Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

ΔΗΛΩΣΗ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΥ ΤΩΝ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ, ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΜΑΓΝΗΣΙΑΣ ΜΑΡΙΝΑΣ ΧΡΥΣΟΒΕΛΩΝΗ ΣΧΕΤΙΚΑ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΩΤΟΦΑΝΗ ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΑΠΑΤΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ ΚΑΤΑ ΤΗΝ ΠΡΟΣΦΑΤΗ ΟΝΟΜΑΣΤΙΚΗ ΨΗΦΟΦΟΡΙΑ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΣΜΕΤΡΗΣΗ ΕΠΙΣΤΟΛΙΚΗΣ ΨΗΦΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΤΗΣ Ν.Δ ΖΕΤΤΑΣ ΜΑΚΡΗ



 Μ. Χρυσοβελώνη: Άμεση κινητοποίηση όλων των κομμάτων της αντιπολίτευσης για να ακυρωθεί η αλλοιωμένη ψηφοφορία της Παρασκευής για τις 100 δόσεις

«          Δίνω σήμερα στη δημοσιότητα επίσημα έγγραφα της Βουλής που αποδεικνύουν ότι η Ν.Δ εξαπάτησε την Ολομέλεια κατά την πρόσφατη ονομαστική ψηφοφορία για τις περίφημες υπουργικές τροπολογίες. Η εμπλεκόμενη βουλευτής της Ν.Δ Ζέττα Μακρή με επιστολική ψήφο που τελικά προσμετρήθηκε, επικαλέσθηκε το άρθρο 70Α του Κανονισμού ως συμμετέχουσα σε δήθεν «επίσημη αποστολή της Βουλής στη Κύπρο».
Όπως όμως αποδεικνύεται, επρόκειτο για προσωπικό ταξίδι της ίδιας που συμμετείχε σε φιλανθρωπική εκδήλωση τοπικής οργάνωσης των Rotary στη Λευκωσία. Υπενθυμίζω τι ορίζει το άρθρο 49 του ΚτΒ για τις εκπροσωπήσεις της Βουλής στο εξωτερικό:

«Ο Πρόεδρος της Boυλής συγκρoτεί τις επιτρoπές, τις αντιπρoσωπείες και τις απoστoλές πoυ πρoβλέπoνται από τις διεθνείς συνθήκες ή πoυ κρίνει ότι είναι απαραίτητες για την πρoαγωγή της διεθνoύς συνεργασίας της Boυλής με τo Eυρωπαϊκό Koινoβoύλιo, τα κoινoβoύλια άλλων χωρών και διεθνείς oργανισμoύς».
Προφανώς μια τοπική οργάνωση των Rotary στη Κύπρο δεν είναι ούτε ξένο κοινοβούλιο ούτε διεθνής οργανισμός! Γι’αυτό το λόγο άλλωστε ο Γενικός Γραμματέας της Βουλής κ. Παπαϊωάννου δεν ενέκρινε καμία «κοινοβουλευτική αποστολή» της κ. Μακρή για μια κοινωνική εκδήλωση στη Κύπρο. Γιατί πολύ απλά δεν θα μπορούσε ποτέ να το κάνει νόμιμα!
Μέσα από τα συνημμένα έγγραφα του κορυφαίου υπηρεσιακού παράγοντα της Βουλής καταρρίπτεται ο ψευδής ισχυρισμός της Ν.Δ ότι δήθεν επρόκειτο για «επίσημη αποστολή της Βουλής» και άρα για νόμιμη επιστολική ψήφο της κ. Μακρή. Τον λόγο πλέον έχουν τα κόμματα της αντιπολίτευσης, από τα οποία οι ΑΝ.ΕΛ θα ζητήσουμε άμεσα να κινητοποιηθούν προκειμένου να ακυρωθεί η παράνομη ψηφοφορία της Παρασκευής. Για την τύχη της κυρίας Μακρή αρμόδια είναι η Επιτροπή Δεοντολογίας της Βουλής».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger