Πέμπτη 6 Νοεμβρίου 2014

Έντονες βροχοπτώσεις το επόμενο διήμερο


Σημαντική αλλαγή θα παρουσιάσει ο καιρός στη χώρα μας το επόμενο διήμερο, με βροχές, καταιγίδες οι οποίες τοπικά θα είναι έντονες και θα συνοδεύονται από έντονη ηλεκτρική δραστηριότητα και χαλαζοπτώσεις. Αιτία το οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό, το οποίο κινούμενο από τα νότια της Ιταλίας προς τα ανατολικά, θα επηρεάσει βαθμιαία ολόκληρη τη χώρα από αύριο το απόγευμα και από τα δυτικά. Πιο αναλυτικά:

Για αύριο Παρασκευή 07/11 προβλέπονται νεφώσεις βαθμιαία αυξημένες με βροχές και καταιγίδες αρχικά στα δυτικά, που σταδιακά μέχρι τις νυκτερινές ώρες θα έχουν επεκταθεί ανατολικότερα. Εξαίρεση θα παρουσιάσουν οι περιοχές της Θράκης, Ανατολικής Μακεδονίας, Δωδεκανήσων και νησιών του Ανατολικού Αιγαίου, όπου αναμένονται αραιές νεφώσεις οι οποίες σταδιακά θα πυκνώσουν. Τα φαινόμενα στο Ιόνιο, στα δυτικά ηπειρωτικά, στη Στερεά (συμπεριλαμβανομένης της Αττικής) και στη Δυτική Μακεδονία θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από νοτιοανατολικές διευθύνσεις στο Αιγαίο μέτριοι 4-5 μποφόρ, με βαθμιαία ενίσχυση σε ισχυρούς έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, ενώ στο Ιόνιο σχεδόν θυελλώδεις έως θυελλώδεις 7-8 μποφόρ και τοπικά 9 μποφόρ. Λόγω των θυελλωδών νοτιάδων, αναμένονται μεγάλα ύψη κύματος στις νότιες ακτές των νησιών του Ιονίου. Η θερμοκρασία στα ηπειρωτικά θα φτάσει τους 20-21 βαθμούς Κελσίου, ενώ στα νησιωτικά τμήματα τους 22-23 βαθμούς Κελσίου.
Για το Σάββατο 08/11 προβλέπονται βροχές και καταιγίδες στο μεγαλύτερο τμήμα της χώρας και από το μεσημέρι στη Θράκη, στα Δωδεκάνησα και τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου. Τα φαινόμενα στα δυτικά και βόρεια, καθώς επίσης και στα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου θα είναι κατά τόπους ισχυρά. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις ισχυροί έως σχεδόν θυελλώδεις 6-7 μποφόρ, με σταδιακή εξασθένηση, ενώ η θερμοκρασία θα σημειώσει πτώση κυρίως στα δυτικά και βόρεια.
Την Κυριακή 09/11, σύμφωνα με τα διαθέσιμα προγνωστικά στοιχεία, οι βροχές και οι τοπικές καταιγίδες θα περιοριστούν στα δυτικά και βόρεια, αλλά και εκεί γρήγορα θα σταματήσουν μέχρι το απόγευμα. Οι άνεμοι θα πνέουν από νότιες διευθύνσεις μέτριοι, ενώ η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.
Περισσότερα στοιχεία και λεπτομέρειες σχετικά με την εξέλιξη του καιρού δίνονται στις προγνώσεις πόλεων και θαλασσών, στους ιστιοπλοϊκούς χάρτες και στους χάρτες κυματισμού, καθώς και στο διαδραστικό χάρτη Επικίνδυνων Καιρικών Φαινομένων.
Ι. Κωλέτσης ΕΑΑ-Πεντέλη Πέμπτη 06/11/2014, Ώρα 15:30

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger