Κυριακή 16 Νοεμβρίου 2014

Αφησε καλές εντυπώσεις Θεσμό αποτελεί για τη Σκόπελο το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος»,

Αφησε καλές εντυπώσεις              Θεσμό αποτελεί για τη Σκόπελο το φεστιβάλ παραδοσιακών χορών «Διαμαντής Παλαιολόγος», το οποίο προετοιμάζεται με πυρετώδεις ρυθμούς για το 2015, και οι διοργανωτές θέτουν ακόμη ψηλότερα τον πήχη.
Στο μεταξύ, πολύ καλές εντυπώσεις άφησε το φετινό, δεύτερο κατά σειρά, φεστιβάλ.
Χέρι - χέρι περισσότεροι από 600 χορευτές αγκάλιασαν όλη τη Σκόπελο και χόρεψαν κατά μήκος του λιμανιού σε μια φαντασμαγορική παρέλαση, στο πλαίσιο του συγκεκριμένου φεστιβάλ.
Ολη η Ελλάδα, σχεδόν, συμμετείχε σε αυτή τη γιορτή παράδοση, πολιτισμού και χορού που πραγματοποιήθηκε και φέτος στο νησί.
Στο επίσημο βίντεο του φετινού φεστιβάλ παρουσιάζονται αποσπάσματα από την έναρξη, το φεστιβάλ και το γλέντι που ακολούθησε μέχρι το πρωί.

Τα βίντεο που προσφέρθηκαν με αγάπη στο «2ο Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, Διαμαντής Παλαιολόγος» για να προκύψει το συγκεκριμένο τελικό βίντεο, προέρχονται από τους: Παναγιώτης Βούζα, Νίκο Πασχάλη, Νικολέτα Μπουντούρη, Νίκο Αλεξίου, Γιάννη Χατζητρακόσα, Νικόλα Μακρή, Μιχάλη Γιγιντή.
Πολύ σημαντική ήταν η συνδρομή των Νίκου Πασχάλη και Παναγιώτη Τασιόπουλου (Skiathos Air), οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα των διοργανωτών και ανέλαβαν την εναέρια βιντεοσκόπηση.
Η μουσική που ακούγεται στο βίντεο είναι παραδοσιακό Τραγούδι με ρυθμό σκοπελίτικο από τη Δέσποινα Αθανασίου, ο «Ανωγιανός Πηδηχτός/Πυρρίχιος» από τους: Κουρήτες, Μαρτσάκης, Σκορδαλός και ο Συρτός Χανιώτης.
Το μοντάζ πραγματοποίησαν οι: Μιχάλης Γιγιντής και ο Νικόλας Μακρής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger