Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

ΧΑΘΗΚΕ Η ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΕΛΠΙΔΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΡΝΗΣΗ ΤΟΥ Κ.ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΨΗΦΙΟΣ ΓΙΑ ΠτΔ

Kλίμα εθνικών εκλογών ίσως και εντός του 2014 σχηματίστηκε ξαφνικά τις τελευταίες ώρες!  Πότε θα διενερηγθούν; Και εντός του Νοεμβρίου ή την πρώτη εβδομάδα του Δεκεμβρίου (το ελάχιστο είκοσι ημέρες χρειάζονται για την διενέργεια εκλογών μετά την προκήρυξή τους) λένε στελέχη της ΝΔ που ζητούν από τον πρωθυπουργό να "διαβεί τον Ρουβίκωνα".
Οι διαδοχικές συνατήσεις του προέδρου της Δημοκρατίας Κάρολου Παπούλια με τον Αλέξη Τσίπρα και με τον Αντώνη Σαμαρά (θα προηγηθεί του Α.Τσίπρα) την Δευτέρα το πρωί και η επιμονή της κυβέρνησης να "επιταχύνει" τις διαδικασίες για την προεδρική εκλογή (θεωρητικά μπορούν να ξεκινήσουν άμεσα) προκαλεί όργιο φημών για επίσπευση των εθνικών εκλογών, προκειμένου να αποφευχθεί η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ.

Eκλογές τις οποίες έτσι ή αλλιώς δεν μπορεί να τις αποφύγει η κυβέρνηση "οχυρωμένη" στους 155 βουλευτές. Αναμένοντας την εαρινή επίθεση του ΣΥΡΙΖΑ που είναι κάτι παραπάνω από σίγουρο ότι θα "σαρώσει", το μόνο που αυξάνει είναι οι πιθανότητες να κερδίσει αυτοδυναμία τον Μάρτιο το ακροαριστερό κόμμα .
Ο Α.Σαμαράς εισέπραξε την τελική και οριστική άρνηση τ Κ.Καραμανλή να είναι υποψήφιος για πρόεδρος της Δημοκρατίας προσβλέποντας στους 12 βουλευτές της ΚΟ των ΑΝΕΛΛ (11+1 ο Ν.Νικολόπουλος) οι οποίοι βέβαια έτσι ή αλλιώς δεν θα ψήφιζαν "μονοκούκι" για ΠτΔ.
Κατ'αυτό τον τρόπο χάθηκε και η τελευταία ελπίδα του να βρει έναν υποψήφιο ΠτΔ που να μπορούσε να συνασπίσει τους 155 βουλευτές συν περίπου 15 ψήφους ακόμα "ρετάλια" από τους 25 ανεξάρτητους βουλευτές, οι οποίοι είναι εύκολο να "προσεγγιστούν" και να πειστούν με το κατάλληλο "τίμημα" φυσικά.
Αυτό ήταν το κρίσιμο σημείο.
Τώρα πλέον δεν περιμένει τίποτα ο Α.Σαμαράς παρά μόνο έναν βαρύ χειμώνα που απλά θα αυξήσει την διαφορά του από τον ΣΥΡΙΖΑ μέχρι σημείου ο ΣΥΡΙΖΑ να κερδίσει την αυτοδυναμία τον Μάρτιο, μετά τις εκλογές που θα προκύψουν από την αδυναμία εκλογής ΠτΔ.
Μόνο η φοροκαταιγίδα 3,3 δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έρους, η επομονή της τρόικα να μειωθούν κι άλλο οι μισθοί των δημοσίων υπαλλήλων, αρκεί να δώσει την αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ, αφού η ευρεία νίκη του είναι δεδομένη ότι και να γίνει.
Ισως και την Δευτέρα να έχουμε εξελίξεις. Ηδη εξελίχθηκε σε θίλερ η σειρά των συναντήσεων που πρόκειται να έχει τη Δευτέρα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κάρολος Παπούλιας, με τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης Αλέξη Τσίπρα.
Αρχικά είχε ανακοινωθεί πως ο κ. Παπούλιας θα δεχθεί τον κ. Σαμαρά στις 13:00 και τον κ. Τσίπρα στις 14:45. Ωστόσο, αργά το βράδυ της Παρασκευής, έγινε γνωστό πως η συνάντηση του Κάρολου Παπούλια με τον Αλέξη Τσίπρα θα προηγηθεί αυτής που θα έχει ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας με τον πρωθυπουργό.
Σύμφωνα με τις μέχρι στιγμής πληροφορίες, ο Α.Τσίπρας θα ζητήσει από τον Κ.Παπούλια να σταματήσει να υπογράφει διατάγματα μείωσης μισθών και εκποίησης της δημόσιας περιουσίας, μια ενέργεια που αρκεί από μόνη της να μετατρέψει σε λαϊκό ήρωα τον ηγέτη της Αριστεράς και να "στριμώξει" άγρια και τον Κ.Παπούλια (τεράστια η ιστορική ευθύνη του για την κατάντια της χώρας) και φυσικά την κυβέρνηση.
Η συνάντηση Παπούλια – Σαμαρά, η οποία θα γίνει μετά την ορκωμοσία των νέων υπουργών Εθνικής Άμυνας Νίκου Δένδια και Ανάπτυξης Κώστα Σκρέκα που είναι προγραμματισμένη για τις 5:30 το απόγευμα της Δευτέρας, μπορεί να βγάλει ειδήσεις.
Μια είδηση που αναστέλλει τον "θάνατο" 300.000 μικροεπιχειρηματιών για το Ιανουάριο, ενισχύει το ενδεχόμενο εκλογών.
Οι εφορίες θα σταματήσουν κατάσχουν καταθέσεις, μισθούς και συντάξεις, ενοίκια και γενικότερα απαιτήσεις σε χέρια τρίτων για φορολογουμένους με συσσωρευμένα χρέη έως 300.000 ευρώ
Με άτυπη εντολή της Κατερίνας Σαββαΐδου προς τον εισπρακτικό μηχανισμό της Φορολογικής Διοίκησης, ώσπου να ανοίξει η ειδική εφαρμογή για την ένταξη στη ρύθμιση οφειλών σε έως και 100 δόσεις και να αρχίσει να τρέχει η ρύθμιση, οι εφορίες θα σταματήσουν να βάζουν χέρι σε καταθέσεις, μισθούς και συντάξεις, ενοίκια και γενικότερα απαιτήσεις σε χέρια τρίτων για φορολογουμένους με συσσωρευμένα χρέη έως 300.000 ευρώ.
Αν αυτό δεν σημαίνει εκλογές τότε τι άλο μπορεί να σημαίνει;
Κάπου 4 εκατομμύρια φορολογούμενοι – 3.928.140 για την ακρίβεια – χρωστούν έως 20.000 ευρώ βεβαιωμένες ή ληξιπρόθεσμες οφειλές έως την 1η Οκτωβρίου.
Όλοι αυτοί, έως τα Χριστούγεννα, θα μπορούν να είναι ήσυχοι έναντι του ενδεχόμενου κατασχέσεων. Οσοι δεν ενταχθούν στη ρύθμιση στη συνέχεια, θα κατάσχονται τα πάντα που έχουν σχέση με την περιουσία τους...
Φυσικά υπάρχουν στο επιτελείο του πρωθυπουργού και αυτοί που λένε στον Α.Σαμαρά ότι "Η ελπίδα πεθαίνει πάντα τελευταία" και είναι αντίθετοι με την προκήρυξη εκλογών ή την επιτάχυνση των διαδικασιών εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας, ελπίζοντας στον "κουμπαρά" των φιλοκυβερνητικών επιχειρηματιών για εκλογή ΠτΔ...

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger