Κυριακή 2 Νοεμβρίου 2014

Νίκη γιατί την άξιζε!

Ο Γιώργος Τσακίρης γράφει για την ΑΕΚ που παίζει πάντα με σχέδιο αλλά στερείται ταλέντου (λογικό λόγω κατηγορίας) ακόμη...
Νίκη γιατί την άξιζε!
Μπορεί να μην το περιμέναμε το 4 στα 4 με αυτόν τον τρόπο, κοινώς με τόση δυσκολία και στο τελευταίο δευτερόλεπτο, αλλά ήρθε -απολύτως δίκαια με βάση την απόδοση των δύο ομάδων- και αυτό έχει τώρα μεγάλη αξία και ουσία για την ΑΕΚ που έχει δώσει τρία εκτός έδρας παιχνίδια και ένα μόλις εντός...

Η ομάδα δεν ήταν καλή. Κι αυτό έχει κατά τη ταπεινή προσωπική μου άποψη λόγο. Αφενός διότι στο πρώτο ημίχρονο δεν υπήρχε ματς λόγω των διακοπών και αφετέρου επειδή η μπορεί η ΑΕΚ να έχει σωστό σχέδιο και να παίζει για να το εφαρμόσει (δεν κέρδισε η ομάδα με τσαμπουκά, δεν έπαιζε ξύλο μη τρελαθούμε κιόλας) δεν υπάρχει το ταλέντο που απαιτείται για να υλοποιήσει το όποιο σχέδιο.
Η Ένωση ακόμη και όταν ήταν το ματς στο τέλος του, στα τελευταία 15-20 λεπτά, προσπάθησε να παίξει ποδόσφαιρο και όχι... μπάλα! Έψαχνε διαδρόμους με κυκλοφορία της μπάλας από τον άξονα, με διαγώνιες μεταβιβάσεις στα άκρα, με προσπάθειες για συνεργασία δυο παικτών της από τις πτέρυγες και τον άξονα.
Το έψαχνε σωστά χωρίς όμως ουσία. Κι αυτό διότι τα πρόσωπα υστέρησαν στο ματς και θα εξηγήσω τι εννοώ...
Ο Πλατέλλας δυστυχώς είναι ντεφορμέ και δεν μπορεί να ανταποκριθεί με αποτέλεσμα να μην απειλεί όποτε έχει την μπάλα στα πόδια του και ταυτόχρονα η ΑΕΚ να χάνει επιθετικά το ένα άκρο της.
Ο Μπαρμπόσα ενώ έχει πάθος, διάθεση και επιθυμία (δεν κρύβεται ποτέ στο ματς), έως τώρα δείχνει να μην είναι αυτό για το οποίο αποκτήθηκε, ο παίκτης που θα κάνει τη διαφορά, δυστυχώς έτσι δείχνει τώρα... Οι προσπάθειές του είναι στο 90% ημιτελείς και αυτό είναι κακό!
Ο Αραβίδης και το εκάστοτε φορ θα είναι ΓΕΛΟΙΟ να κριθούν από τη στιγμή που για να τροφοδοτηθούν σωστά οφείλουν να κάνουν... αίτηση αφού πλην του Μάνταλου (έως τώρα) δεν έχει κανείς τη δυνατότητα να παίξει σωστά κάθετα την μπάλα (πάντως και σε αυτό το παιχνίδι κάθε του στημένο ήταν... θάνατος για τον αντίπαλο, απειλή ουσίας).
Ήταν και ο Ανάκογλου που δεν τράβηξε λόγω και της αποχής του από τα ματς, μη ξεχνάμε ότι ήταν τραυματίας, δεν ήθελε πολύ για να φτάσουμε στο αποτέλεσμα που ήταν να κερδίσει η ΑΕΚ αλλά με το στανιό! Όμως κι έτσι έχει μεγάλη σημασία η νίκη, τη μεγαλύτερη βασικά...
Επειδή έγραψα παραπάνω για πρόσωπα δεν πρέπει να ξεχάσω και τους Μπακάκη, Γεωργέα (που ειδικά στο πρώτο 45λεπτο δεν πήγαν καθόλου καλά, στο δεύτερο ο «Φούλης» ανέβασε την απόδοσή του) και τον Λαμπρόπουλο που ήταν μάλλον ο χειρότερος του γηπέδου στο συγκεκριμένο ματς. Για τον Ανέστη που φέρει ευθύνη στο γκολ θαρρώ πως παίζει ρόλο το οπτικό πεδίο που είναι ανύπαρκτο.
Έχει όμως σημασία μεγάλη το γεγονός πως η ΑΕΚ δεν πήγε να πάρει το ματς παίζοντας στη τύχη. Οι αλλαγές έφεραν υπεροπλία στην αντίπαλη εστία και στον άξονα. Ο Ζόριτς πέρασε στον αγωνιστικό χώρο προκειμένου να συνεχίσει (καλύτερα) η Ένωση να απειλεί με την μπάλα να αλλάζει πολλά πόδια και να φτάνει ορθόδοξα (και όχι με γιόμες, που σε τέτοιο ματς που είχε στραβώσει φοβόμουν ότι θα γινόταν από το 60΄) στην αντίπαλη περιοχή είτε από τα άκρα είτε από τον άξονα.
Όμως επαναλαμβάνω στο τέλος, εκεί στην τελική προσπάθεια, είτε ήταν πάσα, είτε σουτ, είτε γύρισμα – σέντρα, λείπει το κάτι ξεχωριστό σε ταλέντο που υπάρχει για παράδειγμα στον Πέτρο Μάνταλο (που ήταν μέτριος φυσικά). Λείπει αυτός που στο ένας εναντίον ενός θα κάνει το παραπάνω που απαιτείται, η ντρίμπλα εντός περιοχής που θα φέρει και ένα εύκολο σουτ για γκολ, η κατάλληλη σέντρα από τα άκρα που θα φέρει – δημιουργήσει το γκολ. Κι αυτό, ναι, έχει τεράστια σημασία!
Πολύ καλό μαντάτο είναι το γεγονός πως τα δυο γκολ προήλθαν από δυο παίκτες που πέρασαν στο γήπεδο σαν αλλαγή. Ντακόλ και Μπρέσεβιτς έδειξαν απόλυτα συγκεντρωμένοι όσο αγωνίστηκαν (και όσο μπορούν) και αυτό τους βοήθησε να σημειώσουν και τα τέρματα που έφεραν στην ΑΕΚ τη νίκη...
Σχετικά με τις επιλογές μπορεί κάποιος να ρίξει ευθύνες στον Δέλλα για ένα, βαριά δυο πρόσωπα. Η επιλογή Πλατέλλα παρά το γεγονός ότι δεν είναι καλά αποδεδειγμένα καιρό τώρα δείχνει ότι θέλει τέτοιου είδους παίκτες στα φτερά. Όμως εφόσον δεν πάει μπορεί να μεταφέρει εκεί τον Αραβίδη, να παίξει με κανονικό φορ (Ντακόλ) και να αλλάζει θέση μεταξύ τους τον Μάνταλο με τον Μπαρπόσα. Υπάρχει και ο Ζόριτς που έδειξε στα προηγούμενα ματς σε καλή κατάσταση.
Υγ: Θα μπορούσαν σε ΟΛΕΣ τις θύρες οι άνθρωποι που ήταν εκεί να κάνουν λίγο πιο σωστά τη δουλειά τους για να μην περιμένουμε απ’ έξω ένα ημίχρονο (45 λεπτά για την ακρίβεια) για να μπούμε. Τραγικό και μου προκάλεσε προσωπικά μεγάλο εκνευρισμό. Τελικά στις 14:50 αποφάσισαν να επισπεύσουν λίγο οι διαδικασίες.
Υγ2: Φίλοι μου με εισιτήριο στην θύρα 9 υποχρεώθηκαν να μπουν στην 8 γιατί «έτσι» όπως έλεγαν χαρακτηριστικά οι αστυνομικοί που ήταν στις εισόδους. Μάλιστα, αφού «έτσι», σωστά! Ελλαδάρα… Ο άλλος είχε στην 3 θύρα να μου πεις και τον έστειλαν στην 8, πάλι καλά... Έτσι όμως γίνονται όλα ένα χάλι χωρίς λόγο και δημιουργούνται εντάσεις.
Υγ3: Δεν μπορώ να ξέρω τι γινόταν εκεί που οι αστυνομικοί πετούσαν κροτίδες και χημικά (δεν μας επέτρεπαν άλλωστε να προσεγγίσουμε το σημείο) οπότε δεν έχω άποψη για το όλο θέμα (αν και η χρήση χημικών και κροτίδων ήχου και λάμψης είναι λατρεμένη συνήθεια της εκάστοτε διμοιρίας με τα χακί).
Υγ4: Αύριο πριν το μεγάλο ματς στο μπάσκετ στο ΟΑΚΑ, λίγα μέτρα πιο κοντά, στο Άλσος Βεΐκου στο Γαλάτσι, οι παλαίμαχοι της ΑΕΚ δίνουν φιλικό ματς υπενθυμίζω με τους αντίστοιχους του Γαλατσίου προκειμένου να βοηθηθεί και να συνεχίσει την πορεία αποκατάστασής του ένας άτυχος φίλος της Ένωσης που λίγο έλειψε να χάσει τη ζωή του σε τροχαίο ατύχημα. Η είσοδος είναι μόλις 3 ευρώ και η έναρξη στις 17:30, που σημαίνει μία βόλτα μπορούμε όλοι να την κάνουμε...

Διάβασε περισσότερα στο: Νίκη γιατί την άξιζε! | gazzetta.gr
Follow us: @gazzetta_gr on Twitter | gazzetta.gr on Facebook

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger