο Άγγελος Αντωνίου. Αμέσως μετά στο στούντιο μπήκε και ο Άγγελος Αντωνίου, υπήρξε έντονη λογομαχία, η οποία δεν βγήκε στον αέρα διότι υπήρξε η σύνδεση με το στούντιο της Λάρισας.

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας

Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας
Οι αθλητικές μεταδόσεις της ημέρας
Η μεγάλη μάχη του Ολυμπιακού με τη Ρεάλ στη Μαδρίτη για την προημιτελική φάση της Euroleague, ξεχωρίζει στις σημερινές τηλεοπτικές μεταδόσεις.
Αναλυτικά το πρόγραμμα των μεταδόσεων:

«ΕΝτοπία» η Σκόπελος υποψήφα ένταξης στο πρόγραμμα «Europa Nostra», «η φωνή της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ευρώπη»,

Η «Europa Nostra», «η φωνή της πολιτιστικής κληρονομιάς στην Ευρώπη», όπως τη χαρακτηρίζει η γενική γραμματέας της, μια εξαιρετικά δυναμική γυναίκα σερβικής καταγωγής, η Σβένσκα Μιχαήλοβιτς, φιλοξενήθηκε σε ελληνικό νησί. Στην όμορφη Χίο, που επιλέχτηκε ως ιδανική περιοχή....
Ηταν μια πανευρωπαϊκή πρωτοβουλία, μια δημιουργική σύναξη με ειδικούς αντιπροσώπους από δέκα ευρωπαϊκές χώρες. Ο καθένας χωριστά υποστήριξε το δικό του τόπο. Πανέμορφες μικρές πόλεις και χωριά, της Ιταλίας, της Ιρλανδίας κ.λπ., με λιγότερους απο 15.000 κατοίκους, οι οποίες διατηρούν τα αρχιτεκτονικά, πολιτιστικά και φυσικά χαρακτηριστικά τους αναλλοίωτα.
«ΕΝτοπία» βαφτίστηκε αυτή η ιδέα. Τη λέξη είπε, κάποτε, σε μια ομιλία του το 1968, ο αρχιτέκτονας-πολεοδόμος Κωνσταντίνος Δοξιάδης: «Η ανθρώπινη ύπαρξη δεν βολεύεται με την ουτοπία. Αλλά με την Εντοπία. Αυτήν, που ικανοποιεί τον ονειροπόλο και είναι αποδεκτή από τον επιστήμονα...».
Με οδηγό αυτή τη σκέψη και μ' αυτόν τον τίτλο ξεκίνησε η διεθνής προσπάθεια της Europa Nostra (Ομοσπονδία των Ευρωπαϊκών Οργανώσεων για την Προστασία της Ιστορικής Κληρονομιάς). Η πρωτοβουλία είναι του ιδρυτή της Ελληνικής Εταιρείας Περιβάλλοντος και Πολιτισμού και αντιπροέδρου της Europa Nostra, Κώστα Καρρά, με γνωστή την αγάπη του για την Ιστορία, τον Πολιτισμό και τη Φύση, που μοχθεί για την προβολή και την προστασία τους. Μαζί με τον εμπνευστή του προγράμματος Ιρλανδό αρχιτέκτονα Philip Geoghegan δημιουργούν τις προϋποθέσεις για να μη χαθούν περιοχές με ιστορία, αρχιτεκτονική και φυσικό κάλλος, που δεν διαβρώθηκαν από το πέρασμα του χρόνου. Εκ μέρους της Ε.Ε., η Claire Chambron εισηγήθηκε τη χρηματοδότηση.
Από την Ελλάδα παρουσιάστηκαν στο συνέδριο, που φιλοξενήθηκε στο Ιδρυμα «Μαρία Τσάκος», τέσσερις περιοχές υποψήφιες ένταξης στο πρόγραμμα: η Σκύρος, η Σκόπελος, η Σίκινος και τα Μαστιχοχώρια της Χίου, στα οποία ξεναγήθηκαν οι σύνεδροι, και βεβαίως στη Νέα Μονή Παναγιά η Κρήνα, στο μεσαιωνικό χωριό Ολύμποι, στα Οθωμανικά Λουτρά του Κάστρου. Εντυπωσιακή ήταν η επίσκεψη στο επιβλητικό αρχοντικό του Γιώργου και της Αλεξάνδρας Προκοπίου στο Χιώτικο Κάμπο.

Η διακήρυξη της Ανυπότακτης Κρήτης

«Να'μαστε απροσάρμοστοι, να η μεγάλη αρετή μας. Να μη βολευόμαστε, να'μαστε ανυπόμονοι, σκληροί, γιομάτη ανησυχία και πίστη, να θέλουμε το αδύνατο - σαν τους ερωτευμένους…
…Σήμερα που σαπίζει ο κόσμος, κι η ατιμία κι ο συμβιβασμός εξευτελίζουν και τις πιο γενναίες ψυχές, μια μονάχα τακτική είναι πρακτική και συμφέρει. Να'σαι ανένδοτος.»
Ν. Καζαντζάκης
Πατήστε εδώ για τη διακήρυξη:
Πατήστε εδώ για το blog της Ανυπότακτης Κρήτης: http://anypotaxti-kriti.blogspot.gr 

Έκτακτο: Καταδίωξη δουλεμπορικού στην Κώ από το Λιμενικό με ρίψη πυροβολισμών - Νεκρός ο Τούρκος διακινητής (upd)


Καταδίωξη τουρκικού δουλεμπορικού από σκάφος του Λιμενικού με τη ρίψη πυροβολισμών σημειώθηκε πριν από λίγη ώρα στην Κω.
Το τουρκικό δουλεμπορικό επιχείρησε να εμβολίσει το σκάφος του Λιμενικού και να διαφύγει προς τα τουρκικά παράλια. Οι άνδρες του Λιμενικού απάντησαν με προειδοποιητικές βολές και μία σφαίρα πιθανώς από εξοστρακισμό σκότωσε τον Τούρκο δουλέμπορο.

Τι κάνει σήμερα στη Σκόπελο ο πρωταγωνιστής της «Γλυκιάς Συμμορίας»


Η ιστορία της σπασμένης ζωής ενός ανθρώπου που περπάτησε στην «άγρια πλευρά» μέχρι που τελικά, έστω και αν άργησε λίγο, κατάφερε να σωθεί.

«Για μένα ανήκεις στην κατηγορία De Niro» του είπα, λίγο αφότου καθίσαμε ο ένας απέναντι από τον άλλο. Έχουν περάσει μερικοί μήνες από τότε (είχαμε συναντηθεί μία μέρα πριν οι Αισθηματίες, η νέα ταινία του Νίκου Τριανταφυλλίδη κάνει πρεμιέρα –που αλλού;- στις Νύχτες Πρεμιέρας), αλλά ακόμη θυμάμαι την ειλικρινή έκπληξή του. «De Niro; Μα γιατί; Από πού κι ως πού;» είχε αναρωτηθεί, για να του εξηγήσω ένα σκεπτικό που είχα στοιχειοθετήσει δύο περίπου χρόνια νωρίτερα, όταν είχα

ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε. προβολή στα γραφεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Λάρισα την Τρίτη 15 Απρίλη

Την Τρίτη 15 Απρίλη στις 7¨μιση το απόγευμα  στα γραφεία της ΑΝΤΑΡΣΥΑ στην Λάρισα θα γίνει η προβολή του νέου αποκαλυπτικού ντοκυμαντερ ΦΑΣΙΣΜΟΣ Α.Ε.
Θα ακολουθήσει κουβέντα για την ταινία ,αντιφασιστικά τραγούδια με τα κατάλληλα συνοδευτικά!
 screenings

λίγα λόγια για την ταινία
Επειδή φασισμός δεν είναι μόνο η συμμορία της Χρυσής Αυγής αλλά και οι πολιτικοί, οι επιχειρηματίες και οι εκδότες που την εξέθρεψαν……
Επειδή η οικονομική κρίση που ευνοεί την ανάπτυξη του φασισμού και του ναζισμού είναι μπροστά μας και όχι πίσω μας…
Επειδή ολόκληρη η Ευρώπη βυθίζεται στο σκοτάδι της άκρας δεξιάς…

Εκδήλωση ΤΕ ΑΝΤΑΡΣΥΑ Β' Πειραιά, Νίκαια Τετάρτη 16/4Εργαζόμενες / εργαζόμενοι
Οι φετινές εκλογές γίνονται μέσα σε συνθήκες βαθιάς οικονομικής και πολιτικής κρίσης. Η μνημονιακή καταστροφή συνεχίζεται! Η ανεργία έχει σκαρφαλώσει στο 30%, οι απώλειες σε μισθούς και  συντάξεις φτάνουν το 50%, εκατοντάδες χιλιάδες σπίτια χωρίς ρεύμα, ανθρωπιστική καταστροφή στη υγεία, δεκάδες χιλιάδες νέοι  εγκαταλείπουν τη χωρά παίρνοντας το δρόμο της ξενιτιάς. Δημόσια αγαθά και στρατηγικές υποδομές ξεπουλιούνται. Η βία και τα ΜΑΤ συνοδεύουν κάθε κυβερνητική απόφαση. Αν και μας έλεγαν ότι όλα τα κάνουν για «να μειώσουν το χρέος», το ελληνικό χρέος εκτινάχτηκε στο 190% του ΑΕΠ.

Η ηγεσία του ΚΚΕ στηρίζει την …ακινησία!

H Ηγεσία του ΚΚΕ διακατέχεται από την ίδια σύγχυση πανικού της κυβέρνησης των δωσίλογων ανδρεικέλων: Μια σύγχυση πανικού που την ξεμπροστιάζει κυριολεκτικά, καταγράφοντας και τους δικούς της επιθανάτιους σπασμούς.

Γιατί είναι επιθανάτιοι σπασμοί οι ανοησίες, τα κούφια λόγια, οι ανώδυνες «καρατομήσεις»...
των πάντων, δίχως πρόταση ΕΞΟΥΣΙΑΣ.
Και επειδή, ίσως, για την ηγεσία του ΚΚΕ να είναι ακαταλαβίστικο αυτό περί πρότασης ΕΞΟΥΣΙΑΣ (τόσο δραματικά καθυστερημένη είναι θεωρητικά και πολιτικά), θα το κάνουμε πιο λιανά.

Εντοπίστηκε μεγάλος αριθμός αρνιών από τη Βουλγαρία

8D157FE2C85C8B629D88BD53981E1D17
Εντατικούς καθημερινούς ελέγχους σε όλα τα σημεία παραγωγής, διακίνησης και εμπορίας τροφίμων, ειδικότερα εκείνων που παραδοσιακά αυτές τις ημέρες παρουσιάζουν αυξημένη ζήτηση, πραγματοποιεί η Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής, της Περιφερειακής Ενότητας Πειραιά.
Η Περιφερειακή Ενότητα Πειραιά εφιστά την προσοχή των καταναλωτών στα εξής: Όλα τα σφάγια αμνοεριφίων πρέπει να προέρχονται από εγκεκριμένες εγκαταστάσεις σφαγής και να φέρουν ευανάγνωστη τη σήμανση καταλληλότητας (ωοειδή σφραγίδα).

LIVE: Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός WATCH real madrid bc olympiakos p live streaming Ρεάλ Μαδρίτης - Ολυμπιακός Euroleague


Εορτή του Αγίου Μάρτυρος Κρήσκη

Εορτή του Αγίου Μάρτυρος Κρήσκη
Γιορτάζουμε σήμερα 15 Απριλίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Μάρτυρος Κρήσκη.
Ο Άγιος Κρήσκης καταγόταν από τα Μύρα της Λυκίας και έζησε την εποχή της παντοδυναμίας της ειδωλολατρίας.
Μαθητής του Αποστόλου Παύλου, ο Άγιος επέδειξε σε όλη τη διάρκεια της ζωής του αξιοθαύμαστη ευσέβεια. Ακόμη και σε προχωρημένη ηλικία δεν έπαυσε να αγωνίζεται για την επιστροφή των ειδωλολατρών στη χριστιανική πίστη.

Συγχαρητήρια (!!!) κύριε Βενιζέλο, καταφέρατε και διώξατε τους Ρώσους τουρίστες – Αυτή είναι ανάπτυξη.

20140415-083838.jpg
Ενόψει τη καλοκαιρινής σεζόν, όπου η Ελλάδα περιμένει να βελτιώσει την οικονομία της με ναυαρχίδα τον τουρισμό, ο Ευάγγελος Βενιζέλος κλείνει την… πόρτα στη Ρωσία, χώρα από την οποία προήλθε πέρσι το μεγαλύτερος μέρος παραθεριστών στα ελληνικά νησιά και όχι μόνο. Αυτό γράφαμε πριν λίγο καιρό…
Και τώρα; Ο ρυθμός των κρατήσεων εμφανίζεται κατά 20% μειωμένος σε σύγκριση με πέρσι, ενώ μέχρι στιγμής μόλις ένας στους πέντε Ρώσους που
αναμενόταν να επισκεφτούν τη χώρα έχουν προχωρήσει σε κράτηση. Αν μάλιστα η ζήτηση εξακολουθήσει να είναι μειωμένη, τότε στην ουσία ανατρέπονται όλες οι εκτιμήσεις για 1,4 εκατ. αφίξεις από τη ρωσική αγορά….

Πίσω από τα πανηγύρια FT: Ωρα για διαγραφή του χρέους


Επανέρχεται η εναλλακτική εξόδου από τον ευρω-κορσέ
Ο λόγος που η Ελλάδα προσέλκυσε τόσο ενδιαφέρον στην ομολογιακή έκδοση της περασμένης εβδομάδας ήταν ένας συνδυασμός από την υπόσχεση υψηλής απόδοσης αφενός και τη δομή των λήξεων στα υπάρχοντα ελληνικά ομόλογα, εξηγεί ο Β. Μινχάου αρθρογράφος της εφημερίδας Financial Times. Και αναρρωτιέται μέσα στην καταστροφική δίνη της τελευταίας 4ετίας: μήπως είναι η κατάλληλη στιγμή να κηρύξει η Ελλάδα στάση πληρωμών στο εξωτερικό της χρέος; Η ελληνική οικονομία δεν βρίσκεται σε ύφεση, γράφει. Ούτε ανακάμπτει. Έχει καταρρεύσει. Πλήρες θέμα...

Αντιπαράθεση ΔΣΑ-ΙΚΑ για τις αμοιβές των δικηγόρων

Ο πρόεδρος του Δικηγορικού Συλλόγου Αθήνας Βασ. Αλεξανδρής σε επιστολή του προς τον πρόεδρο του ΙΚΑ Ροβέρτο Σπυρόπουλο...
κάνει λόγο για «απαράδεκτους, καταχρηστικούς και αναξιοπρεπείς για την επαγγελματική τους υπόσταση οικονομικούς όρους των δικηγόρων που συνεργάζονται με το ΙΚΑ».

Παράλληλα, ο κ. Αλεξανδρής επισημαίνει στην επιστολή του ότι ο κ. Σπυρόπουλος υποχρεώνει τους συνεργαζόμενους με το ίδρυμα δικηγόρους να παρέχουν «τις υπηρεσίες τους με αμοιβές κατώτερες από τα κατώτατα όρια του Κώδικα Δικηγόρων».

Ο κ. Αλεξανδρής καλεί τον κ. Σπυρόπουλο να αποσύρει σχέδιο ιδιωτικού συμφωνητικού παροχής δικηγορικών υπηρεσιών, το οποίο διανέμει προς υπογραφή σε όλους τους συνεργαζόμενους με το ίδρυμα δικηγόρους.

Σε αντίθετη περίπτωση, αναφέρει ο κ. Αλεξανδρής, «προτιθέμεθα να ασκήσουμε πειθαρχικό έλεγχο στα μέλη μας που τυχόν συμβληθούν μαζί σας, υπό τους συγκεκριμένους όρους και θα στραφούμε δικαστικά κατά του ΙΚΑ - ΕΤΑΜ».

Σαν σήμερα βυθίστηκε ο Τιτανικός

Σαν σήμερα βυθίστηκε ο Τιτανικός
Σαν σήμερα βυθίστηκε ο Τιτανικός
Ο Τιτανικός ήταν βρετανικό επιβατηγό υπερωκεάνιο το οποίο βυθίστηκε στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό στις 15 Απριλίου 1912 μετά από σύγκρουση με ένα παγόβουνο κατά το παρθενικό ταξίδι.
Ο Τιτανικός (επίσημο όνομα:RMS Titanic) ήταν βρετανικό επιβατηγό υπερωκεάνιο το οποίο βυθίστηκε στον Βόρειο Ατλαντικό Ωκεανό στις 15 Απριλίου 1912 μετά από σύγκρουση με ένα παγόβουνο κατά το παρθενικό ταξίδι του από το Σουθάμπτον προς τη Νέα Υόρκη.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου