Τρίτη 18 Νοεμβρίου 2014

ΚΩΣΤΑΣ ΝΙΚΟΛΑΪΔΗΣ

Ο γεννημένος το 1944 και μεγαλωμένος στη Νέα Ιωνία Κώστας Νικολαϊδης ήταν ένας από τους καλύτερους μεσοεπιθετικούς της εποχής. Ηταν παίκτης με πολύ δυνατά πόδια, με τεράστια πνευμόνια και με παροιμιώδες αγωνιστικό πάθος. Ηταν το «έτερον  ήμισυ» του Μίμη Παπαϊωάννου στην επίθεση της ΑΕΚ (1965-1973) και η θητεία του στην ομάδα συνέπεσε με την εποχή της πανελλήνιας αναγνώρισής της ως της ομάδας που έπαιζε το πιο θεαματικό ποδόσφαιρο.
Στην αίγλη αυτής της ομάδας, καθοριστική ήταν και η συμβολή του Νικολαϊδη.  Σε λιγότερο από μια δεκαετία στην επιθετική γραμμή και χωρίς να είναι ποτέ ο κεντρικός επιθετικός, πέτυχε πάνω από 100 γκολ σε όλες τις διοργανώσεις, δημιουργώντας παράδοση δείχνοντας ...σαφή προτίμηση σε εκείνα της Λεωφόρου Αλεξάνδρας, με αντίπαλο τον Παναθηναϊκό.
Στην ΑΕΚ βρέθηκε το 1965 από τον ΠΑΟ Σαφράμπολης της Β’ Εθνικής και έγινε αμέσως βασικός. Η σωματική του “προίκα”, με την γερή κορμοστασιά και το χαμηλό κέντρο βάρους, τον καθιστούσε ανίκητο και συνεχή πηγή κινδύνων για τους αντίπαλους αμυντικούς. Παροιμιώδης υπήρξε ο γελαστός του χαρακτήρας, που τού επέτρεπε να έχει φίλους ακόμα καί από όλους τους αντιπάλους του μέσα στις τέσσερεις γραμμές των γηπέδων. 


Μπορεί να έπαιξε μόνο τέσσερις φορές στην Εθνική, αλλά είναι ένας από τους τέσσερις Έλληνες ποδοσφαιριστές που έχουν καταφέρει να σκοράρουν σε οκτώ συνεχόμενους (!) αγώνες πρωταθλήματος, ως παίκτης της ΑΕΚ βέβαια, τη σεζόν 1967-68. Πανηγύρισε τα πρωταθλήματα του 1968 και του 1971 και το Κύπελλο του 1966, ενώ ήταν μέλος της ομάδας που έφτασε μέχρι τα προημιτελικά του Κυπέλλου Πρωταθλητριών το 1969.
Μετά την ΑΕΚ έπαιξε στον Απόλλωνα και στα Γιάννενα, ενώ για πολλά χρόνια υπήρξε προπονητής σε ερασιτεχνικά σωματεία και σε τμήματα υποδομών.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger