Δευτέρα 17 Νοεμβρίου 2014

Από το Πολιτικό γραφείο της Βουλευτού Μαγνησίας της Ν.Δ κας Ζέττας Μακρή ανακοινώθηκαν τα εξής :



H Βουλευτής Μαγνησίας κα Ζέττα Μακρή είχε συνάντηση και συνεργασία για τρίτη φορά με τον Υπουργό Πολιτισμού και Αθλητισμού κ. Κ.  Τασούλα για το θέμα της μετακίνησης του πεσσού  στην θέση του Ρωμαϊκού Υδραγωγείου (Δόντια) στις Ν. Παγασές. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε την Δευτέρα, 17 -11 – 2014 στο Υπουργείο Πολιτισμού και Αθλητισμού, όπως ήδη είχε προκαθοριστεί από τις αρχές της προηγούμενης εβδομάδας, προκειμένου η κα Μακρή να ενημερωθεί για τις οριστικές αποφάσεις της ηγεσίας του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού για το θέμα αυτό, το οποίο από το 1992 απασχολεί τους κατοίκους της περιοχής αλλά και ολόκληρου του πολεοδομικού συγκροτήματος του δήμου Βόλου.

Ο κ. Τασούλας, έχοντας ήδη λάβει την σχετική εισήγηση της Διεύθυνσης Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων, στην οποία προτείνεται ως προσφορότερη λύση για την οδική ασφάλεια η μετακίνηση του ενός πεσσού, συμφώνησε με την πρόταση αυτή, καθώς, όπως τόνισε,  μόνο με τον τρόπο αυτό θα αποφευχθεί η μετάθεση του προβλήματος στις καλένδες και θα δοθεί η δυνατότητα οριστικής επίλυσης του. Με σαφή και κατηγορηματικό τρόπο ο κ. Τασούλας ανακοίνωσε στην κα Μακρή ότι δεν θα υπάρξουν κωλυσιεργίες και ότι, αμέσως, θα δώσει τις απαιτούμενες εντολές στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού  για την υλοποίηση της σχετικής απόφασης και την μετακίνηση του ενός πεσσού, προκειμένου να περιφρουρηθεί η οδική ασφάλεια στην οδό Βόλου – Αθηνών.
Η κα Μακρή εξέφρασε την ικανοποίησή της για την απόφαση του Υπουργού Πολιτισμού και Αθλητισμού, ο οποίος από την πρώτη στιγμή κατανόησε την σοβαρότητα του προβλήματος και έδωσε εντολές για την επί επιτόπια εξέταση του θέματος από τον Διευθυντή Αναστήλωσης Αρχαίων Μνημείων κ. Δ. Σβολόπουλο και την υποβολή της εισήγησης του. Η Βουλευτής Μαγνησίας δήλωσε ότι τα προβλήματα της περιοχής μας λύνονται με έργα και όχι με λόγια και ότι το κόστος των ανθρώπινων ζωών έχει μεγαλύτερη σημασία από οποιοδήποτε άλλο κόστος. Τέλος, η  κα Μακρή επεσήμανε ότι η απόφαση μετακίνησης του πεσσού στο Ρωμαϊκό Υδραγωγείο (Δόντια) στις Ν. Παγασές  αποτελεί δικαίωση των προσπαθειών  του Εξωραϊστικού Συλλόγου Ν. Παγασών, ο οποίος επί χρόνια, με αντίπαλο την γραφειοκρατία  και τις κωλυσιεργίες τοπικών και υπηρεσιακών παραγόντων,  έδωσε  τις δικές του μάχες για την υλοποίηση αυτού του αιτήματος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger