Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Θερμό κλίμα στη συνάντηση Κ. Αγοραστού με Γ. Γραμματίδη


agorastos
Με τον πρόεδρο του Ινστιτούτου Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης κ. Γιάννο Γραμματίδη, συναντήθηκε ο περιφερειάρχης Θεσσαλίας κ. Κώστας Αγοραστός, στην έδρα της Περιφέρειας.
Ο κ. Γραμματίδης, ο οποίος βρίσκεται στη Λάρισα με αφορμή την αυριανή εκδήλωση στο επιμελητήριο της Λάρισας, είχε την ευκαιρία να συζητήσει με τον κ. Αγοραστός για θέμα κοινού ενδιαφέροντος των δυο φορέων και για δράσεις σε θέματα δημόσιας διοίκησης.

Σε δηλώσεις του ο κ Γ. Γραμματίδης ανέφερε τα εξής: «Είχα την χαρά σήμερα να βρεθώ με τον περιφερειάρχη κ. Αγοραστό, που θεωρώ ότι επιτελεί ένα πάρα πολύ μεγάλο έργο στην Περιφέρεια Θεσσαλίας. Κάναμε μια πάρα πολύ γόνιμη συζήτηση πάνω στα προβλήματα που απασχολούν την αυτοδιοίκηση, όπως επίσης συμφωνήσαμε στο ότι χρειάζονται πολύ σοβαρές αλλαγές στο γενικότερο διοικητικό σύστημα, ούτος ώστε να αντιμετωπιστούν ουσιαστικά προβλήματα, που αφορούν κάθε Περιφέρεια της Ελλάδος, όπως γραφειοκρατικές διαδικασίες, αγγυλώσεις, έλλειψη φαντασίας. Εμείς από το Ινστιτούτο Οικονομικής Πολιτικής και Δημόσιας Διακυβέρνησης, δεσμευόμαστε ότι θα βοηθήσουμε το έργο των Περιφερειών και ιδιαίτερα το έργο της Περιφέρειας Θεσσαλίας και για τον ειδικότερο λόγο της δικής μου προσωπικής καταγωγής από τη Λάρισα, αλλά και του πολύ σοβαρού έργου, που βλέπω ότι επιτελεί με πάρα πολύ μεγάλη αυτοθυσία και προσωπικό ζήλο ο περιφερειάρχης κ. Αγοραστός. Θα έχουμε ευκαιρία και στο μέλλον να συνεργαστούμε σε πολύ πιο συγκεκριμένη βάση για προγράμματα τα οποία αφορούν την περιοχή».
Από την πλευρά του ο κ. Κώστας Αγοραστός σημείωσε τα εξής: «Με ικανοποίηση δεχθήκαμε την επίσκεψη ενός συντοπίτη μας, ο οποίος μέσω του φορέα στον οποίο βρίσκεται μπορεί να βοηθήσει στη βελτίωση ζητημάτων που αφορούν τη δημόσια διοίκηση. Είχαμε την ευκαιρία να συνομιλήσουμε για τα μικρά και τα μεγάλα έργα στην Περιφέρεια Θεσσαλίας, καθώς και για τις δράσεις μας σε όλους τους τομείς. Σήμερα γίνεται όλο ένα και πιο φανερό ότι είναι αναγκαία η αποκατάσταση της εμπιστοσύνης των πολιτών σε βασικές αξίες της δημοκρατίας μας: στη δικαιοσύνη, στη διαφάνεια, στην αλληλεγγύη, στην ασφάλεια, στην αξιοκρατία, στη φερεγγυότητα. Και οι αιρετές Περιφέρειες έχουν ήδη ξεκινήσει και λειτουργούν προς αυτή την κατεύθυνση σε ένα πλαίσιο με διαφανείς διαδικασίες που ενθαρρύνουν την υγιή οικονομική δραστηριότητα και συντελούν στην τόνωση της πραγματικής οικονομίας. Είναι δεδομένο ότι η χώρα χρειάζεται σχέδιο, καθαρές κουβέντες, ρεαλισμό και σταθερότητα».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger