Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΑΡΘΡΟ ΜΑΡΙΝΑ ΧΡΥΣΟΒΕΩΝΗ



…..την επόμενη μέρα

Είναι ξεκάθαρο ότι οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα κάνουμε τα πάντα για να υπάρξει κυβέρνηση την επομένη των εκλογών, οι οποίες, όπως όλα δείχνουν θα γίνουν το αργότερο μέχρι τον Μάρτιο του 15. Θα προσπαθήσουμε με κάθε τρόπο ώστε όλες οι πολιτικές δυνάμεις- πλην Χρυσής Αυγής- που συμφωνούμε στην ανάγκη για αλλαγή πολιτικής και πορείας πλεύσης της χώρας μας να συζητήσουμε με σημείο αναφοράς αυτά στα οποία συμφωνούμε.
Είναι βαθύτατη πεποίθησή μου ότι το βράδυ των εκλογών δεν θα υπάρχει στην πολιτική σκηνή, ούτε Σαμαράς, ούτε Βενιζέλος και ότι θα προκύψουν νέες δυνάμεις οι οποίες θα μπορούν να συμμετέχουν, σε μια κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας και ειδικού σκοπού, που θα έχει τη νομιμοποίηση του Ελληνικού λαού.

Μια κυβέρνηση που θα αλλάξει την πολιτική που ακολουθούν οι κυβερνήσεις των τελευταίων 5 ετών με τα γνωστά οδυνηρά για την πατρίδα και τους πολίτες αποτελέσματα.
Αυτή τη στιγμή η Πατρίδα μας είναι αντιμέτωπη με ένα τριπλό χρέος. Το Κρατικό χρέος, το τραπεζικό που έχει φορτωθεί στις πλάτες του Ελληνικού λαού και το εσωτερικό χρέος –περίπου 80 δις οφειλές των πολιτών προς το κράτος οι οποίες βαίνουν αυξανόμενες. Σε λίγους μήνες το 99% των πολιτών θα οφείλει στην εφορία ή στα ασφαλιστικά ταμεία, χωρίς καμιά ελπίδα ότι κάποτε θα μπορέσει να ξεχρεώσει. Οι κυβερνώντες υποθήκευσαν το μέλλον των παιδιών και των εγγονών μας, με επαίσχυντες συμφωνίες που μέχρι τώρα ονομάζονται μνημόνια και στο εξής θα τις ονομάζουν κάπως αλλιώς. Είναι προφανές ότι οι συμφωνίες αυτές που κανείς δεν τις έχει δει - παρότι κατ’  επανάληψη μέσω της προβλεπόμενης κοινοβουλευτικής διαδικασίας το ζητήσαμε - δεν είναι προς όφελος των πολιτών. Οι μόνοι που καλυτέρεψαν τη ζωή τους είναι οι τραπεζίτες γιατί οδήγησαν τους πολίτες να εγγυηθούν με 205 δις, ενώ χρεώθηκαν με άλλα 50 δις για να  σωθούν οι χρεωκοπημένες συστημικές τράπεζες.
Είναι σαφές ότι πρέπει να δοθεί λύση και στα τρία αυτά προβλήματα και συγχρόνως να εντοπιστούν αλλά και να απαλειφθούν ή να αντικατασταθούν οι αιτίες που τα παράγουν. Είναι σαφές ότι χρειάζονται γενναίες μεταρρυθμίσεις προς την κατεύθυνση του συμφέροντος των πολιτών και όχι της ιδιότυπης και αχόρταγης ολιγαρχίας που καταχράστηκε όλα αυτά τα χρόνια της μεταπολίτευσης την εμπιστοσύνη του Ελληνικού λαού.
Δεν είναι εποχή να δογματίσουμε υπέρ ενός ή άλλου οικονομικού μοντέλου. Η εποχή των ιδεολογιών ή ιδεοληψιών παρήλθε. Είμαστε δυστυχώς στην εποχή που πρέπει να δοθεί η μάχη για την σωτηρία και την ανεξαρτησία της Πατρίδας μας.
Είναι χρέος μου να πω ότι τα πράγματα δεν θα εξελιχθούν ευχάριστα τον πρώτο καιρό. Όλοι έχουμε συνειδητοποιήσει ότι το πρόγραμμα που ακολουθήσαμε μέχρι στιγμής έχει αποτύχει και μάλιστα ότι έχουμε περιέλθει σε πολύ χειρότερη κατάσταση από την εποχή που άρχισε ή εφαρμογή του. Υπάρχει όμως σχέδιο που δίνει την βεβαιότητα της εξόδου από την κρίση και την κηδεμονία των δανειστών.
Εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες θα είμαστε οι εγγυητές της σταθερότητας και για να συμμετέχουμε σε μια τέτοια κυβέρνηση πρέπει να διασφαλίσουμε ότι θα συντρέχουν ορισμένες προϋποθέσεις, τις οποίες και θα εξασφαλίσουμε. Είμαστε σαφείς και ξεκάθαροι επ’ αυτού και τις λέμε δημόσια στον Ελληνικό λαό και συγκεκριμένα :
·         Στα Εθνικά θέματα. Καμμιά υποχώρηση. Δεν μπορούμε να συμμετέχουμε σε κυβέρνηση που θα συζητήσει το όνομα της Μακεδονίας σε όφελος των Σκοπιανών ή την περίπτωση υπογραφής  σχεδίου για την Κύπρο, παρόμοιου με το σχέδιο Ανάν, ενώ είμαστε αντίθετοι για την περίπτωση της Θράκης σε οποιαδήποτε αλλοίωση της συνθήκης της Λωζάνης.
·         Για το θέμα διαχωρισμού Εκκλησίας – Κράτους. Εμείς πιστεύουμε ότι θα πρέπει να διαφυλαχτεί και να προστατευτεί η Ορθοδοξία ιδιαίτερα τώρα που βρισκόμαστε σε μία εποχή που το φιλόδοξα νεοεμφανιζόμενο Ισλαμικό κράτος, εμφανίζεται καταστροφικά επιθετικό σε όλη τη λεκάνη της Ανατολικής Μεσογείου.
·         Στα θέματα παράνομης μετανάστευσης. Με ικανοποίηση βλέπουμε να διαφαίνεται κάποια σύγκλιση με το Σύριζα. Ο ίδιος ο αρχηγός της μείζονος αντιπολίτευσης στην ομιλία του στην ΔΕΘ μίλησε ακόμη και για κατάργηση της συνθήκης Δουβλίνο 2 αν παραστεί ανάγκη.
·         Στα οικονομικά θέματα. Είναι ιδιαίτερα θετικό το γεγονός ότι το Σύριζα  αναγνώρισε πολλά στοιχεία από το οικονομικό μας πρόγραμμα τα οποία υιοθέτησε. Πρέπει να κινηθούμε στην κατεύθυνση της χαμηλής φορολόγησης, των κινήτρων για επενδύσεις με ένα σταθερό φορολογικό καθεστώς στα πλαίσια της ελεύθερης αγοράς και του υγιούς ανταγωνισμού που θα τον επιβλέπει με σύγχρονους τρόπους το κράτος. Θα εφαρμόσουμε τον εθνικό λογαριασμό για κάθε Έλληνα πολίτη με κεφαλαιοποίηση των δικαίων οφειλών προς το κράτος και διακανονισμό σε πολλές δόσεις ώστε να μπορέσει να πάρει εμπρός η οικονομία.
·         Θα συνεχίσουμε να απαιτούμε την παραδειγματική τιμωρία όλων αυτών που έφεραν την Πατρίδα μας στην αδιέξοδη θέση που βιώνουν σήμερα οι Έλληνες πολίτες. Δεν είναι δυνατόν π.χ. ο κ. Βενιζέλος να μην ελεγχθεί για την περίπτωση της λίστας Λαγκάρντ ή την υπόθεση των υποβρυχίων, τουλάχιστον. Είμαστε απόλυτοι. Καμιά ασυλία σε κανένα και φυσικά αξιώνουμε την σύσταση μιας και μόνης εξεταστικής επιτροπής για την είσοδο της Ελλάδας στα μνημόνια, για την οποία ο κ. Σαμαράς είχε δεσμευτεί προεκλογικά αλλά ποτέ δεν υλοποίησε και γι’ αυτό φέρει ακέραια την ευθύνη, όπως ευθύνεται και για τη συνέχιση της πολιτικής των Παπανδρέου-Βενιζέλου – Παπαδήμα. Η τιμωρία όσων οδήγησαν την πατρίδα μας στο χείλος του γκρεμού πρέπει να είναι παραδειγματική γιατί γνώριζαν ότι όσα έπρατταν ήταν παράνομα, αντισυνταγματικά και αντέβαιναν στις αρχές της Δημοκρατίας.
Πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι η Πατρίδα μας είναι υπεράνω της κεντροδεξιάς και της κεντροαριστεράς.
Εμείς οι Ανεξάρτητοι Έλληνες δεν είμαστε πιο κοντά στο Σύριζα ή στη Ν.Δ. 
Είμαστε κοντά στους Έλληνες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger