Δευτέρα 3 Νοεμβρίου 2014

ΣΚΟΠΕΛΟΣ Καμπανάκι για αγροτικούς συνεταιρισμούς

Καμπανάκι για 3.362 αγροτικούς συνεταιρισμούς
Μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου πρέπει να αποδείξουν ότι λειτουργούν νόμιμα.
Δεν ξεπερνούν τους 499 οι πραγματικά ενεργοί αγροτικοί συνεταιρισμοί πανελλαδικά: από το σύνολο των 3.861 συνεταιρισμών που είχαν μέχρι και την προηγούμενη Παρασκευή εγγραφεί στο Μητρώο Αγροτικών Οργανώσεων του υπουργέιου Αγροτικής Ανάπτυξης, μόλις το 13% εμφανίζεται ως πραγματικά ενεργό.

Διαθέτουν δηλαδή –σύμφωνα με την αξιολόγηση «πρώτης έγγραφης» όπως λέγεται- τουλάχιστον επτά μέλη, εμφάνισαν την τελευταία τριετία κύκλο εργασιών, έχουν καταχωρίσει το καταστατικό τους σε αρμόδια δικαστική Αρχή και η ανάδειξη της ηγεσίας τους έγινε παρουσία δικαστικού αντιπροσώπου.
Οι υπόλοιποι 3.362 αν μέχρι και τις 20 Νοεμβρίου δεν έχουν αποδείξει ότι πληρούν τα παραπάνω κριτήρια, θα χαρακτηριστούν αυτομάτως ανενεργοί, που σημαίνει ότι θα οδηγηθούν σε κλείσιμο και εκκαθάριση. Δεδομένου ότι έχουν δοθεί μέχρι σήμερα άπειρες παρατάσεις και οι συνεταιρισμοί δεν έχουν ανταποκριθεί, θεωρείται ότι ούτε τώρα θα προσκομίσουν νέα στοιχεία και άρα θα κλείσουν, αφού ούτως η άλλως δεν είναι παρά αγροτικές οργανώσεις – σφραγίδες.
Το ξεσκαρτάρισμα των υγιών συνεταιρισμών, όσων δηλαδή έχουν πραγματική παραγωγή, εκκρεμεί από το 2011, όταν και ψηφίστηκε ο περιβόητος νόμος Σκανδαλίδη που ουδέποτε εφαρμόστηκε εξαιτίας αντιδράσεων και μίας σειράς από πρακτικά προβλήματα.
Πηγή: ΤΑ ΝΕΑ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger