Σάββατο 1 Νοεμβρίου 2014

Σποράδες Αύξηση τουρισμού 20% από την Αγγλία


Αύξηση τουρισμού 20% από την ΑγγλίαΤα νησιά συμμετέχουν με αξιώσεις στη διεθνή έκθεση του Λονδίνου
Δυναμικό «παρών» θα δώσουν για μια ακόμη χρονιά τα νησιά στη διεθνή έκθεση του Λονδίνου, προσβλέποντας σε περαιτέρω ενίσχυση του τουριστικού ρεύματος από την Μεγάλη Βρετανία, που παρουσιάζει αύξηση της τάξης του 20% περίπου.
Αρωμα από Βόρειες Σποράδες θα έχει η διεθνής έκθεση τουρισμού WorldTravelMarketτου Λονδίνου, που ανοίγει τις πύλες της τη Δευτέρα 3 Νοεμβρίου και θα διαρκέσει έως την Πέμπτη 6 Νοεμβρίου, προσελκύοντας το ενδιαφέρον μεγάλων τουρ οπερέιτορς και επισκεπτών.
Ο Δήμος Σκιάθου θα συμμετέχει με δικό του περίπτερο, παρουσιάζοντας με έντυπο και οπτικό υλικό τις ομορφιές και τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά του νησιού. Οι επαφές που θα πραγματοποιηθούν, παράλληλα,  έχουν ως επίκεντρο την ευρύτερη προβολή του νησιού σε μεγάλα έντυπα του εξωτερικού. Οπως αναφέρει ο πρόεδρος της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής του Δήμου Σκιάθου, Παναγιώτης Διολέττας «θα συγκεντρώσουμε τις προτάσεις και θα τις μελετήσουμε στην πρώτη συνεδρίαση της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής, προκειμένου να επιλεγούν οι καλύτερες, στο πλαίσιο της προσπάθειας για στοχευμένη προβολή».

Παρόντες στην έκθεση θα είναι τουριστικοί πράκτορες, αλλά και ξενοδόχοι του νησιού, οι οποίοι θα έχουν, αντίστοιχα, επαφές, με αντίστοιχους επαγγελματίες του εξωτερικού, αλλά και αεροπορικές εταιρείες. «Είναι εμφανής η αυξητική τάση από την Αγγλική αγορά για την επόμενη χρονιά, η οποία σύμφωνα με τις προκρατήσεις κυμαίνεται πάνω από 20% και οφείλεται στη σταθερότητα που υπάρχει αυτή τη στιγμή στη χώρα. Αν η πολιτική σταθερότητα καταρρεύσει, θα έχουμε αντίθετα αποτελέσματα» επισημαίνει ο Αλέκος Ευσταθίου, τουριστικός πράκτορας της Σκιάθου.
Ο Δήμος Σκοπέλου έχει ήδη αποστείλει έντυπο υλικό, προκειμένου να παρουσιαστεί στο περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας.
Ο Δήμος Αλοννήσου θα συμμετάσχει, επίσης, στο περίπτερο της Περιφέρειας και θα εκπροσωπηθεί από την πρόεδρο της Επιτροπής Τουριστικής Προβολής και Ανάπτυξης, Κική Αναγνώστου, η οποία θα πραγματοποιήσει σειρά επαφών. Το ενημερωτικό υλικό της Αλοννήσου περιλαμβάνει φυλλάδιο, dvd μεταφρασμένο σε πέντε ξένες γλώσσες, αφίσες και χάρτες, που θα διανεμηθούν στους τουρ οπερέιτορς, προκειμένου να έχουν πληρέστερη εικόνα του συγκεκριμένου προορισμού.
«Η Αγγλία είναι σταθερός προορισμός, γιατί είναι μια αγορά που ήδη γνωρίζουμε και ήδη δουλεύει καλά, οπότε θέλουμε να συνεχίσουμε τους δεσμούς και τις επαφές μας» όπως επισημαίνει η κ. Αναγνώστου, τονίζοντας παράλληλα ότι ο σχεδιασμός δράσης της επόμενης χρονιάς, θα συζητηθεί σε επόμενη συνεδρίαση της επιτροπής.
ΓΛΥΚΕΡΙΑ ΥΔΡΑΙΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Powered By Blogger