Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

ΒΟΡΕΙΕΣ ΣΠΟΡΑΔΕΣ Σχολείο δεύτερης ευκαιρίας στη Σκόπελο

Σχολείο δεύτερης ευκαιρίας στη Σκόπελο                  Σχολείο δεύτερης ευκαιρίας στοχεύει να δημιουργήσει ο Δήμος Σκοπέλου, προκειμένου να δοθούν ευκαιρίες μάθησης σε αρκετούς κατοίκους του νησιού.
Ο Δήμος Σκοπέλου, στο πλαίσιο των προσπαθειών που καταβάλλει για την ανάπτυξη των θεσμών της Δια Βίου Μάθησης, επαναλαμβάνει τη διαδικασία ανίχνευσης της ύπαρξης των προϋποθέσεων ίδρυσης και λειτουργίας τμήματος Σχολείου Δεύτερης Ευκαιρίας (ΣΔΕ).
Αξίζει να σημειωθεί ότι τα ΣΔΕ αφορούν πολίτες 18 ετών και άνω που επιθυμούν να ολοκληρώσουν την Υποχρεωτική Εκπαίδευση (Γυμνάσιο) και κατ’ επέκταση να επανασυνδεθούν με τα συστήματα εκπαίδευσης και κατάρτισης, καθώς και να αποκτήσουν σύγχρονες γνώσεις και δεξιότητες που θα τους βοηθήσουν στην κοινωνική - οικονομική ένταξη και ανέλιξη.   

Προκειμένου ο Δήμος Σκοπέλου να προβεί στη σύσταση ενός ολοκληρωμένου φακέλου που θα υποβληθεί στη Γενική Γραμματεία Δια Βίου Μάθησης και επειδή η χρονική διάρκεια της εκπαίδευσης στα ΣΔΕ έχει οριστεί στα δύο έτη, έχουν κληθεί όσοι ενδιαφέρονται να παρακολουθήσουν το Σχολείο, όταν και εφόσον αυτό λειτουργήσει, να καταθέσουν αίτηση συμμετοχής στο δημαρχείο μέχρι και την Παρασκευή 5η Δεκεμβρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger