Δευτέρα, 24 Μαρτίου 2014

Σεργκέι Λαβρόφ: «Δεν μας στεναχωρεί διόλου η αναβολή της συνάντησης των G8»

Δεν μας πειράζει εάν η συνεδρίαση της ομάδας των G8  δεν θα γίνει στην Ρωσία δήλωσε από τη Χάγη όπου βρίσκεται ο Ρώσος υπουργός Εξωτερικών Σεργκέι Λαβρόφ.
Σημειώνεται ότι στην Ολλανδία συναντώνται οι κυβερνήσεις της G7 (των χωρών της Ομάδας των Οκτώ πλην της Ρωσίας) όπου οι ηγέτες της Δύσης ετοιμάζονται να συζητήσουν την απάντησή τους στην προσάρτηση της ουκρανικής επαρχίας της Κριμαίας από τη Ρωσία.
Ήδη ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον δήλωσε ότι δεν πρόκειται να υπάρξει συνεδρίαση των G8 εντός του έτους στη Ρωσία.

Κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ για γενικό ξεσηκωμό

diadilosi
Με ανακοίνωσή της η Κεντρική Συντονιστική Επιτροπή της ΑΝΤΑΡΣΥΑ καλεί τις δυνάμει της Αριστεράς, χωρίς αναμονή για τις εκλογές να δώσουν την μάχη για να ξεσπάσει ένα μεγάλο κύμα αγώνων τώρα, για να μην επικυρωθεί η νέα αντιλαϊκή συμφωνία κυβέρνησης – Τρόικας ούτε στη Βουλή ούτε στο Eurogroup στις 1-2 Απριλίου.
Το πλήρες κείμενο – κάλεσμα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ αναφέρει:

Η ΜΗΧΑΝΗ ΑΜΛΕΤ 5+1 παραστάσεις που χρωστάμε

Η ΜΗΧΑΝΗ ΑΜΛΕΤ

5+1 παραστάσεις που χρωστάμε

Τελευταίος κύκλος – Ανοιξη 2014

Τον περασμένο Νοέμβρη, ένας απρόβλεπτος παράγοντας (τραυματισμός μέλος του θιάσου) μας υποχρέωσε να ματαιώσουμε τις πέντε τελευταίες παραστάσεις της «Μηχανής Αμλετ» του Χάινερ Μίλερ. Ηρθε ο καιρός να κάνουμε πράξη τη δέσμευση που αναλάβαμε προς τους θεατές μας, ιδίως προς αυτούς που είχαν κλείσει θέσεις για τις παραστάσεις που ματαιώθηκαν.

Σκόπελος ανακοίνωση το Σάββατο 29 Μαρτίου 7 το απόγευμα σας καλούμε όλους στο δημοτικό καφενείο Σκοπέλου στην παραλία θα μιλήσει ο Υποψήφιος περιφερειάρχης Θεσσαλίας Στάθης Ντούρος

  «Αριστερή Παρέμβαση στη Θεσσαλία – Ανταρσία για την Ανατροπή»

Αποχαιρετάμε το σ. Αντρέα Μπότσιο με υπόσχεση αγώνα


Η ΑΝΤΑΡΣΥΑ με αισθήματα βαθιάς θλίψης αποχαιρετά το σύντροφο Αντρέα Μπότσιο, που μας άφησε νωρίς, 54 χρονών, στις 23 Μάρτη μετά από μάχη με την ασθένεια που τον χτύπησε.
Ο Αντρέας Μπότσιος ήταν ενταγμένος στο κομμουνιστικό κίνημα μέσα από τις γραμμές της ΚΝΕ ήδη από την εποχή που ήταν νυχτερινός μαθητής. Μαχητικά παρών στους αγώνες του κινήματος της νεολαίας, συνέχισε στο δρόμο του εργατικού κινήματος σαν οικοδόμος στην Αθήνα και τα Γιάννενα.
Το 1989 συμμετείχε στην «ανταρσία» της ΚΝΕ ενάντια στο συμβιβασμό με την αστική πολιτική και εντάχθηκε στο Νέο Αριστερό Ρεύμα και στην προσπάθεια για ένα νέο κομμουνιστικό ξεκίνημα και την ταξική αναγέννηση του λαϊκού κινήματος.
Σαν κτηνοτρόφος στον τόπο του, τη Ζίτσα Ιωαννίνων, έπαιξε πρωταγωνιστικό ρόλο στο κίνημα των αγροτοκτηνοτρόφων και τις κινητοποποιήσεις των παραγωγών ενάντια στην ιδιωτικοποίηση της ΔΩΔΩΝΗΣ. Υπήρξε πρόεδρος του Αγροτικού Συνεταιρισμού Ζίτσας και μέλος της Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα Κτηνοτρόφων Ηπείρου.

Όλοι στους δρόμους. Να μην επικυρωθεί η νέα αντιλαϊκή συμφωνία κυβέρνησης-τρόϊκα.


Η νέα συμφωνία κυβέρνησης-τρόικας εγκαινιάζει μια νέα καταστροφική λαίλαπα  ενάντια στα λαϊκά και εργατικά δικαιώματα, με τη νέα οργανωμένη απάτη του λεγόμενου «πρωτογενούς πλεονάσματος», με την άγρια περιστολή κοινωνικών δαπανών, εκατοντάδες χιλιάδες απλήρωτους εργαζόμενους στο δημόσιο, φορολογική λεηλασία των λαϊκών στρωμάτων. Με  το ληστρικό αυτό «πλεόνασμα» να διατίθεται σύμφωνα με τις εντολές της τρόϊκα  για την αποπληρωμή τόκων και χρεολυσίων, και εξευτελιστικά ψίχουλα για την εκλογική εξαγορά των «ιθαγενών»

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων προσωπικού Λιμενικού Σώματος: "Πλεόνασμα θυμού, αδικίας και κοροϊδίας "

"Πλεόνασμα θυμού, αδικίας και κοροϊδίας "

Ανακοίνωση της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων προσωπικού Λιμενικού Σώματος:

«Η επικοινωνιακή καταιγίδα της κυβέρνησης για κατανόηση και αναγνώριση της προσφοράς των ένστολων κατέληξε άδοξα.
Το μόνο πλεόνασμα που υπάρχει αυτή τι στιγμή είναι η οργή, η αγανάκτηση και ο θυμός των ένστολων που για μια ακόμη φορά αντιμετωπίζονται κοροϊδευτικά από την κυβέρνηση.
Το χειρότερο από όλα και αυτό είναι το ανησυχητικό είναι η δημιουργία κλίματος κοινωνικού αυτοματισμού μεταξύ των στελεχών των Σωμάτων.
Καλούμε την κυβέρνηση έστω και την τελευταία στιγμή να μεταβάλλει την στάση και συμπεριφορά της αποκαθιστώντας την ισορροπία και την ίση μεταχείριση για όλο το στελεχιακό δυναμικό των Ε.Δ. και Σ.Α.»

Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε αγροτικές Εκθέσεις
                                                          ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
               
                                          Η Περιφέρεια Θεσσαλίας σε αγροτικές εκθέσεις
                -Στην Πολυκλαδική  Θεσσαλίας   από 29/3 – 6/4 στη Λάρισα (Σκεπαστή Αγορά
                    Νεάπολης)
              -Στην 5η AGRO  QUALITY  FESTIVAL 4-6/4 στον Πειραιά  (ΣΕΦ)

Από τη Διεύθυνση Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Θεσσαλίας ανακοινώθηκαν τα εξής:
«Σας ενημερώνουμε ότι η Περιφέρεια Θεσσαλίας έχοντας στρατηγικό σχέδιο την ανάπτυξη του αγροδιατροφικού τομέα έχει αναλάβει σημαντικές πρωτοβουλίες με σκοπό να κάνει γνωστά τα Θεσσαλικά αγροτικά προϊόντα τα οποία έχουν ισχυρό ανταγωνιστικό πλεονέκτημα την ποιότητα, την τοπικότητα και προάγουν την πολιτιστική κληρονομιά. Στα πλαίσια αυτού  του σχεδίου θα συμμετέχει στις παραπάνω εκθέσεις, με στόχο την προβολή των Θεσσαλικών προϊόντων που συμπεριλαμβάνονται  στο  «Καλάθι αγροτικών προϊόντων Θεσσαλίας»  καθώς και των παραγωγών και  επιχειρήσεων της Περιφέρειας Θεσσαλίας για την ανάδειξη  της αναγνωρισιμότητας σε αγορές εντός και εκτός των ορίων της Περιφέρειας.

ΣΥΡΙΖΑ: Η επαγγελματική αλιεία στο στόχαστρο των υπουργείων Ναυτιλίας και Αγροτικής Ανάπτυξης

 

Ανακοίνωση Τμήματος Αγροτικής Πολιτικής ΣΥΡΙΖΑ αναφέρεται στα τεράστια, όπως χαρακτηρίζει, προβλήματα που αντιμετωπίζει ο κόσμος της αλιείας εδώ και πολλά χρόνια, όπως η μη βιώσιμη διαχείριση του θαλάσσιου πλούτου, αλλά και η συνεχής υποβάθμιση των θαλάσσιων οικοσυστημάτων από ρυπογόνους παράγοντες, έρχεται να προστεθεί και η τελείως αβάσιμη κατάργηση των ερασιτεχνικών αδειών αλιείας, επιβαρύνοντας με τον χειρότερο τρόπο τα ήδη μειωμένα ιχθυοαποθέματα.

Έτοιμη η ΚΥΑ για την καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης. Μελετώνται βελτιώσεις της μεταξύ ΥπΑΑΤ και ΕΛΓΟ που θα είναι ο φορέας των ελέγχων

Έτοιμη η ΚΥΑ για την καλλιέργεια κλωστικής κάνναβης. Μελετώνται βελτιώσεις της μεταξύ ΥπΑΑΤ και ΕΛΓΟ που θα είναι ο φορέας των ελέγχων Έτοιμη είναι σύμφωνα με πληροφορίες του ΑγροΤύπου η Κοινή Υπουργική Απόφαση (ΚΥΑ) των Υπουργείων Αγροτικής Ανάπτυξης και Δικαιοσύνης σχετικά με τη θεσμοθέτηση της καλλιέργειας κλωστικής κάνναβης (Cannabis sativa L.) στη χώρα μας. Σύμφωνα με αυτή, φορέας υλοποίησης των ελέγχων ορίζεται ο ΕΛΓΟ - Δήμητρα και αυτό το διάστημα μελετώνται από ΥπΑΑΤ και ΕΛΓΟ, οι προοπτικές βελτιώσεων της εν λόγων ΚΥΑ. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ τα κύρια σημεία που χρήζουν βελτιώσεων είναι: α) οι έλεγχοι και τα κόστη τους, β) ο προσδιορισμός των ζωνών καλλιέργειας, γ) οι έλεγχοι της υπολειματικότητας στην μεταποίηση, δ) ο έλεγχος του γενετικού υλικού και ε) τι θα συμβαίνει σε περιπτώσεις μη συμμόρφωσης των παραγωγών;

Κατέθεσαν στεφάνια στο Φρούριο

Την επέτειο της 25ης Μαρτίου τίμησε σήμερα το μεσημέρι η μαθητιώσα νεολαία της Λάρισας, οδηγοί και πρόσκοποι, με καταθέσεις στεφανιών στο Ηρώο της πόλης, στο Φρούριο, παρουσία και εκπροσώπων φορέων. Τιμές απέδωσε η φιλαρμονική του ΔΩΛ. 

ΘΑΥΜΑ ΤΟΥ ΑΗ ΓΙΑΝΝΗ ΤΟΥ ΡΩΣΟΥ: Ο ΑΠΙΣΤΟΣ ΓΙΑΤΡΟΣ!

15Στην Λίμνη της Ευβοίας ζούσε και εργαζόταν ένας γιατρός που ονομαζόταν Μαντζώρος.

Σαν γιατρός ήταν πολύ καλός, αλλά δεν πίστευε στο Χριστό και μάλιστα δεν ήθελε να ακούει συζητήσεις σχετικές με την θρησκεία και την ψυχή. Καταφερόταν εναντίον της θρησκείας και οι απόψεις του ήταν σκληροπυρηνικές στο θέμα του Χριστιανισμού.

Αρρώστησε λοιπόν και μάλιστα πολύ σοβαρά. Η επάρατος νόσος είχε πλησιάσει τον άπιστο γιατρό που με φρικτούς πόνους κατάλαβε την έλευσή του.
Περισσότερα...

ΗΣΥΧΑΣΜΟΣ Η ΥΠΟΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ;

1H  αυριανή ημέρα  διαπραγματεύεται την ιερότητα του ανθρωπίνου σώματος.  Πρώτον, με την μνήμη του αγίου Γρηγορίου προβάλλεται το μεθεκτόν του  Θεού από τον άνθρωπο. Δευτερον με την περικοπή του παραλυτικού τονίζεται πώς η πνευματική ασθένεια της αμαρτίας έχει άμεσο αντίκτυπο και στο  σώμα και τις ασθένειες του. Η νηστεία είναι οδηγός και μέσον  στην  διαφύλαξη της ιερότητας του ναού του αγίου Πνεύματος , που λέγεται σώμα.  Ο άνθρωπος χαριτώνεται και σώζεται ψυχοσωματικά και όχι σε ένα  αφηρημένο  διανοητικό ή πνευματικό επίπεδο.

Πολλοί κατηγορούν τον ορθόδοξο ησυχασμό, ως ξένο με τον κοσμικό πόνο και  προβληματισμό. Λένε τους ησυχαστές ακοινώνητους και αδιάφορους για την  πολιτικοκοινωνική ζωή. Ενώ κάποιος πού πρεσβεύει ησυχασμό θεωρεί  αυτονόητο πώς δεν πρέπει να ασχολείται με την κοινωνική και οικονομική  κρίση και να σιγά στα πολιτικά.
Περισσότερα...

Γιαούρτωσαν τον νεοφασίστα νεκροθάφτη της Υγείας κι υπουργό της ακροδεξιάς μνημονιακής κυβέρνησης ΝΔ-ΠΑΣΟΚ... στη Σύρο

advnis
Την αποστροφή τους προς το πρόσωπο του υπουργού Υγείας Άδωνι Γεωργιάδη εξέφρασαν οι κάτοικοι της Σύρου.
Οι Κυκλαδίτες βρήκαν ομολογουμένως έναν...

Λαοθάλασσα παρακολούθησε τη μαθητική παρέλαση στην Αθήνα

Το κοινό που παρακολούθησε την παρέλαση... αποχωρεί

Τα κάλαντα της Άνοιξης στη Σκόπελο

Τα "Χελιδονίσματα" -έθιμο που ανάγεται στα αρχαία χρόνια- προαναγγέλλουν τον ερχομό των χελιδονιών και την αναγέννηση  της φύσης. Το έθιμο που διατηρείται ως τις μέρες μας κυρίως στα Δωδεκάνησα, γνώρισαν οι μαθητές του Γυμνασίου Σκοπέλου με τη βοήθεια της μουσικού τού σχολείου κας Άννας Κούτσικου. Το αναβίωσαν την Παρασκευή 21 Μαρτίου (πρώτη μέρα της Άνοιξης) στα στενά της Σκοπέλου τραγουδώντας τα ανοιξιάτικα κάλαντα. 

«Το Boeing συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό χωρίς επιζώντες»

ΣΤΗΝ ΑΥΣΤΡΑΛΙΑ ΜΕ ΤΣΑΡΤΕΡ ΟΙ ΣΥΓΓΕΝΕΙΣ

Τα τελευταία στοιχεία από δορυφόρο επιβεβαιώνουν ότι το μοιραίο Boeing της Malaysia Airlines συνετρίβη στο νότιο Ινδικό Ωκεανό, χωρίς να υπάρχει κανείς επιζών, όπως ανακοίνωσαν η εταιρεία και ο Μαλαισιανός πρωθυπουργός.

«Το Boeing συνετρίβη στον Ινδικό Ωκεανό χωρίς επιζώντες»
«Με βαθιά λύπη πρέπει να συμπεράνουμε ότι πέρα από κάθε αμφιβολία, ότι η πτήση MH370 χάθηκε και κανείς από τους επιβαίνοντες δεν επέζησε. Πρέπει τώρα να αποδεχθούμε ότι οι αποδείξεις δείχνουν πως το αεροσκάφος συνετρίβη στο νότιο Ινδικό Ωκεανό» αναφέρεται στη σύντομη ανακοίνωση της εταιρείας.

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Απάντηση της Σπυριδούλας Καρβέλη Με αφορμή την προσωπική επίθεση που δέχτηκε ... Ο Δήμος είναι το σπίτι όλων των δημοτών και όχι των ολίγων. ,,,,

Ο Δήμος Σκοπέλου, στα πλαίσια των ενεργειών κοινωνικής προσφοράς, ενέταξε στο  «πρόγραμμα στήριξης αδύναμων πολιτών»  που υλοποιείται από την  Ένωση Ελλήνων Εφοπλιστών, πολλούς δημότες μας που τηρούσαν τα κριτήρια ένταξής τους στο πρόγραμμα.
Στην διαδικασία συγκέντρωσης  των δικαιολογητικών  από τη Δημοτική  Κοινότητα Γλώσσης του Δήμου Σκοπέλου τον Ιανουάριο του 2014 συνέδραμε και  ο Εκπολιτιστικός και Εξωραϊστικός Σύλλογος Γλώσσας στο πλαίσιο συνεργασίας με τη Δημοτική Κοινότητας Γλώσσης.
Με αφορμή την προσωπική επίθεση που δέχθηκα μετά την ανάρτηση στην ιστοσελίδα του skopelosonline φωτογραφίας μου κατά την διανομή τροφίμων σε συγχωριανούς μου που κρίθηκαν δικαιούχοι του προγράμματος και τη συμμετοχή μου σε αυτή, ως Πρόεδρος του Εκπολιτιστικού και Εξωραϊστικού Συλλόγου Γλώσσας.

Αλιευτικό σκάφος τυλίχτηκε στις φλόγες

Αλιευτικό σκάφος τυλίχτηκε στις φλόγεςΦωτιά στο αλιευτικό σκάφος "Νίκος Αγλαΐα" ιδιοκτησίας 47χρονου αλιέα ξέσπασε σήμερα νωρίς το πρωί  γύρω στις 6.30.

Το ξύλινο καΐκι, μήκους 10 μέτρων, ιδιοκτησίας 47χρονου αλιέα, ήταν ελλιμενισμένο στο θαλάσσιο χώρο κοντά στην προβλήτα του Τελωνείου (απέναντι από το Δημαρχείο Βόλου), όταν στις 6.45 σήμερα το πρωί ξέσπασε φωτιά, πιθανόν από βραχυκύκλωμα των μπαταριών.
Επί τόπου πήγαν δύο υδροφόρα οχήματα και πέντε πυροσβέστες που έσβησαν τη φωτιά στις 7.50 το πρωί.

Η φωτιά ξέσπασε στο εσωτερικό της γέφυρας και είχε αποτέλεσμα να καούν φιάλες υγραερίου, ρουχισμός, φωτοβολίδες, μια ξύλινη ντουλάπα, ο ασύρματος του σκάφους και ηχεία.

[ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΟΝΕΩΝ ΚΑΙ ΚΗΔΕΜΟΝΩΝ ΔΗΜΟΤΙΚΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΓΛΩΣΣΑΣ

Φωτογραφία του χρήστη Γιώργος Νίκη.Συγχαρητήρια στα παιδιά και στις δασκάλες τους για την όμορφη γιορτή!!!!

Φωτιά σε αλιευτικό σκάφος

Φωτιά σε αλιευτικό σκάφος
Φωτιά σε αλιευτικό σκάφος
Φωτιά ξέσπασε σε σκάφος 47χρονου αλιέα σήμερα το πρωί στις 6:30 στο Βόλο. Στο σημείο έφτασαν 2 οχήματα της πυροσβεστικής με 6 άτομα.
Η πυρκαγιά, σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα στη μπαταρία του σκάφους.

Απολυτίκιο Αγ. Παρθενίου Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως - 24 ΜΑΡΤΙΟΥ

ΕΟΡΤΗ ΤΟΥ ΑΓΙΟΥ ΠΑΡΘΕΝΙΟΥ ΤΟΥ Γ’, ΤΟΥ ΠΑΤΡΙΑΡΧΟΥ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΥΠΟΛΕΩΣ

15Γιορτάζουμε σήμερα 24 Μαρτίου, ημέρα μνήμης του Αγίου Παρθενίου του Γ’, του Πατριάρχου Κωνσταντινουπόλεως.

Ο νέος αυτός Ιερομάρτυρας, καταγόταν από τη Μυτιλήνη και ήταν γιος θεοσεβών γονέων. Ο Παρθένιος αφοσιώθηκε στις μελέτες και έγινε ένας από τους σοφούς του 17ου αιώνα. Χειροτονήθηκε ιερέας και αργότερα έγινε Αρχιερέας και ποιμένας της Χίου.

Στα τέλη του 1656 έγινε Πατριάρχης Κωνσταντινουπόλεως, σαν διάδοχος του Πατριάρχη Παρθενίου του Β'. Σαν Μητροπολίτης, αλλά και σαν Πατριάρχης αναδείχτηκε άνδρας ευλαβής, χρηστός, λόγιος και ζηλωτής των καλών πραγμάτων και της ευσέβειας.

Σαν Πατριάρχης, ανέπτυξε ιδιαίτερα την Ελληνική παιδεία. Κάποια επιστολή του όμως, έπεσε στα χέρια της υψηλής Πύλης, που θεώρησε το περιεχόμενο της επαναστατικό. Έτσι ο τότε Σουλτάνος Ιμπραήμ ο Α', διέταξε τη θανάτωση του Πατριάρχη Παρθενίου.

Στον αθλητισμό… σαν σήμερα

Στον αθλητισμό… σαν σήμερα
Στον αθλητισμό… σαν σήμερα
Στις 24 Μαρτίου 1962 ο Benny «Kid» Paret χάνει από τον Emile Griffith για τον τίτλο ελαφρέων βαρών και μία εβδομάδα μετά, γίνεται ο πρώτος παγκόσμιος πρωταθλητής που πεθαίνει υποκύπτοντας στα τραύματά του.

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Συνολικές προβολές σελίδας

Αρχειοθήκη ιστολογίου