Mια απίστευτη ρελάνς στην οποία δεν μας έχει συνηθίσει η Κουμουνδούρου.
Σύμφωνα με πληροφορίες ο Αλέξης Τσίπρας ετοιμάζεται να προτείνει τον Σαμαρά για Πρόεδρο Δημοκρατίας με την προυπόθεση ότι θα προηγηθούν πρόωρες εθνικές εκλογές εντός του Μαρτίου του 2015.
Αυτό αποφάσισε το επιτελείο του ΣΥΡΙΖΑ σε μια προσπάθεια να μην αφήσει κανένα επιχείρημα στην κυβερνητική πλευρά.

Στον ΣΥΡΙΖΑ πιστεύουν ότι η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να προχωρήσει σε καμμία συμφωνία με τους δανειστές μας κι αν το τολμήσει η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ θα τις ακυρώσει.
Η ιδέα να είναι ο σημερινός πρωθυπουργός υποψήφιος για την Προεδρία της Δημοκρατίας δίνει την δυνατότητα στον Σαμαρά να αποδράσει δια της προαγωγής από το πρωθυπουργικό αξίωμα.
Οσο για τον Βενιζέλο, αυτόν τον έχει αναλάβει αποκλειστικά η Ζωή Κωνσταντοπούλου!!!
Στο μεταξύ τα διεθνή ΜΜΕ διαπιστώνουν ότι ο ΣΥΡΙΖΑ και οι εξουσία απέχουν πλέον μερικούς μήνες-το πολύ 5-και "ετοιμάζονται" για την κυβερνώσα ελληνική Αριστερά.
Ετσι το  ειδησεογραφικό δίκτυο Reuters σε αφιέρωμά του με τίτλο «Από "πυρπολητής... εν αναμονή πρωθυπουργός" επιχειρεί μια σκιαγράφηση της στάσης του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης μετά τις ευρωεκλογές.

Όπως σημειώνεται στο άρθρο, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επιχειρεί μια πιο διαλλακτική στροφή ως προς τον τόνο που χρησιμοποιεί σε σχέση με τους διεθνείς δανειστές της Ελλάδας και επισημαίνει τα πρόσφατα ταξίδια στη Φρανκφούρτη και τη Ρώμη προκειμένου να συναντήσει Ευρωπαίους ηγέτες και να τους εκθέσει τις θέσεις του κόμματος.

Παράλληλα, σημειώνεται ότι ο ΣΥΡΙΖΑ αποτελεί το πιο δημοφιλές αυτή την στιγμή κόμμα στην Ελλάδα, εκπροσωπώντας πολλούς πολίτες οι οποίοι αισθάνονται ότι έχουν τιμωρηθεί από το πακέτο διάσωσης της χώρας, ενώ σημειώνεται η ευκολία με την οποία κέρδισε τις ευρωεκλογές του Μαΐου.

Όπως σημειώνεται, κλειδί για την άνοδο του ΣΥΡΙΖΑ, σύμφωνα με στελέχη του κόμματος, είναι μια προσπάθεια να μετριάσει τις ριζοσπαστικές αριστερές ρητορείες, που έκαναν το γερμανικό περιοδικό «Der Spiegel» να τον αποκαλέσει ως έναν από τους πιο επικίνδυνους άνδρες στην Ευρώπη το 2012.