Τετάρτη 5 Νοεμβρίου 2014

Από το Πολιτικό γραφείο της Βουλευτού Μαγνησίας της Ν.Δ κας Ζέττας Μακρή ανακοινώθηκαν τα εξής :



 Η Βουλευτής Μαγνησίας της Ν.Δ  κα Ζέττα Μακρή είχε καταθέσει στις 8 -10 - 2014, μαζί με άλλους βουλευτές της Ν.Δ,  ερώτηση  προς τον Υπουργό Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Χρυσοχοΐδη, με θέμα την ολοκλήρωση του έργου «Αυτοκινητόδρομος  Κεντρικής Ελλάδος» - Αναβαλλόμενα Τμήματα. Στην ερώτηση αυτή παρουσιαζόταν η ανάγκη επίσπευσης των διαδικασιών για την ολοκλήρωση αυτού του έργου,   που έχει βαρύνουσα σημασία για την Κεντρική Ελλάδα αλλά και για ολόκληρη την χώρα μας.
Σε απάντηση αυτής της ερώτησης ο Υπουργός Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων κ. Μ. Χρυσοχοΐδης ενημέρωσε την κα Μακρή και τους υπολοίπους υπογράφοντες βουλευτές ότι, με την Συμφωνία τροποποίησης που υπογράφηκε τον Νοέμβριο του 2013 και κυρώθηκε με τον Ν. 4219 / 2013, έγινε η επανεκκίνηση των Έργων Παραχώρησης των Αυτοκινητοδρόμων, μεταξύ των οποίων και του Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος.

Εκτός των άλλων αναφέρεται ότι με βάση τον Ν.  4219 / 2013 τα αναβαλλόμενα τμήματα του  Αυτοκινητόδρομου Κεντρικής Ελλάδος χαρακτηρίζονται ως έργα υποδομής άμεσης προτεραιότητας, τα οποία περιλαμβάνονται  στον εθνικό σχεδιασμό για την σύνδεση του αυτοκινητόδρομου  ΠΑΘΕ με την Εγνατία Οδό και θα ολοκληρωθούν με εθνικούς και κοινοτικούς πόρους σε 3 έτη  (τμήμα ημικόμβου  ΠΑΘΕ – Α/Κ Ξυνιάδος και Τμήμα Α/Κ Τρικάλων – Α/Κ Γρεβενών)    ή  5 έτη (Τμήμα Α/Κ Γρεβενών – Α/Κ  Εγνατίας), ανάλογα με το άρθρο στο οποίο συμπεριλαμβάνονται τα συγκεκριμένα τμήματα. Επισημαίνεται, τέλος, ότι για τα τμήματα, που δεν έχουν συμπεριληφθεί στην τρέχουσα χρηματοδοτική περίοδο του ΕΣΠΑ, έχει προβλεφτεί σχετικός προϋπολογισμός και έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες, έτσι ώστε να καθοριστεί ο τρόπος κατασκευής τους κατά την επόμενη Χρηματοδοτική περίοδο.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger