Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΕΓΙΝΕ Η ΕΝΑΡΞΗ ΤΩΝ ΜΑΘΗΜΑΤΩΝ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΝΟΗΜΑΤΙΚΗΣ ΓΛΩΣΣΑΣ

Τη Δευτέρα 10 Νοεμβρίου 2014, το απόγευμα, ο Σεβασμιώτατος Ποιμενάρχης μας, Μητροπολίτης Χαλκίδος κ. Χρυσόστομος τέλεσε τον εναρκτήριο αγιασμό της Σχολής Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσης της Ιεράς Μητροπόλεως μας, για το φετινό σχολικό έτος 2014-2015.

Κατά την εισαγωγική του ομιλία προς τους διδάσκοντες και διδασκομένους, ο Σεβασμιώτατος αναφέρθηκε στα περιστατικά χρήσεως ξένων γλωσσών, που αναφέρονται στην Παλαιά και Καινή Διαθήκη, θέλοντας να εξηγήσει ότι η νοηματική γλώσσα είναι μια ακόμη γλώσσα των ανθρώπων και όχι μια υποκατάσταση της απουσίας του ομιλουμένου λόγου.
Επίσης εμφατικά αναφερόμενος στα παραπάνω είπε πως τα μέσα επικοινωνίας με τους κωφούς αδελφούς μας δεν είναι μόνο το ενδιαφέρον και η φροντίδα που πηγάζουν, μάλιστα, από οίκτο, αλλά η χρήση της γλώσσας τους που, αν πραγματικά τους αγαπάμε, αξίζει να μάθουμε.
Ακόμη, ευχαρίστησε τον Ιεροκήρυκα της Ι. Μητροπόλεως Αρχιμ. Ιωάννη Καραμούζη, ο οποίος κοπίασε και έμαθε την Ελληνική Νοηματική Γλώσσα και την προσφέρει στην Εκκλησία διδάσκοντας και πολλούς άλλους στα πλαίσια λειτουργίας της Σχολής ενώ, παράλληλα, ασχολείται και με την κατήχηση των κωφών αδελφών μας.
Υπενθυμίζουμε ότι κάθε Δευτέρα λειτουργούν δύο τμήματα διδασκαλίας της Ελληνικής Νοηματικής Γλώσσας, τόσο για Κωφούς όσο και για ακούοντες, με σκοπό τη διάδοση της γλώσσας των Κωφών και την αφύπνιση των ακουόντων, στο κτίριο της Οικογενείας Πνευματικού, επί της οδού Μεσσαπίων 10 στη Χαλκίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger