Κυριακή 9 Νοεμβρίου 2014

ΕΚΤΑΚΤΟ ΤΩΡΑ ΦΟΒΟΣ ΓΙΑ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΙΣΜΟ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΩΡΕΣ !!




Έντονο φόβο έχουν προκαλέσει σεισμοί στο Ιόνιο και τη Πελοπόννησο, στους κατοίκους των περιοχών αυτών. Φοβούνται σύμφωνα με αναφορές τους στο facebook και στη σελίδα μας στο facebook, πως κάποιος πιο μεγάλος σεισμός θα γίνει και πως ίσως φέρει και ζημιές.

Γενικότερα μετά τους σεισμούς των τελευταίων 24ωρων σε Κεφαλονιά και Αίγιο, επικρατεί ένας έντονος προβληματισμός στις τάξεις των σεισμολόγων. Οι κάτοικοι έντρομοι, προσπαθούν να ηρεμήσουν, καθώς τους ήρθαν σκηνές του περασμένου Γενάρη και Φλεβάρη, όπου τη Κεφαλονιά τη χτύπησαν σεισμοί 5,8 και 5,9 Ρίχτερ. Φοβούνται νέο μεγαλύτερο σεισμό. Να είστε ήρεμοι ωστόσο.

Ας δούμε λοιπόν κάποια πράγματα για το σημερινό σεισμό αλλά και το τι δήλωσε ο Άκης Τσελέντης ο γνωστός σεισμολόγος :

Ισχυρή σεισμική δόνηση μεγέθους 5.0 βαθμών της κλίμακας ρίχτερ σύμφωνα με το Πανεπιστήμιο Αθηνών και 5.2 σύμφωνα με το Ευρωμεσογειακό, σημειώθηκε στις 01:15 στην Κεφαλονιά.

Ακολούθησαν συνεχείς υπόκωφές δονήσεις και θόρυβος από τα έγκατα της γης σε βάθος 5 χιλιομέτρων. Επίκεντρο του σεισμού είναι η περιοχή των Βαρδιάνων, 11χιλιόμετρα ΝΔ του Αργοστολίου.

Λόγω της επαναλειψιμότητηας του φαινομένου (είναι ο τρίτος μεγάλος σεισμός σε λίγες ημέρες) υπάρχει έντονη ανησυχία στους κατοίκους της Κεφαλονιάς.

O Άκης Τσελέντης για το σεισμό

«Τις επομενες μερες θα εχουμε αρκετη μετασεισμικη δραση. Η ευρυτερη περιοχη ειναι διεγερμενη. Πρεπει να κανει μερικους 4-4.5 για να πουμε οτι ειναι φυσιολογικη η μετασεισμικη ακολουθια. Ας εχουμε το νου μας λοιπον και ας απομακρυνουμε τα βαρια αντικειμενα απο τα πανω ραφια.»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger