Παρασκευή 7 Νοεμβρίου 2014

Παρέμβαση Μ. Χρυσοβελώνη για τη φθίνουσα πορεία του προσωπικού της δημόσιας υγείας στη Μαγνησία



Επίκαιρη ερώτηση προς τον Υπουργό Υγείας, κ. Μ. Βορίδη, κατέθεσε στη Βουλή η κοινοβουλευτική εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, βουλευτής Μαγνησίας, κα. Μαρίνα Χρυσοβελώνη, σχετικά με τη φθίνουσα πορεία του προσωπικού της δημόσιας υγείας στη Μαγνησία. Ακολουθεί το πλήρες κείμενο της ερώτησης:

«Κατά τους τελευταίους μήνες απηύθυνα στο υπουργείο Υγείας πλήθος Ερωτήσεων (3400, 2821, 2820, 1982, 1884, 1875, 1866 κτλ) όπως και Αναφορές (1708, 1128, 163) για τις δημόσιες δομές Υγείας στη Μαγνησία που όμως έμειναν αναπάντητες. Η απαράδεκτη αυτή τακτική και της σημερινής πολιτικής ηγεσίας αποτελεί συνέχεια της ίδιας ακριβώς πρακτικής για την οποία είχα καταγγείλει δημόσια τόσο τον τέως υπουργό Α. Γεωργιάδη όσο και την τέως υφυπουργό Ζ. Μακρή.

Όμως τότε ο κ. Μπέζας όπως πρόσφατα και η διάδοχος του κα. Παπακώστα με είχαν διαβεβαιώσει στην Ολομέλεια πως το φαινόμενο αυτό δεν θα συνεχιστεί και μάλιστα ότι «όλες οι Ερωτήσεις θα απαντώνται έγκαιρα στη Βουλή». Επειδή προφανώς η διαχρονική αυτή κρυψίνοια δεν θα θεραπευτεί εύκολα όπως ακριβώς δεν επιλύετε και τα οξύτατα προβλήματα του τομέα Υγείας στη Μαγνησία, καλείσθε για ακόμα μια φορά να ενημερώσετε τη Βουλή:
1.      Πόσοι γιατροί, νοσηλευτές και μέλη του παραϊατρικού, βοηθητικού κ.ά προσωπικού δημόσιων μονάδων Υγείας (μόνιμοι και ΙΔΑΧ) στη Μαγνησία (Νοσοκομείου, κέντρων υγείας, πολυιατρείων ΕΟΠΥΥ–ΠΕΔΥ κτλ) απομακρύνθηκαν οριστικά κατά τα τελευταία 2,5 χρόνια από τις θέσεις τους λόγω συνταξιοδότησης, παραίτησης, απόλυσης κτλ;
2.      Πόσοι γιατροί, νοσηλευτές και μέλη του παραϊατρικού, βοηθητικού κ.ά προσωπικού δημόσιων μονάδων Υγείας (μόνιμοι και ΙΔΑΧ) στη Μαγνησία (Νοσοκομείου, κέντρων υγείας, πολυιατρείων ΕΟΠΥΥ–ΠΕΔΥ κτλ) προσελήφθησαν ή διορίσθηκαν κατά τα τελευταία 2,5 χρόνια για να καλύψουν τα τεράστια κενά που προκάλεσε η πολιτική της συγκυβέρνησης Σαμαρά στη δημόσια υγεία;»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger